3jul

Exporteurs minder actief in het betreden van nieuwe afzetmarkten

Nederlandse exporteurs zijn optimistisch over de export en Europa blijft veruit de grootste exportmarkt. De Bric-landen (Brazilië, Rusland, India en China) zijn deels als afzetmarkt weggevallen en exporteurs zijn minder actief in het betreden van nieuwe afzetmarkten.

Dat blijkt uit het gepubliceerde rapport Trends in Export 2018, het jaarlijkse onderzoek van kredietverzekeraar Atradius en evofenedex, de vereniging van bedrijven actief in de exportsector en logistiek.

Volgens het rapport verwacht drie op de vijf exporteurs dit jaar een stijging in de exportomzet. Het vertrouwen in het economisch klimaat is bij ondernemers gestegen tot een 7,2, het hoogste cijfer sinds de crisis. De ondervraagde exporterende ondernemers verwachten dit jaar een stijging van de omzet van 9%.

In 2017 ging 29% van de ondernemers op zoek naar een nieuwe markt; het laagste percentage sinds 2015. De verwachting is dat deze trend zich voortzet. Ondernemers die wel nieuwe markten betraden sloegen vooral hun vleugels uit naar de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten. Spanje, Polen en China maken de top vijf compleet.
Het grootste deel van de export vindt van oudsher binnen Europa plaats (ruim 70%). Het oude continent wint de komende jaren als exportmarkt nog verder aan belang.

Bron: Het Financiële Dagblad, 10 april 2018.

Tags:
Webredactie

Wij helpen ondernemers, die hun producten of diensten willen exporteren naar de Verenigde Staten, Canada en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Export Begeleiding Vanuit ons hoofdkantoor in Florida helpen we je met marktverkenning, partnersearch en sales- & marketing ondersteuning.

Aankomende evenementen

Contact Informatie

Van Holland Group BV

Hoofdkantoor
Icarusweg 8 A
8938 AX Leeuwarden NL

Kantoor Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht NL

United States of America

Van Holland Group Inc.

Headquarters USA
1222 SE 47th Street,
Cape Coral FL 33904

Miami Office
701 Brickell Avenue
Suite 1550 – Miami FL 33131

Scroll to top