10nov Export Begeleiding

Technische systemen en kennis

Het Nederlandse bedrijfsleven loopt al jaren voorop met het exporteren van kennis en technologie. Ondernemers exporteren hun technische systemen en kennis. Ook lijken er in de toekomst goede perspectieven om te profiteren van een groeiende internationale vraag naar technologische oplossingen voor voedsel en biomassa. Dankzij een sterke agribusiness loopt Nederland voorop. Ook staan we internationaal hoog aangeschreven voor onze kennis op het gebied van watermanagement.

Nederland verdient circa 1,3 mld. euro aan de verkoop van kennis in de vorm van licenties, patenten en octrooien

Ook laten Nederlandse bedrijven in het buitenland hun producten in licentie op de markt brengen. Voorbeeld is Heineken, dat via een licentie een buitenlandse brouwerij Heineken-bier laat brouwen.   Exporteren & het delen van kennis Samenwerking in export en het delen van kennis is iets waar bedrijven nog wat huiverig voor zijn. Samenwerking tussen universiteiten en de industrie loopt nog achter in tegenstelling tot de grote Amerikaanse universiteiten. Wat dat betreft is Nederland nog maar net begonnen met het te gelde maken van allerlei spin-offs. Van patenten naar echte co-creatie. Een goede ‘exportpositie’ hangt af van drie factoren:
  • Export Strategie
  • Organisatie
  • Cultuur
Wil je in Amerika tot de top behoren, dan moet je beschikken over een zeer hoog ambitie niveau. Neem contact op voor een eerste kennismaking.
Tags:
Webredactie

Wij helpen ondernemers, die hun producten of diensten willen exporteren naar de Verenigde Staten, Canada en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Export Begeleiding Vanuit ons hoofdkantoor in Florida helpen we je met marktverkenning, partnersearch en sales- & marketing ondersteuning.

Leave a reply

Aankomende evenementen

Contact Informatie

Van Holland Group BV

Hoofdkantoor
Icarusweg 8 A
8938 AX Leeuwarden NL

Kantoor Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht NL

United States of America

Van Holland Group Inc.

Headquarters USA
1222 SE 47th Street,
Cape Coral FL 33904

Miami Office
701 Brickell Avenue
Suite 1550 – Miami FL 33131

Scroll to top