10nov Export Begeleiding

Technische systemen en kennis

Het Nederlandse bedrijfsleven loopt al jaren voorop met het exporteren van kennis en technologie. Ondernemers exporteren hun technische systemen en kennis. Ook lijken er in de toekomst goede perspectieven om te profiteren van een groeiende internationale vraag naar technologische oplossingen voor voedsel en biomassa. Dankzij een sterke agribusiness loopt Nederland voorop. Ook staan we internationaal hoog aangeschreven voor onze kennis op het gebied van watermanagement.

Nederland verdient circa 1,3 mld. euro aan de verkoop van kennis in de vorm van licenties, patenten en octrooien

Ook laten Nederlandse bedrijven in het buitenland hun producten in licentie op de markt brengen. Voorbeeld is Heineken, dat via een licentie een buitenlandse brouwerij Heineken-bier laat brouwen.   Exporteren & het delen van kennis Samenwerking in export en het delen van kennis is iets waar bedrijven nog wat huiverig voor zijn. Samenwerking tussen universiteiten en de industrie loopt nog achter in tegenstelling tot de grote Amerikaanse universiteiten. Wat dat betreft is Nederland nog maar net begonnen met het te gelde maken van allerlei spin-offs. Van patenten naar echte co-creatie. Een goede ‘exportpositie’ hangt af van drie factoren:
  • Export Strategie
  • Organisatie
  • Cultuur
Wil je in Amerika tot de top behoren, dan moet je beschikken over een zeer hoog ambitie niveau. Neem contact op voor een eerste kennismaking.
Tags:
Webredactie

Wij helpen ondernemers, die hun producten of diensten willen exporteren naar de Verenigde Staten, Canada en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Onderzoek - Plannen - Uitvoering - Advies. Met marktonderzoek en met specifieke export business development. Desgewenst managen wij daarna vanuit Florida jouw sales- & marketing organisatie.

Leave a reply

Contact Informatie

Van Holland Group BV

Icarusweg 8 A
8938 AX Leeuwarden
The Netherlands

Internationaal

Van Holland Group Inc.

1222 SE 47th Street,
Cape Coral 33904
Florida – Verenigde Staten

Wereldwijd Netwerk

Kantoren in

© 2021 Van Holland Group BV. Algemene Voorwaarden | KvK 70162484 | Privacy Policy

Scroll to top