fbpx

Het belang
van een
export funnel

Exporteren naar de Verenigde Staten valt of staat met de juiste partners. Wie gaat voor de distributie zorgen? Hoe kom je aan de juiste afzetkanalen. En wie zorgt er voor dat jij je omzet targets gaat halen? Potentiële klanten hebben gemiddeld 7 interacties nodig om over te gaan tot een aankoop. Een export funnel is niets meer en niets minder dan het automatiseren van je exportproces. 

Wist je dat potentiële handelspartners 54% van hun beslisproces doorlopen hebben voordat ze contact met je opnemen? Maar ook jouw ideale exportpartner heeft gemiddeld 7 interacties nodig om over te gaan tot het sluiten van een deal. Dit betekent dat ze dus 7 keer met je in contact moeten komen, voordat ze tot een beslissing over gaan.

0%
Online
0%
Ofline

Laat je potentiële export partners eerst laagdrempelig met je kennismaken. Bied ze  een white paper aan, laat ze een blog artikel lezen of een video bekijken.

Download

JA, ik wil graag deze export funnel + whitepaper over de export scan ontvangen om zelf in te vullen!

Whitepaper Export Funnel

Een funnel is geen functionaliteit. Een export funnel is een proces. Een methode die je stap voor stap gaat helpen om jouw export doelstellingen te halen. Jouw export funnel is cruciaal voor je exportplan. Of je nu producten, diensten of kennis wilt exporteren maakt niet uit. In alle gevallen heb je een export funnel nodig.

Of je nou producten, diensten of kennis gaat exporteren, je hebt een export funnel nodig.

Zet vandaag de eerste stap.

Kennismaken?

Wat zijn jouw kansen om succesvol zaken
te doen of te exporteren naar de Verenigde Staten?

Bel 058 – 203 8051 of vul het formulier hieronder in en
wij bellen vandaag nog terug.

Specifieke Kennis

Marktverkenning

Goede actuele kennis van de lokale markt is de basisvoorwaarde voor ieder systematisch exportplan.

Lees verder ...

Zakenpartnerscan

Een zakenpartnerscan helpt je om nieuwe agenten, distributeurs of productiepartners te valideren.

Lees verder ...

Belangen Behartiging

Lokale aanwezigheid van zaakwaarnemers met een gigantisch netwerk zorgt voor het ontwikkelen van de export kanalen.

Lees verder ...

Breid je onderneming uit met export

Jouw bedrijf kan verborgen potentieel aanjagen door uit te breiden naar de Verenigde Staten. De VS heeft als wereldspeler een sterke interne markt en veel te bieden voor buitenlandse bedrijven. Vooral op het gebied van luxe artikelen. Dankzij het internet zijn steeds meer consumenten op zoek naar buitenlandse leveranciers. Het begint allemaal met goed marktonderzoek en Van Holland Group helpt je graag met jouw exportplannen.

Belangrijke vragen vooraf

Voordat je gaat uitbreiden naar de Verenigde Staten is het goed om jezelf een aantal vragen te stellen:

  • Waarom wil ik mijn onderneming op de Amerikaanse markt brengen?
  • Met welk probleem ga ik Amerikanen helpen?
  • Wie is mijn ideale klant?
  • Heb ik een consultant nodig om mij te helpen in Amerika?
  • Welk doel heb ik voor mezelf gesteld?

Hieronder staan nog wat meer onderwerpen waar je aan moet denken als je producten, diensten of kennis wilt gaan exporteren naar de Verenigde Staten.

Ben je er financieel klaar voor?

Uitbreiden in de Verenigde Staten kan iets duurder zijn dan je gewend bent. Je kent vast wel de uitspraak: “Je hebt geld nodig om geld te maken.” Je financiële plan is dus een belangrijk onderdeel van je totale export plan. Zorg voor budget en funding van plannen. En hou er rekening mee dat je veel zult moeten voorschieten. Denk dan aan marketing kosten, logistieke kosten en natuurlijk lokale belastingen.

Zit je wel in de juiste markt?

Marktonderzoek vooraf zorgt ervoor dat je met jouw product of dienst precies in de juiste markt stapt. Uiteindelijk bepalen klanten het lot van jouw bedrijf. Zorg voor de juiste “market-fit” en onderbouw je onderzoek met Big Data. Precies op het juiste moment instappen in de markt doe je op basis van onderzoek en feiten. Daardoor kan je de risico’s aanzienlijk verkleinen.

Wat is het verschil tussen jouw product of dienst ten opzichte van anderen?

Weet je al wie jouw concurrent is? Hoe denk jij het verschil te gaan maken ten opzichte van bestaande bedrijven? Je wilt je niet teveel laten afleiden door benchmarking maar een goed inzicht vooraf van het speelveld zorgt voor jouw concurrentie voordeel. Zolang jij maar antwoord kan geven op de vraag “Why should I buy from you?”. Overal in de wereld willen afnemers risico vermijden of uitsluiten.  Van Holland Group kan je helpen met je exportplannen in de Verenigde Staten. Wij helpen je vooraf antwoorden bedenken op dit soort vragen.

Gedegen export advies inwinnen is stap één!

Populaire Amerikaanse Markten

Dankzij marktonderzoek kunnen we de kansen inschatten op een bepaalde markt. De niche in de niche.Vanuit Florida, de beste springplank voor je internationale concept, bekijken en lanceren we jouw product. En wie weet kan je later opschalen naar Los Angeles, Washington of New York. Met de juiste kennispartners, hulp en ervaring met het uitrollen van merken in de USA vergroot je jouw kansen op deze wereldmarkt.

Volgens het zakenblad Forbes is er geen vaste formule voor succes. Uiteraard heb je onderzoek gedaan, een export plan, je complete export funnel in kaart gebracht en voldoende funding voor het project. Dan nog is ieder verhaal weer net even anders.

Wij zijn een consultancy firma die je bij iedere stap helpt in Amerika. Wij helpen ondernemers die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten met hun marktonderzoek en met specifieke export business development. Desgewenst managen wij daarna jouw internationale sales- & marketing organisatie.

Jij brengt jouw export idee, wij brengen de ervaring en samen zorgen we voor groei en een geslaagd export project.

Neem vrijblijvend contact op

Wat zijn jouw kansen om succesvol zaken te doen of te exporteren naar de Verenigde Staten?

De van Holland Group BV begeleidt ondernemers met export ambitie bij het vinden van informatie over deze specifieke exportmarkt.

Ons team helpt je graag met persoonlijk advies. Neem contact met ons op per telefoon 058 – 203 8051 of vul het contact formulier in en wij bellen vandaag nog terug.