fbpx

Volg een
Export Stappenplan

Van Holland Group helpt je met het opstellen een export stappenplan.

Ben jij er klaar voor om met je bedrijf de wereld te veroveren?

Ondernemers hebben op dit moment wereldwijd kansen. En dat brengt ook een wereld vol concurrenten met zich mee. Het vinden en ontwikkelen van nieuwe markten is voor een bedrijf noodzakelijk. Echter blijkt dat veel ondernemers moeite hebben om de eerste stap te zetten. Met een export stappenplan krijg je je doelen duidelijk.

Exporteren naar Amerika

Wat zijn de sterke en wat zijn de zwakke punten van je verhaal? Wil je meer omzet, of juist betere marges door een hoger volume. Wil je klanten die je verloren bent tijdens de crisis vervangen? Of wil je in een specifieke markt groeien? Door de juiste vragen en antwoorden kan exporteren naar de VS bijdragen aan je doelen.

Export specialisten voor de VS

Internationaal ondernemen is voor veel bedrijven de weg naar succes!

Van Holland Group BV  heeft de specialisten lokaal aanwezig.

opgericht
+
voorbeelden
+
Partners
+
Klanten

Export Stappenplan

Van Holland Group is specialist in het opstellen van je export sales & marketingplan. Iedereen kan een container met producten vullen, voorzien van de juiste documenten en verzenden.

En dan?

Wie gaat lokaal de marketing begeleiden? Wie zet het sales systeem voor je op en blijft dit monitoren? Daar ligt onze kracht. Wij lopen samen je export plan door, vullen aan waar nodig en houden de focus op sales.

Stap 1

Ben ik klaar voor export?
Er zijn heel veel kansen om je bedrijf te laten groeien door te gaan exporteren. Maak de stap naar de Verenigde Staten. Met de juiste voorbereiding verklein je de risico’s. 

Stap 2

Maak een export plan
Een export plan helpt je om de voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen. Breng de risico’s en de mogelijke opbrengsten in kaart en werk aan plan met duidelijk doel. 

Stap 3

Bepaal je ideale markt
Het identificeren van je ideale markt is misschien wel het belangrijkste bij het uitwerken van de juiste export strategie. Drie factoren bepalen de zogeheten marktvorm: het aantal aanbieders, het aantal afnemers en de vraag of de verhandelde producten aan elkaar gelijk zijn.

Stap 4

Doe zaken met grote bedrijven
Er zijn nieuwe kansen dankzij technologie en de manier waarop we zaken doen met elkaar. Relatief kleinere MKB bedrijven kunnen zo toch competitief zijn op het wereld handelstoneel.

Stap 5

Ontwikkel een export marketing strategie
Om succesvol te zijn in een ander land is grondige kennis van de lokale markt belangrijk. Marktonderzoek plus een marketing strategie die aansluit bij de lokale cultuur. 

Stap 6

De markt betreden
In deze fase ga je het plan ook echt uitvoeren. Hiervoor gebruik je de markt-entry strategie. Een aantal stappen waarin alle voorbereidingen samenkomen. 

Stap 7

Het leveren van je product of diensten
Soms kan internationaal verzenden toch iets gecompliceerder blijken te zijn dan dat je dacht. Door vooraf in je plan dit goed uit te werken zal ook deze stap makkelijk verlopen.

Stap 8

Financieren van de export
Financiering op basis van harde cijfers. Zorg ervoor dat alle informatie in een sterk onderbouwd financieel plan staat zodat je kunt blijven voorfinancieren.

Stap 9

Managen van het sales apparaat
Verkopen in een ander land vraagt om een sterk sales apparaat. Wij helpen je met het opzetten van marketing & sales netwerken zodat de export door kan blijven lopen en verder groeien.

Zet vandaag de eerste stap.

Kennismaken?

Wat zijn jouw kansen om succesvol zaken te doen in de VS?
Bel 058 – 203 8051 of vul het formulier hieronder in en
wij bellen vandaag nog terug.

Vrijblijvend Kennismaken

Neem contact met ons op