fbpx

Begin met een
export pilot

Vanuit Nederland exporteren naar de Verenigde Staten - Marktverkenning helpt je hierbij

Begin klein

Het starten van een export pilot kan het verschil zijn tussen winnen en verliezen. Of je nu direct probeert om een Fortune 500 te overtuigen van jouw product of dienst of gewoon probeert om eerste 10 klanten te krijgen, een pilot project kan de deur openen voor toekomstige deals.

Een proefproject is een kleinschalige test die is ontworpen om te kijken naar haalbaarheid, kosten en de ROI van een product of dienst.

Een vaste tijdslijn en een duidelijke ROI

Ondernemers zijn blij met een proef project omdat ze hiermee meerdere trajecten kunnen uitproberen. Ook toont het aan welk exportplan echt de naald laat bewegen. Ze helpen bedrijven om zonder veel risico te nemen markten te verkennen. Als verkoopleider moet uw team weten hoe ze een pilot kan opstarten en hoe dit kan worden omgezet in daadwerkelijke deals.

Specialist voor Amerika

Internationaal ondernemen is voor veel bedrijven de weg naar succes!

opgericht
+
voorbeelden
+
Partners
+
Klanten
Heeft een export pilot project wel nut?

Hoe moet je beginnen?

De allereerste vraag die wij je gaan stellen is: heeft een export pilot project wel nut? Want een succesvolle pilot heeft een aantal kenmerken:

 • Een vaste tijdslijn
  Met een pilot project kan je bijvoorbeeld een kwartaal- of een half jaar traject uitschrijven. Kleine stappen van bepaalde ideeën die je hebt uitgewerkt in je exportplan valideren in de markt.  De resultaten gebruik je voor de volgende fase.
 • Onduidelijke ROI
  Tijdens een marktverkenning kunnen potentiële partners of eindgebruikers mogelijk bezwaren opwerpen. Met een pilot traject kun je deze omzetten in een goed omschreven aanbod. Vooral als het een nieuw product betreft. Of een nieuwe dienst in een markt die nog niet helder is. Tijdens deze proef fase maak je kleinere deals die als opstapje gaan dienen voor de grote projecten die daarna volgen.
 • Beperkt budget
  Stel je heb al een klant voor jouw export dienst of product. Maar de klant heeft onvoldoende budget om direct helemaal met je in zee te gaan. Dan kan je tijdens een pilot een deel-product aanbieden. Een stukje van de dienstverlening voor een aangepaste prijs. Zo blijft er later genoeg onderhandelingsruimte over voor het complete concept.
 • Beperkte opties
  Vaak is het product of dienst in een pilot niet gelijk aan het volwaardige verhaal. Als iemand een proefrit wil maken leen je een auto uit, je geeft niet de hele auto cadeau. Dus geef niet alles weg. Je verkent de behoeftes van je ideale klant. Wie weet moet je jouw pitch nog wel iets aanpassen om nog betere aansluiting bij de markt te vinden. 

Het meest belangrijke van een pilot: geef niets gratis weg. Jij maakt kosten voor de lead, het opwerken van de lead tot en met de contract onderhandelingen.

Maak van je pilot project een business deal

Een launching customer heb je nodig op basis van wederzijdse interesse. Een pilot met de juiste sales- en exportpartners kan de basis vormen voor een mooie toekomst. Om van een pilot een goede deal te maken komen wij bij Van Holland Group altijd een paar kenmerken tegen in de data die een pilot oplevert.

 • Hoeveel mensen waren betrokken bij de pilot?
 • Hoeveel mensen hebben support nodig gehad?
 • Hoeveel up-sell en cross-sell heeft er plaats gevonden?
 • Kan je de pilot in waarde voor de onderneming uitdrukken?

Het is belangrijk om alles (met software) te meten tijden de pilot. Deze data geeft je een goed beeld van de ROI van het pilot project.

 1. Hoeveel leads heeft de pilot opgeleverd?
 2. Hoeveel Leads to Order heeft de pilot geconverteerd?

Als je weet wat het pilot project aan omzet en winst heeft opgeleverd in 3 of 6 maanden is het makkelijk om dit door te rekenen naar een kalenderjaar. Zijn er nog andere up-sell of deep-sell opties toe te voegen aan je aanbod? En stel dat je meer investeert, zou een snellere groei meer marktaandeel opleveren?

Ook zin in een export pilot project in de Verenigde Staten? Neem dan contact op voor een eerste kennismaking.

Zet vandaag de eerste stap.

Kennismaken?

Wat zijn jouw kansen om succesvol zaken
te doen of te exporteren naar de Verenigde Staten?

Bel 058 – 203 8051 of klik op de knop hieronder in en
wij bellen vandaag nog terug.

Specifieke Kennis

Producten Exporteren

Je hebt een prachtig product en je bent klaar om te groeien door middel van exporteren naar de VS.

Lees verder ...

Diensten Exporteren

Nederland exporteert voor meer dan 42 miljard aan zakelijke diensten. Begin specifiek in Noord Amerika.

Lees verder ...

Kennis Exporteren

Het Nederlandse bedrijfsleven loopt al jaren voorop met de export van kennis en technologie.

Lees verder ..

Marktverkenning

Goede actuele kennis van de lokale markt is de basisvoorwaarde voor ieder systematisch exportplan.

Lees verder ...

Zakenpartnerscan

Een zakenpartnerscan helpt je om nieuwe agenten, distributeurs of productiepartners te valideren.

Lees verder ...

Belangen Behartiging

Lokale aanwezigheid van zaakwaarnemers met een gigantisch netwerk zorgt voor het ontwikkelen van de export kanalen.

Lees verder ...