fbpx

Groei in
nieuwe
export markten

Vanuit Nederland exporteren naar de Verenigde Staten - Marktverkenning helpt je hierbij

Handelsagent, distributeur of eigen mensen?

Als onderdeel van je exportplan denk je na over wie jouw bedrijf in de USA gaat vertegenwoordigen. Wie gaat er zo letterlijk naar binnen? Kies je voor export managers, een distributeur, agent of ga je voor lokale medewerkers? Van Holland Group helpt je hierbij met lokale mensen die de markt kennen.

Agenten en internationale vertegenwoordigers sporen in een bepaalde markt klanten op.  Met de bedoeling overeenkomsten af te sluiten in naam en voor rekening van hun opdrachtgever. Handelsagenten werken meestal als zelfstandige en op commissie basis. Zij zijn vaak verbonden aan één of meerdere opdrachtgevers.

Het Partnermodel

Steeds vaker kiezen bedrijven voor partners. Waar flexibilisering van de arbeidsmarkt normaal is geworden, waar lease zorgt voor flexibele financiering, zo is het export partnermodel de nieuwe manier om een eigen exporttak op te starten. En de hoge kosten die een export manager met zich mee brengt voorkom je op deze manier ook.

Specialist voor Amerika

Internationaal ondernemen is voor veel bedrijven de weg naar succes!

opgericht
+
voorbeelden
+
Partners
+
Klanten
Steeds vaker kiezen ondernemers die willen gaan exporteren naar de VS voor een partnermodel. Van Holland Group geeft export advies.

De belangrijkste opties

Distributeur Een distributeur beschikt vaak over een fijnmazig logistiek netwerk. De klant heeft één aanspreekpunt, één factuuradres en je kunt meeliften op het bestaande klantennetwerk. Als nadeel wordt vaak ervaren dat de distributeur niet echt gemotiveerd is om exclusief voor jou aan de slag te gaan. Daarin mis je dus de invloed op het sales proces. Ook staat de marge constant onder druk.

Agentschap De traditionele handelsagent sluit overeenkomsten in naam van de opdrachtgever. Hij vervult dus geen logistieke- of betalingsfunctie. Het voordeel van een agent is dat je direct levert en factureert aan de klant. Daarnaast vraagt het nauwelijks een investering vooraf.

Personeel Uiteraard kan je er voor kiezen om zelf iemand in dienst te nemen. Doordat op afstand werken, online tools en near sourcing binnen bedrijven normaler is geworden is dit zeker een optie. Goede aansturing van iemand die werkt in de Amerikaanse tijdzone is een must.

Export manager Het grootste probleem bij een internationale sales manager of specialistische export manager is het kostenplaatje. Meerdere keren per maand heen- en weer vliegen is niet de beste oplossing. En Visa’s zijn vaak moeilijk te regelen.

Partner Steeds vaker kiezen ondernemers die willen gaan exporteren naar de VS voor een partnermodel. Op basis van een uitgebreide zakenpartnerscan en gebaseerd op een ideaal zakenpartner profiel komen samenwerkingen tot stand die verder gaan dan de traditionele modellen.

Wil je maximaal export resultaat in de Verenigde Staten? We leggen je graag uit wat het voordeel is van ons systeem.

Neem dan contact op voor een eerste kennismaking.

Zet vandaag de eerste stap.

Kennismaken?

Wat zijn jouw kansen om succesvol zaken
te doen of te exporteren naar de Verenigde Staten?

Bel 058 – 203 8051 of klik op de knop hieronder in en
wij bellen vandaag nog terug.

Specifieke Kennis

Producten Exporteren

Je hebt een prachtig product en je bent klaar om te groeien door middel van exporteren naar de VS.

Lees verder ...

Diensten Exporteren

Nederland exporteert voor meer dan 42 miljard aan zakelijke diensten. Begin specifiek in Noord Amerika.

Lees verder ...

Kennis Exporteren

Het Nederlandse bedrijfsleven loopt al jaren voorop met de export van kennis en technologie.

Lees verder ..

Marktverkenning

Goede actuele kennis van de lokale markt is de basisvoorwaarde voor ieder systematisch exportplan.

Lees verder ...

Zakenpartnerscan

Een zakenpartnerscan helpt je om nieuwe agenten, distributeurs of productiepartners te valideren.

Lees verder ...

Belangen Behartiging

Lokale aanwezigheid van zaakwaarnemers met een gigantisch netwerk zorgt voor het ontwikkelen van de export kanalen.

Lees verder ...