Export Scan

Je wilt de mogelijkheden onderzoeken om zaken te doen buiten Nederland. Met een export actieplan krijg je helder waar de kansen liggen, wat je inkomsten- en uitgavenstromen zijn, hoe je buitenlandse klanten kunt gaan vinden en wat je nog beter kan voorbereiden.

Er zijn vanuit het Rijk diverse subsidies en vouchers beschikbaar zoals bijvoorbeeld een RVO Marktentree voucher. Hiermee helpt een adviseur je het nieuwe land te betreden, helpt met lokale contacten en eventueel bij het vestigen van je bedrijf in het land van je keuze.
Sta je nog helemaal aan het begin van je export plannen, moet je een land, gebied of werelddeel nog kiezen, dan kan de SIB Coachings-voucher een subsidie zijn.

Doe als eerste een intake scan. Kansen, marktinformatie en onderzoek met hulp van de Nederlandse overheid.

Export Scan – Intake Formulier

Internationale ambitie begint met een inventarisatie van je bedrijf, medewerkers en budget. Daarom hebben we een paar vragen voor je om helder te krijgen waar de kansen liggen. Denk niet te lang na over je antwoord, er is geen goed of fout. Deze scan is meer een moment opname van je export plannen.

En wie weet komt jouw idee wel in aanmerking voor een export voucher of export subsidie. Je huurt dan een ervaren export adviseur die jou coacht bij het uitschrijven van je actieplan.

1. Kansen zoeken

Je bepaalt eerst samen met jouw persoonlijke export coach in welke landen je veel kans hebt. Hierbij kijken we naar je wensen, doelen en de bijzondere kenmerken van jouw product of dienst en onderneming.

2. Marktinformatie

Daarna onderzoeken we hoe interessant deze landen precies zijn voor jouw bedrijf.

3. Intern onderzoek

Als laatste maakt je een lijst van wat nodig is om succesvol te worden in deze landen. Zo krijg je uiteindelijk een actieplan om te starten met internationaal ondernemen. Dit is het eindpunt van de persoonlijke coaching.

Scroll to top