fbpx

SIB Voucher Marktentree USA Subsidie

Heb jij Amerika als land gevonden waar je de beste kansen ziet voor jouw product of dienst? Wil je graag begeleiding bij het betreden van deze markt? Dan is de Voucher Marktentree via de subsidie regeling Starters International Business (SIB) speciaal voor jou!

Met deze voucher kan je met korting een externe deskundige inhuren die je marktentree in de Verenigde Staten begeleidt.

Amerikaanse Groei

ambitie?

Wat zijn jouw kansen om succesvol zaken
te doen in de Verenigde Staten?

Bel 058 – 203 8051 of klik op de knop hieronder in en
vraag de SIB Voucher Marktentree aan.

Heb jij de Verenigde Staten als land gevonden waar jij de beste kansen ziet voor jouw product, dienst of plan? Wil jij graag begeleiding bij het betreden van de Amerikaanse markt? Dan is de Voucher Marktentree van de regeling Starters International Business (SIB) iets voor jou.

Met deze voucher kun jij een handelsagent in Amerika met 50% korting inhuren, waarna wij jou begeleiden naar succesvol ondernemen in de USA. We zorgen er letterlijk voor dat jij aan tafel zit bij nieuwe Amerikaanse klanten!

De voorwaarden die worden gesteld, zijn:

 • Het gaat om een nieuwe doelland (geen, dan wel weinig USA-kennis)
 • Voorafgaand moet jij jezelf hebben georiënteerd op Amerika als doelland
 • Er wordt slechts één voucher teoegekend per MKB-ondernemer per twee jaar
 • Per doelland kan slechts éénmalig een voucher worden verstrekt
 • De voucher geeft aanspraak op een vergoeding van 50% van de kosten, tot ten hoogste € 2.500

Wat kan de Amerika adviseur onder meer voor je doen?

Hij of zij:

 • introduceert je bij lokale netwerken en hun experts;
 • onderhoudt contacten;
 • helpt bij een mogelijke vestiging in de United States.

Je mag de voucher niet gebruiken voor:

 • de eigen tijd die je besteedt tijdens het adviestraject;
 • reis- en verblijfkosten.

WTC partner

World Trade Center Leeuwarden – Serving the Northern Netherlands Center for Export & Import. Van Holland Group is officieel partner van het WTC Leeuwarden. 

Verbinden en kennis zijn de woorden waar het bij het WTC om draait. Verbinden via ons wereldwijde netwerk en door het bieden van kennis via ervaringsdeskundigen. Weten waar je als ondernemer naar op zoek bent, oren en ogen in de markt zijn en jou verbinden met potentiële afnemers en aanbieden.

 • het WTC netwerk (bijna 750.000 bedrijven zijn lid van het wereldwijde WTC netwerk via 320 kantoren in 90 landen) en/of
 • de WTC database (5.1 miljoen bedrijven in 65 landen) en/of
 • de WTC search (gebruik van overige netwerken in landen waar wij geen eigen kantoor of database hebben).

Contact

Meer weten wat ons partner netwerk in de USA voor jou kan betekenen?
Neem contact met ons op per telefoon 058 – 203 8051 of vul het contact formulier in en wij bellen vandaag nog terug.

SIB Voucher Marktentree

Verenigde Staten van Amerika

Citaat uit Staatscourant Nr. 3112, 20 januari 2020

De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking kan een voucher verstrekken aan een MKB-onderneming voor begeleiding gericht op duurzame internationalisering door een externe deskundige voor kennis en ondersteuning gericht op het betreden van een nieuwe doelmarkt.

De voucher is bestemd voor MKB-ondernemingen die zich voorafgaand aan de aanvraag hebben georiënteerd op een doelland, niet zijnde Nederland.

De minister verstrekt slechts één voucher per MKB-onderneming per twee jaar. Per doelland kan slechts eenmalig een voucher worden verstrekt.

De voucher geeft aanspraak op een vergoeding van 50% van de kosten, tot ten hoogste € 2.500 (exclusief btw).

De eigen tijd die de aanvrager van een voucher besteedt tijdens het adviestraject kan niet worden vergoed vanuit de voucher. Reis- en verblijfskosten komen niet voor vergoeding in aanmerking. Geen voucher wordt verstrekt als er sprake is van zakelijke verbondenheid tussen de externe deskundige en de onderneming die de voucher aanvraagt.

De voucher kan ingezet worden voor ondersteuning ter plekke in het doelland met als doel er duurzaam te gaan ondernemen. Het gaat hierbij onder andere om de volgende activiteiten:

 • introduceren bij lokale netwerken en expertise
 • opvolgen van contacten/regelen afspraken
 • ondersteunen bij vestigen ter plekke

Doelstelling

Doelstelling is om jou en jouw bedrijf startklaar te maken voor succesvol zakendoen in de USA. Aan de hand van een export canvas helpen we je antwoord geven op de belangrijkste vragen. Ook kijken we of er juridische stappen nodig zijn om jouw product ready-for-market te krijgen. Logistieke stromen, de supply chain, lokale partners en met een gedegen Sales & Marketing plan we spreken samen met de eerste potentiële Amerikaanse klanten.

Eerste stappen op de markt

De Van Holland Group BV is Amerika specialist en helpt je de eerste stappen te zetten om zaken te doen in de Verenigde Staten. De Van Holland adviseurs denken graag met je mee en geven persoonlijk advies bij jouw internationale plannen.

Neem contact met ons op per telefoon 058 – 203 8051 of vul aanvraag formulier direct in.

U kunt rekenen op effectieve belangenbehartiging en daadwerkelijke ondersteuning die aansluit op de dagelijkse ondernemerspraktijk.