Zorg voor een juridisch solide internationale structuur als je zaken gaat doen in de VS en bescherm je Nederlandse bedrijf tegen claims.

10k

euro

Gemiddelde startkosten voor een compleet eigen bedrijf in de USA in het eerste jaar

Starten In De USA > Inc. Oprichten

Hoe richt je een Inc op?

Wat is een Inc? Inc. staat voor Incorporated. Dagelijks zoeken tientallen ondernemers in Nederland op Google naar “Inc oprichten”, “Inc of LLC” of  “Hoe heet een Amerikaanse BV? En gelukkig ben jij nu op deze pagina uitgekomen. Maar hoe werkt dat nou, zo’n incorporation? En wat is in jouw situatie en voor jouw bedrijf nu het beste om te doen?

Delaware

Om maar gelijk met een belangrijke misvatting te beginnen: tenzij jij van plan bent om de volgende Google te beginnen en miljoenen investeringen aan te trekken heeft een Delaware LLC of Inc niet zoveel nut. Het is veel logischer om na te denken waar jouw klanten zitten en in welke staat. In Nederland ga je ook geen containerhaven beginnen in Breda maar is het logischer om in Rotterdam te starten. Wat voor jouw onderneming het beste werkt in de USA? Dat kunnen we je uitleggen in een persoonlijk gesprek. Deze pagina is informatief en geeft wat algemene tips waar je rekening mee moet houden voordat je jouw eigen Inc. opent in de USA.

Inc. of LLC?

Als je vroeger naar de Kamer van Koophandel ging om je in te laten schrijven in het handelsregister werd het meestal een “Eenmanszaak”. Als je in Nederland een accountant vraagt wat het beste is, Eenmanszaak, VOF of een BV, dan gaat de accountant voor je aan de slag en komt terug met een complete rekensom. Wat is er voordeliger en bij welke rechtsvorm betaal je meer of net iets minder belasting.

Leg je dezelfde vraag voor aan een ervaren ondernemer, dan kom je vrijwel altijd uit op “een BV”. En één BV is géén BV dus is een Holding BV met één of meer Werkmaatschappij BV’s die er onder hangen een bekende structuur.

De structuur van een bedrijf heeft dus vaak te maken met de afweging tussen belastingstructuren enerzijds en aansprakelijkheid aan de andere kant. Of misschien heb jij wel een patent in de ene BV en een pand in een andere BV.

Claimcultuur

Het gaat te ver om de vergelijking Eenmanszaak-VOF-BV in één keer door te trekken naar Amerika, maar vaak willen Nederlandse ondernemers die zaken gaan doen in de USA, een extra laag inbouwen vanwege de claimcultuur.

We kennen allemaal de verhalen van de kat in de magnetron en de miljoenen schadevergoeding. Daar staan natuurlijk miljoenen zakelijke transacties tegenover die wel gewoon goed aflopen. Maar je weet het nooit, Amerika kent andere wetten en regels. En schadevergoedingen kunnen in de USA dan ook snel oplopen. Vaak is daarom een veel gekozen oplossing een Inc. De aandelen zijn in handen van een buffer BV in Nederland en op die manier kan je in het ergste geval afscheid nemen van je VS-BV.

Een Inc. kan je een beetje vergelijken met een NV en heeft kenmerken van een BV.
“Incorporated” is officieel de Engelse term voor een Naamloze Vennootschap.

Het is net niet helemaal te vergelijken maar een INC is dus net een soort Amerikaanse BV.
Een INC heeft één of meer aandeelhouders.
Als Nederlander of niet-Amerikaan kan en mag je aandeelhouder zijn.

Een LLC kan je een beetje vergelijken met een VOF en kan soms gezien worden als een eenmanszaak.
“Limited Liability Company” is officieel de term voor een LLC.

Het is net niet helemaal te vergelijken met een VOF en kan werken als je Amerikaan bent met een
social security number. Voor Nederlandse ondernemers meestal niet de beste oplossing.

Samenvatting van vereisten in de Verenigde Staten

Om een INC te registreren moet je, naast maatwerk consultancy, altijd een paar basis-stappen nemen

  1. Zorg voor een vestigingsadres
  2. Kies een bedrijfsnaam
  3. Benoem een vertegenwoordiger of agent in de VS
  4. Vraag je FEIN aan; Federal Employer Identification Number bij de IRS
  5. De INC oprichten met de oprichtingsakte en statuten
  6. Openen van je USA bankrekening
  7. Bescherm je merk
  8. Voldoe aan alle jaarlijkse juridische en administratieve taken

De mogelijkheden om een INC op te richten in de VS kunnen per staat verschillen vanwege diverse regelgevingen. Wij kunnen je helpen in alle 50 staten en adviseren wat een goede keuze zou zijn op basis van een persoonlijk gesprek en informatie van je accountant, advocaat of adviseur in Nederland.

 

INC. Een bedrijf dat “Incorprated” is en voldoet aan alle wettelijke eisen. Universiteiten, zorg,  (semi-) overheid en gemeentes werken eigenlijk altijd alleen samen met “Inc’s” gevestigd in de USA.

LLC. Limited Liability Company waar de inkomsten belasting uit het bedrijf naar de eigenaren gaat maar waar de aansprakelijkheid in de onderneming blijft.

De Inc. is de meest gebruikte ondernemingsvorm in de Verenigde Staten. Een van de redenen voor de populariteit van deze ondernemingsvorm is dat noch de aandeelhouders, noch de bestuursleden persoonlijk aansprakelijk zijn voor de onderneming.

 

Marktentree Amerika - Export Advies door een lokale adviseur die de gebruiken kent en contacten heeft.

Export BV

Uiteindelijk draait het om maatwerk advies en gaat het te ver om hier diep in te gaan op S of C corp, LLC en LLP. Wat is de kans dat het misgaat? Kan je een deel verleggen naar bijvoorbeeld export agenten of partners? Zijn de eigenaren Nederlander of Amerikanen? En wat zijn dan weer de voor- en nadelen? In welk land betaal je nu al belasting?

Maak je een product wat onderdeel is van de voedselketen, of betreft het een onderdeel voor vliegtuigen? Allemaal afwegingen die ervaren export juristen voor je kunnen analyseren om tot een zo goed mogelijk advies te komen.

Controle

Jouw keuze voor een specifieke ondernemingsvorm heeft ook te maken met je product of dienst. En de manier waarom je de markt wilt benaderen. Denk aan distributie kanalen in jouw specifieke branche of sector.

Hulp bij het ondernemen

Uiteraard heb je in Amerika ook een accountant nodig. Welke en hoeveel belasting moet je betalen aan de IRS? En welke lokale vergunningen zijn er nodig? De Van Holland Group helpt je met al deze vragen. Voor het oprichten van je eigen Inc. tot en met jaarlijkse belasting aangifte en alles wat er tussenin zit en daarna nog verder nodig is.

Jouw persoonlijke zaakwaarnemers in de USA

Alle relaties en klanten van de Van Holland Group met een eigen Inc. worden automatisch lid van het “Raad van Advies Netwerk”. Een team van juristen, advocaten, accountants en andere ondernemers die de stap naar de USA al gezet hebben. Op die manier kunnen we je altijd met raad en daad bijstaan en zo nodig in contact brengen met de juiste mensen.

 

 Meest gemaakte fout

We beginnen gewoon alvast! Typisch Nederlands gedrag: de order is binnen, het contract tussen de USA koper en de NL Verkoper BV is gemaakt en voor je het weet staan de eerste dollars op je Nederlandse rekening. Maar ja, dan blijkt er toch iets mis te zijn na de levering. En voor je het weet hebt je een USA Lawyer van de Zuid-As achter je aan. Dan heeft het geen nut meer om Asset Protection toe te passen…

 

Prijzen Overzicht

Wij werken volledig transparant met All-In tarieven. Zo weet je precies waar je aan toe bent! Daarom staan alle prijzen online.

Wat is het nou precies? Corporation, Incorporation of Inc? Het klopt allemaal. Je bedrijf is de corporation. Vaak wordt het ook een c-corp genoemd. Het proces van het oprichten van een bedrijf is de incorporation. Zodra de Inc. is opgericht ben je ge”incorporated” en mag je Inc. achter je naam zetten. In de praktijk lopen deze termen soms een beetje door elkaar heen en van het Engels naar het Nederlands loopt het ook niet altijd lekker. Maar het is dus:
Van Holland Group Inc. of Van Holland Group Incorporated

Wil je ook een Inc. oprichten? Neem dan contact met ons op want wij weten wat je bedoelt.

Wat is voor jou de beste oplossing?

We helpen je graag met persoonlijk advies.

Bedrijf Starten in de USA

Wie zijn je klanten als je jouw producten of diensten gaat exporteren naar Amerika?

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top