1mrt

Californië

Californië ligt van noord naar zuid uitgestrekt langs de westkust van het land, aan de Stille Oceaan. In het zuiden grenst het aan Mexico, waar het tot 1848 toe behoorde. De staat omvat twee van ‘s lands grootste stedelijke gebieden, de Greater Los Angeles Area en de San Francisco Bay Area.

Economisch gezien is California de belangrijkste staat van de VS. Vooral de opkomst van de informatietechnologie en computers heeft voor een enorme impuls gezorgd. Rondom San Francisco zijn veel grote technologiebedrijven gevestigd zoals Apple, Google, Hewlett-Packard, Intel en Facebook. Veel van deze multinationals hebben hun hoofdkantoor in Santa Clara Valley. Door deze bedrijven kreeg deze vallei de bijnaam ‘Silicon Valley’.

Een Inc. in Californië oprichten

Californië is een staat waar mensen graag investeren in nieuwe ideeën. Ook de overheid draagt zijn steentje bij met allerlei incentives als je jouw bedrijf in Californië wil gaan vestigen.
Het is eenvoudig om goed geschoold personeel te vinden die meerdere talen spreken. De infrastructuur en bereikbaarheid is goed met 9 internationale luchthavens en 11 grote zeehavens. Daarnaast is de staat heel strategisch gelegen vanwege zijn grens met Mexico en wordt er daarom veel zaken gedaan met Zuid-Amerika.

Een Inc. kan je vergelijken met een NV en heeft kenmerken van een BV.
“Incorporated” is officieel de Engelse term voor een Naamloze Vennootschap

5 Voordelen

1) Limited Liability (Beperkte Aansprakelijkheid)
De beperkte aansprakelijkheid beschermt in de meeste gevallen de bedrijfsfundamenten en de aandeelhouders tegen de persoonlijke aansprakelijkheid. Laten we bijvoorbeeld aannemen dat het bedrijf schulden heeft. In dit geval zouden de schuldeisers geen persoonlijk vermogen van de opdrachtgevers en aandeelhouders kunnen innen om hun betaling te dekken.

2) Anonimiteit
In Californië hoef je niet alle informatie vrij te geven over de mensen die deel uitmaken van het bedrijf. Kortom, het  oprichten van je bedrijf kan anoniem gebeuren, wat meestal gebeurt via een vertegenwoordiger van het bedrijf.

3) Professionele Uitstraling en Zakelijke Formaliteiten
Met een Californië Corporation ziet je bedrijf er veel professioneler uit vanwege de  Inc. -initialen achter jouw bedrijfsnaam. De Inc. is in feite het officiële stempel van de State of Florida Division of Corporations. Heb je een Inc., dan kan je bedrijf gemakkelijk leningen van de banken krijgen en succesvol zijn in elke andere zakelijke transactie.

4) Eeuwig Bestaan
Een bedrijf dat in Californië is opgericht heeft een continu leven, ongeacht de verandering in eigendom. (in sommige staten is het zo geregeld dat wanneer de eigenaar overlijdt, stopt het bedrijf). 

5) Belastingvoordelen
Behalve dat je niet dubbel belast wordt als je een vennootschap in Californië vestigt en slechts een laag belastingbedrag betaalt zijn er nog meer voordelen te behalen:
– Alle opstartkosten zijn aftrekbaar.
– Kosten van een zakelijke auto en reiskosten zijn aftrekbaar.
– De kosten voor bank-, juridische of boekhoudkundige diensten voor de onderneming, alsook de zakelijke lease- en huurkosten, zijn volledig aftrekbaar.
– De overheadkosten voor het dagelijks runnen van je bedrijf en de betaalde rente op kapitaalleningen zijn aftrekbaar.
– Betaald loon, zakelijke verzekeringen, advertentiekosten en omzetbelasting gekoppeld aan je bedrijf zijn aftrekbaar.
– De zorgverzekering voor je gezin is aftrekbaar.
– Uitgaven of verliezen zijn volledig aftrekbaar voor de vennootschap terwijl ze voor de eenmanszaak of maatschap zouden moeten bewijzen dat er een winstoogmerk was voordat het verlies wordt afgetrokken.
 
– Uitgestelde belasting wat in een trust zit kan worden doorgeschoven naar het pensioenplan van de eigenaar.

Inc of een LLC?

INC. Een bedrijf dat “Incorprated” is en voldoet aan alle wettelijke eisen. Universiteiten, zorg,  (semi-) overheid en gemeentes werken eigenlijk altijd alleen samen met “Inc’s” gevestigd in de USA.

LLC. Limited Liability Company waar de inkomsten belasting uit het bedrijf naar de eigenaren gaat maar waar de aansprakelijkheid in de onderneming blijft.

De Inc. is de meest gebruikte ondernemingsvorm in de Verenigde Staten. Een van de redenen voor de populariteit van deze ondernemingsvorm is dat noch de aandeelhouders, noch de bestuursleden persoonlijk aansprakelijk zijn voor de onderneming.

Je eigen Californië Inc. oprichten​

Ben je overtuigd en wil je nu ook zelf je eigen Californië Inc. door ons laten oprichten?

Uiteindelijk draait het om maatwerk advies. Waar ligt je aansprakelijkheid? Welke vergunningen zijn nodig?  Wat is de kans dat het misgaat? Kan je een deel verleggen naar bijvoorbeeld export agenten of zakenpartners? Zijn de eigenaren Nederlander of Amerikanen? En wat zijn dan weer de voor- en nadelen? Het begint allemaal met een persoonlijk gesprek, op een moment dat jou het beste uitkomt.

Kies een moment dat jou uitkomt!
Neem contact op voor een informatief gesprek.

Wat kost een INC. oprichten in Californië?

Wij werken volledig transparant met All-In tarieven.
Zo weet je precies waar je aan toe bent! Daarom staan alle prijzen online.

Whitepaper Export Funnel

Voordat je gaat uitbreiden naar de Verenigde Staten is het goed om jezelf een
aantal vragen te stellen:
• Waarom wil ik mijn onderneming op de Amerikaanse markt brengen?
• Met welk probleem ga ik Amerikanen helpen?
• Wie is mijn ideale klant?
• Heb ik een consultant nodig om mij te helpen in Amerika?
• Welk doel heb ik voor mezelf gesteld?

JA, ik wil graag deze export funnel + whitepaper over de export scan ontvangen om zelf in te vullen!

In 2024 jouw bedrijf in Amerika beginnen!

Je wilt in 2024 zaken gaan doen met en in Amerika. Samenwerken met een business partner, een bedrijf overnemen of zelf een nieuwe INC of LLC starten zijn dan enkele voorbeelden van mogelijkheden om jouw bedrijf internationaal uit te breiden.

Wat Is Voor Jou De Beste Oplossing in Californië?

We helpen je graag met persoonlijk advies.

Danielle Berden Strategisch Adviseur - Los Angeles Specialist

Nederlandse ondernemers verbinden met de metropool Los Angeles. De beste partner in het LA Ecosysteem.

Wat Is Voor Jou De Beste Oplossing in Californië?

We helpen je graag met persoonlijk advies als je wilt gaan ondernemen in de Amerikaanse staat Californië.

Bekijk ook:

Overzicht van alle rechtsvormen in Amerika

Overzicht van alle rechtsvormen in Amerika

26/03/2020 Rechtsvormen USA

Wist je dat er 27 verschillende rechtsvormen in Amerika zijn?Nederlandse bedrijven die een eigen entiteit

Lees Verder
Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top