Optimaliseer je internationale structuur en bescherm je Nederlandse bedrijf

5000

euro

Zijn de gemiddelde opstartkosten voor advocaat en accountant in de USA

Marktentree Amerika

Optimaliseer je internationale structuur

Het bekende spreekwoord “Eén BV is geen BV” is zeker van toepassing als je zaken gaat doen in de USA. Wil jij zaken gaan doen met (semi) overheden of grote partners, dan is het hebben van een eigen Inc. een must.

Ook overheid subsidies of cofinanciering kan alleen als je beschikt over je eigen USA BV. En denk ook aan je aansprakelijkheid. Het gaat te ver om op deze pagina juridisch advies te geven. Dat doen we altijd in een persoonlijk gesprek op basis van een risico profiel en structuur analyse.

document-01
Asset Protection

Zorg voor een goede bescherming van jouw bedrijf, ook bij een claim.

skills (1)
Accountant

Zaken doen in de USA betekent ook belasting betalen aan de IRS

Bescherm je Nederlandse bedrijf

Ga je als Nederlands bedrijf zaken doen in de Verenigde Staten wil jezelf beschermen tegen claims en aansprakelijkheid. Door het oprichten van een Nederlandse Export BV of een Buffer BV zorg je voor een internationale structuur en voeg je een extra zekerheidslaag toe. Vraag altijd je accountant om advies wat voor jouw situatie de beste keuze is.

Daarna zal je een keuze moeten maken tussen een Inc. of een LLC. De meeste bedrijven zullen kiezen voor een Inc. omdat ze dan zelf niet aansprakelijk gesteld kunnen worden. Heb je een dienst of product wat wordt gebruikt in de voedingsindustrie of in de gezondheidszorg en gaat er wat mis zijn de claims niet te overzien. Zorg dat je je hier tegen beschermt.

Ook voor grote overheidsopdrachten wordt altijd een keuze gemaakt voor een Amerikaans bedrijf met een Inc. of LLC. Ben jij een Nederlands bedrijf en heb je geen Inc. zal de opdracht jou niet gegund worden. Dit heeft ook weer met aansprakelijkheid te maken.

Scroll to top