4oktEen Inc. oprichten in Texas

Texas

Texas is na California, de tweede grootste staat van de Verenigde Staten in zowel oppervlakte als inwoners. De staat Texas wordt ook wel de Lone Star State genoemd. In het noorden grenst de staat aan Oklahoma, in het noord-westen aan New Mexico, Arkensas, Louisiana en de Golf van Mexico in het oosten en in het zuiden aan de Rio Grande op de grens met Mexico.

De staat staat voornamelijk bekend om zijn olie. Wie kent de serie Dallas uit de jaren tachtig niet! Maar naast olie heeft Texas ook nog eens 12 miljoen rundvee. Die leven in de Interior Lowlands. Daar bevinden zich grote ranches met de hedendaagse cowboys. Daarnaast produceert Texas wol en katoen. Ook bevinden zich in Texas heel veel windparken. 45% van de elektriciteit voor de staat wordt hier opgewekt.

Een Inc. in Texas oprichten

Naast Florida heeft ook Texas een aantrekkelijk ondernemersklimaat. Bedrijven die actief zijn in Texas genieten van een van de laagste belastingdruk in het land, ze hebben hier namelijk geen state income en corporate tax. Texas biedt bedrijven van elke omvang en in alle sectoren een van de beste zakelijke klimaten in het land, met een eerlijke, transparante belasting- en regelgevingsstructuur die is ontworpen om bedrijven te laten slagen.

Een Inc. kan je vergelijken met een NV en heeft kenmerken van een BV.
“Incorporated” is officieel de Engelse term voor een Naamloze Vennootschap

Voordelen van een Inc. in Texas

Aansprakelijkheid

Het belangrijkste voordeel van het oprichten van een Inc. in Texas is dat het de ondernemers in staat stelt om hun aansprakelijkheid voor bedrijfsschulden te scheiden van zichzelf. Het bedrijf is als enige verantwoordelijk voor de schulden. Ook zal het helpen bij het ondersteunen van de rechten van bestuurders, functionarissen en persoonlijke bezittingen van aandeelhouders.

Belastingklimaat

Delaware heeft nog steeds de reputatie “de hoofdstad van de wereld” te zijn voor het oprichten van een Inc. of LLC. Dit vanwege zijn bedrijfsvriendelijke vennootschapsbelastingwetten. Dankzij deze wetten kon de staat de legale thuisbasis worden voor meer dan 1 miljoen zakelijke entiteiten. 
Echter, naast Delaware en Nevada hebben steeds meer staten belastingwetten aangenomen die bedrijven ten goede komen, waaronder Texas. Texas kent namelijk geen individuele inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Een gebrek aan inkomstenbelasting, samen met een bloeiende economie, zorgt ervoor dat Texas een aantrekkelijke locatie is om je bedrijf te vestigen.

Inc of een LLC?

INC. Een bedrijf dat “Incorprated” is en voldoet aan alle wettelijke eisen. Universiteiten, zorg,  (semi-) overheid en gemeentes werken eigenlijk altijd alleen samen met “Inc’s” gevestigd in de USA.

LLC. Limited Liability Company waar de inkomsten belasting uit het bedrijf naar de eigenaren gaat maar waar de aansprakelijkheid in de onderneming blijft.

De Inc. is de meest gebruikte ondernemingsvorm in de Verenigde Staten. Een van de redenen voor de populariteit van deze ondernemingsvorm is dat noch de aandeelhouders, noch de bestuursleden persoonlijk aansprakelijk zijn voor de onderneming.

Je eigen Texas Inc. oprichten​

Ben je overtuigd en wil je nu ook zelf je eigen Texas Inc. door ons laten oprichten?

Uiteindelijk draait het om maatwerk advies. Waar ligt je aansprakelijkheid? Welke vergunningen zijn nodig?  Wat is de kans dat het misgaat? Kan je een deel verleggen naar bijvoorbeeld export agenten of zakenpartners? Zijn de eigenaren Nederlander of Amerikanen? En wat zijn dan weer de voor- en nadelen? Het begint allemaal met een persoonlijk gesprek, op een moment dat jou het beste uitkomt.

Kies een moment dat jou uitkomt!
Neem contact op voor een informatief gesprek.

Wat kost een INC. oprichten in Texas?

Wat kost een LLC oprichten in Texas?

Een accountant in Texas vinden?

Een Inc. oprichten in Austin

Een Inc. oprichten in Austin

05/07/2021 Bedrijf beginnen in Texas

Austin Staat - Texas County - Travis, Hays en Williamson counties AUS - Austin-Bergstrom International

Lees Verder
Een Inc. oprichten in Houston

Een Inc. oprichten in Houston

01/09/2022 Bedrijf beginnen in Texas

Houston Staat - Texas County - Harris County IAH - George Bush Intercontinental Airport Inwonersaantal

Lees Verder

Whitepaper Export Funnel

Voordat je gaat uitbreiden naar de Verenigde Staten is het goed om jezelf een
aantal vragen te stellen:
• Waarom wil ik mijn onderneming op de Amerikaanse markt brengen?
• Met welk probleem ga ik Amerikanen helpen?
• Wie is mijn ideale klant?
• Heb ik een consultant nodig om mij te helpen in Amerika?
• Welk doel heb ik voor mezelf gesteld?

JA, ik wil graag deze export funnel + whitepaper over de export scan ontvangen om zelf in te vullen!

In 2024 jouw bedrijf in Amerika beginnen!

Je wilt in 2024 zaken gaan doen met en in Amerika. Samenwerken met een business partner, een bedrijf overnemen of zelf een nieuwe INC of LLC starten zijn dan enkele voorbeelden van mogelijkheden om jouw bedrijf internationaal uit te breiden.

Jan Luc Blakborn Specialist in de consumenten electronica, technologie, retail en media
Houston, Texas - Internationaal Ondernemen VS

Specialist – Houston, Texas

Business Development en Business Management Specialist in de consumenten electronica, technologie, retail en media.

 

Wat Is Voor Jou De Beste Oplossing in Texas?

We helpen je graag met persoonlijk advies als je wilt gaan ondernemen in de Amerikaanse staat Texas.
Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Discussion

  1. Trackback:Welkom bij het team Jan Luc Blakborn - Van Holland Group BV

Comments are closed.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top