Lawsuit

Gemiddeld ben je tussen de $120,000 tot $750,000 kwijt voor een rechtszaak

Start je bedrijf in de VS

Merkregistratie USA

Registreer je trademark om zaken te doen Amerika

Wat is een handelsmerk en waarom heb je er een nodig? Je hebt vast wel eens gehoord van de term ‘trademark’. Het is echter misschien niet duidelijk hoe handelsmerken jouw eigen bedrijf kunnen helpen in de Amerika.

Handelsmerken vallen in Amerika onder de brede paraplu van ‘intellectueel eigendom’, samen met auteursrechten en patenten. Intellectuele eigendomsbescherming kan een vaag en complex gebied van wetgeving en zaken zijn. De VS kent drie officiële manieren om intellectuele eigendomsrechten te beschermen: 1) trademarks 2) patents en  3) copyrights. Je mag dit vertalen door de Nederlandse woorden handelsmerken, octrooien en auteursrechten.

® ™ ©

Verschillende oplossingen

Er wordt vaak gedacht dat als je een Amerikaanse bedrijfsnaam met entiteit laat registreren, zoals in Florida bij Sunbiz, niemand anders met je naam aan de haal kan gaan. Echter, dat is dus niet zo. Het inschrijven van een handelsnaam geeft verder geen rechten. In tegenstelling tot Nederland waar je bij de Kamer van Koophandel je naam vastlegt in combinatie met een domeinnaam, zorgt voor een goede combinatie om je bedrijfsnaam te claimen. Het is dan ook belangrijk om meerdere stappen te zetten om je handelsmerk te beschermen.

Over het algemeen zijn handelsmerken van toepassing op logo’s, symbolen en branding. Octrooien zijn van toepassing op uitvindingen en innovaties, terwijl auteursrechten van toepassing zijn op creatieve werken. Ze zijn allemaal ontworpen om ervoor te zorgen dat andere mensen niet kunnen profiteren van jouw ideeën of werk.

Op deze pagina concentreren we ons op handelsmerken voor jouw Amerikaanse bedrijf. In de VS lopen deze aanvragen en het beheer van registraties via de USPTO. Dat is de afkorting van United States Patent and Trademark Office.

Wat is een handelsmerk?

Een handelsmerk beschermt de specifieke, unieke naam, het logo en de symbolen die horen bij jouw producten, diensten, services of bedrijfsmerk. Merkbescherming kan van toepassing zijn op bedrijfsnamen, symbolen, logo’s, geluiden en zelfs kleuren die kenmerkend zijn voor een specifiek merk.

Denk aan de groene kleur van de KPN of het blauw van de KLM . Een specifieke kleur kan dus ook een handelsmerk zijn. Het hapje-uit-een-appel wordt geassocieerd met Apple-computers; dat specifieke symbool is een handelsmerk. Zowel de opvallende regenboog kleur als het bekende Apple-logo zorgen voor onmiddellijke merk- en productherkenning bij de consument.

Een handelsmerk of trademark beschermt de specifieke, unieke naam, het logo en de symbolen die horen bij jouw producten, diensten, services of bedrijfsmerk.
De hele dag zie je allerlei merken om je heen.

Is een trademark aan te raden voor kleine bedrijven?

Sommige ondernemers gaan ervan uit dat handelsmerken alleen voor wereldwijde merken zijn zoals Coca Cola of BMW. Maar het beschermen van jouw merk en merkidentiteit is net zo belangrijk voor kleine bedrijven als voor grote bedrijven.

Merklogo’s zijn de meest voor de hand liggende en meest gedeponeerde items voor kleine bedrijven. Maar je kunt ook handelsmerken gebruiken voor woorden, symbolen, verpakkingen en zelfs geluiden. De beoordeling van handelsmerken is een geval per geval. Wil je weten of jouw merkidentiteit ook vast te leggen is als trademark moet een Amerikaanse advocaat hier naar kijken.

Experts raden aan om je bedrijfslogo en andere bedrijfsbranding zo uniek mogelijk te maken. Dit heeft twee doelen:

 1. Een uniek logo of symbool zorgt voor onmiddellijke merkherkenning en
 2. het unieke logo of symbool zal jouw bedrijf meer bescherming bieden voor intellectueel eigendom, omdat het zo onderscheidend is en daarom moeilijker te kopiëren.

Handelsmerken zijn een belangrijke stap voor het beschermen van je merkidentiteit. Het zal concurrenten ervan weerhouden je te imiteren. Het kan je ook enige bescherming bieden als die copycats iets met reputatieschade doen.

USA Trademark Stappenplan

Onderzoek

Een gespecialiseerde trademark advocaat onderzoekt of jouw merk in de USA is toegestaan.

Formulieren

Wij verzamelen alle noodzakelijke documenten voor de aanvraag en schrijven de motivatie voor de aanvraag.

USPTO Aanvraag

Onze advocaat verzorgt de aanvraag met de motivatie en beantwoordt eventuele vragen van de USPTO.

Bescherming

Dagelijks wordt bijgehouden of er iemand inbreuk maakt op je merk en zo nodig juridisch aangepakt.

Als je merk in de VS is geregistreerd dan is het van belang dat je je merkrechten ook actief laat bewaken. Een inbreuk op je merkrecht kan nooit worden voorkomen. Het enige wat je kunt doen is zo snel mogelijk in actie komen.

USA Merkenrecht

Het registreren van jouw handelsmerk bij de USPTO creëert rechten in de hele Verenigde Staten en zijn territoria en het omvat de registratie in de openbaar toegankelijke database van geregistreerde handelsmerken. Je kunt het ®-symbool gebruiken en je kunt over het algemeen op die rechten vertrouwen om jouw handelsmerk te beschermen terwijl je bedrijf vanuit Nederland naar de USA uitbreidt. De USPTO is echter geen handhavingsinstantie, dus je bent verantwoordelijk voor het vervolgen van iedereen die inbreuk maakt op je merk. Dit zijn de bekende “Cease-and-Desist Letters”.

We adviseren om altijd een dagelijkse controle te laten doen. Iedere dag controleert onze advocaat de USPTO-database op nieuwe toepassingen, aanvragen of registraties die inbreuk maken op jouw merk. Maakt iemand inbreuk dan kunnen in overleg verdere stappen genomen worden. Een merk valt of staat met de bescherming die je het geeft.

Online Bestellen

Alleen Trademark
1850 /totaal
 • € 1500 Trademark Traject
 • € 350 USPTO Filingfee
 • Trademark Advocaat
 • Federale Registratie
Trademark + Logo
meest gekozen
2595 /totaal
 • € 1500 Trademark Traject
 • € 395 Logo Registratie
 • 2x € 350 USPTO Filingfee
 • Trademark Advocaat
 • Federale Registratie
Popular
Inbreuk Bescherming
365 /jaar
 • UPSTO Controle
 • Dagelijkse Scan
 • Voorbeeld Cease & Desist brief
 • Optioneel hulp van advocaat

Of kies voor een van onze bundel pakketten met tijdelijk een gratis Cease-and-Desist voorbeeld brief.

Wat kan je het beste doen?

We helpen je graag met persoonlijk advies.

Wie zijn je klanten als je jouw producten of diensten gaat exporteren naar Amerika?

Bedrijf Starten in de USA

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top