Zorg voor een juridisch solide internationale structuur als je zaken gaat doen in de VS en bescherm je Nederlandse bedrijf tegen claims.

10k

euro

Gemiddelde startkosten voor een compleet eigen bedrijf in de USA in het eerste jaar

Export Planning

Registreer je LLC

Wat is een LLC? LLC staat voor Limited Liability Company. Dagelijks zoeken tientallen ondernemers in Nederland op Google naar “LLC oprichten” of “LLC of INC”. En gelukkig ben jij nu op deze pagina uitgekomen. Maar hoe werkt dat nou, zo’n limited liability company? En wat is voor jouw situatie nu het beste?

De LLC en de vergelijkbare LLP (limited liability partnership) worden gevormd door de members. Als het ware de leden van het bedrijf. Een LLC is fiscaal transparant. Dit houdt in dat resultaat en vermogen belast worden bij de individuele members en/of partners. Ze bieden ook juridische bescherming voor de members. Die zijn privé niet aansprakelijk voor eventuele schulden van de onderneming. Schulden is iets anders dan claims en schade. Ondernemers kiezen vaak voor een Inc. door de bril van aansprakelijkheid en Asset Protection. Accountants kiezen vaak voor een LLC voor de beste fiscale voordelen.

Delaware LLC

Soms zien wij adviezen voorbijkomen over een Delaware LLC of een Delaware INC. De reden is dan vaak dat de staat Delaware flexibel en goed ontwikkelde vennootschapsrecht heeft.

Wat voor jou het beste werkt? Dat kunnen we je uitleggen in een persoonlijk gesprek. Deze pagina is informatief en geeft wat algemene tips waar je rekening mee moet houden voordat je jouw eigen LLC. opent in de USA.

Een LLC. kan je vergelijken met een VOF in Nederland en heeft kenmerken van een BV.
“limited liability ” is iets anders dan geen aansprakelijkheid.

LLC of Inc?

Als je vroeger naar de Kamer van Koophandel ging om je in te laten schrijven in het handelsregister werd het meestal een “Eenmanszaak”. Als je in Nederland een accountant vraagt wat het beste is, Eenmanszaak, VOF of een BV, dan gaat de accountant voor je aan de slag en komt terug met een complete rekensom. Wat is er voordeliger en bij welke rechtsvorm betaal je meer of net iets minder belasting.

Leg je dezelfde vraag voor aan een ervaren ondernemer, dan kom je vrijwel altijd uit op “een BV”. En één BV is géén BV dus is een Holding BV met één of meer Werkmaatschappij BV’s die er onder hangen een bekende structuur.

De structuur van een bedrijf heeft dus vaak te maken met de afweging tussen belastingstructuren enerzijds en aansprakelijkheid aan de andere kant. Of misschien heb jij wel een patent in de ene BV en een pand in een andere BV.

Claimcultuur

Het gaat te ver om de vergelijking Eenmanszaak-VOF-BV in één keer door te trekken naar Amerika, maar vaak willen Nederlandse ondernemers die zaken gaan doen in de USA, een extra laag inbouwen vanwege de claimcultuur.

We kennen allemaal de verhalen van de kat in de magnetron en de miljoenen schadevergoeding. Daar staan natuurlijk miljoenen zakelijke transacties tegenover die wel gewoon goed aflopen. Maar je weet het nooit, Amerika kent andere wetten en regels. En schadevergoedingen kunnen in de USA dan ook snel oplopen. Vaak is daarom een veel gekozen oplossing een Inc. De aandelen zijn in handen van een buffer BV in Nederland en op die manier kan je in het ergste geval afscheid nemen van je VS-BV.

LLC = Limited Liability Company waar de inkomsten belasting uit het bedrijf naar de eigenaren gaat maar waar de aansprakelijkheid in de onderneming blijft.

INC = Een bedrijf dat “Incorprated” is en voldoet aan alle wettelijke eisen. Universiteiten, zorg,  (semi-) overheid en gemeentes werken eigenlijk altijd alleen samen met “Inc’s” gevestigd in de USA.

De Inc. is de meest gebruikte ondernemingsvorm in de Verenigde Staten. Een van de redenen voor de populariteit van deze ondernemingsvorm is dat noch de aandeelhouders, noch de bestuursleden persoonlijk aansprakelijk zijn voor de onderneming.

Export Advies door een lokale adviseur die de gebruiken kent en contacten heeft.

Export BV

Uiteindelijk draait het om maatwerk advies en gaat het te ver om hier diep in te gaan op S of C corp, LLC en LLP. Wat is de kans dat het misgaat? Kan je een deel verleggen naar bijvoorbeeld export agenten of partners? Zijn de eigenaren Nederlander of Amerikanen? En wat zijn dan weer de voor- en nadelen? In welk land betaal je nu al belasting?

Maak je een product wat onderdeel is van de voedselketen, of betreft het een onderdeel voor vliegtuigen? Allemaal afwegingen die ervaren export juristen voor je kunnen analyseren om tot een zo goed mogelijk advies te komen.

Controle

Jouw keuze voor een specifieke ondernemingsvorm heeft ook te maken met je product of dienst. En de manier waarom je de markt wilt benaderen. Denk aan distributie kanalen in jouw specifieke branche of sector.

Hulp bij het ondernemen

Uiteraard heb je in Amerika ook een accountant nodig. Welke en hoeveel belasting moet je betalen aan de IRS? En welke lokale vergunningen zijn er nodig? De Van Holland Group helpt je met al deze vragen. Voor het oprichten van je eigen LLC. tot en met jaarlijkse belasting aangifte en alles wat er tussenin zit en daarna nog verder nodig is.

Jouw persoonlijke zaakwaarnemers in de USA

Alle relaties en klanten van de Van Holland Group met een eigen Inc. worden automatisch lid van het “Raad van Advies Netwerk”. Een team van juristen, advocaten, accountants en andere ondernemers die de stap naar de USA al gezet hebben. Op die manier kunnen we je altijd met raad en daad bijstaan en zo nodig in contact brengen met de juiste mensen.

 

 Meest gemaakte fout

We beginnen gewoon alvast! Typisch Nederlands gedrag: de order is binnen, het contract tussen de USA koper en de NL Verkoper BV is gemaakt en voor je het weet staan de eerste dollars op je Nederlandse rekening. Maar ja, dan blijkt er toch iets mis te zijn na de levering. En voor je het weet hebt je een USA Lawyer van de Zuid-As achter je aan. Dan heeft het geen nut meer om Asset Protection toe te passen…

 

Prijzen Overzicht

Wij werken volledig transparant met All-In tarieven.
Zo weet je precies waar je aan toe bent! Daarom staan alle prijzen online.

Wat is voor jou de beste oplossing?

We helpen je graag met persoonlijk advies.

Scroll to top