Begeleiding en praktische ondersteuning

Inbound en Online Marketing

Hoe zorg je er voor dat je in de USA prospects gaat vinden en leads binnen krijgt die marketing kan kwalificeren. Op welk moment kan een lead een klant worden en echt gaan converteren?

Er zijn een hoop misverstanden over marketing. Marketing is duur, marketing is niet meetbaar. En “we doen even wat adwords en een Engelstalige folder”  zijn veel gehoorde opmerkingen.

Dunglish

Natuurlijk is Google translate best handig om snel een email te begrijpen in een vreemde taal. Maar in zakelijke communicatie kan dit echt niet. Bij marketing komt zoveel kijken. Nieuwe buyer persona’s specifiek voor de Amerikaanse markt. Nieuwe funnels die zich specifiek richten op de USA. En ben je wel volledig ADA & WCAG Compliant?

Kortom allemaal zaken waar specialisten je mee kunnen helpen. Op basis van een realistisch budget helpen wij je met jouw export inbound marketing.

Onze website doet het in de USA:
kijk maar naar het Britse Vlaggetje…

65

%

Van het aankoopspel speelt zich onzichtbaar online af.

skills (1)
Inbound Marketing

Inbound marketing is een marketingfilosofie, gebaseerd op het principe: wordt gevonden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketinginstrumenten. Denk bij traditionele instrumenten aan advertenties, direct mailing en koud bellen.

Marketing in de Verenigde Staten

Marketing in de Verenigde Staten werkt anders dan in Nederland. Soms is even wat vertalen of een beetje bijsturen niet de beste oplossing. Dan is er meer nodig dan een kwastje verf om van outbound naar inbound te gaan. De definitie van marketing is: alle activiteiten die een bedrijf uitvoert om de verkoop van producten of diensten te bevorderen.

Iedereen komt de hele dag in aanraking met marketing, al was het maar met al die reclames voor wasmiddelen en andere producten voor een gelukkig leven. Door de opkomst van internet weten marketeers meer van mensen dan ooit te voren. Doelgroepen hebben plaats gemaakt voor individuele profielen.

Hadden we vroeger nog B2B en B2C is nu alles P2P – People to People geworden. Want mensen doen zaken met mensen.

Geen Unique Selling Point

Ondertussen worstelen oude bedrijven nog met hun USP – Unique Selling Point. Want dat is mij iets aansmeren en dat wil ik niet. Nee, we gaan nu voor de UBP – Unique Buying Point. Van storen en irriteren naar relevant aanwezig zijn op het moment dat de consument dat wil.

De meningen verschillen, maar in principe was sales er eerder dan marketing. Marketing mocht sales een beetje helpen. Een strikje er omheen. Ondertussen is marketing voor misschien wel 95% van de transactie verantwoordelijk. Sales is niet veel meer dan de laatste handtekening zetten onder de overeenkomt.

Marketingcommunicatiestrategie

Tijdens het opstellen van je bedrijfsstrategie heb je goed nagedacht over je marketing- & communicatiestrategie. Wat is precies de missie van je organisatie? Weet je tegen welke vragen of problemen jouw ideale klant aanloopt in jouw ideale markt? Klopt alles was je zegt, de basisvoorwaarden. En heb je voldoende nagedacht over jouw Blue Ocean in Amerika?

Soorten marketing in de USA

Jaren geleden verstuurden we nog post. Direct marketing. Iedere dag een pak papier in de brievenbus met reclame. Het na-bellen was dan telemarketing. Blijven bellen tot de order geschreven was.

Printmarketing zoals kranten en tijdschriften zijn vrijwel vervangen door online marketing. En iedere dag open je je email inbox met e-mailmarketing wat al snel dicht tegen spam aanligt.

Affiliate marketing bestaat nog wel maar heeft zijn beste tijd gehad. Vrijwel niemand plaatst meer een banner van een webwinkel op zijn of haar homepage. En als laatste is er social media marketing. Van facebook advertenties tot en met influencers op instagram.

Weet jij waar jouw ideale klant of afnemer zich bevindt in de USA? En lukt het dan om niet te zenden maar om te luisteren naar je ideale business partner? Op die manier kan je zorgen voor een perfecte merkbeleving.

Meer leads, aanvragen en omzet?

Het team van de Van Holland Group staat voor je klaar om je marketingplan uit Nederland om te zetten naar het juiste Marketing Playbook in Amerika. Met een schat aan ervaring met online tools helpen we je de juiste prospects binnen te krijgen. Alles gezien door een Amerikaanse bril. Door de inzet van slimme online marketing kan je de Amerikaanse markt budget vriendelijk betreden.

Freelance Marketeer

Bij het betreden van de Amerikaanse markt is een freelance marketeer vaak een goede eerste stap. Iemand die je kan helpen vanuit een bepaald netwerk of specifieke branche kennis. Bij de Van Holland Group zijn diverse toptalenten aangesloten die graag voor kortere of lange tijd een project oppakken.

ZZP heet in de USA Independent Professionals
Freelancers, consultants en subcontractors helpen jouw bedrijf groeien

Amerikaanse Marketeer

Nederlanders kom je over de hele wereld tegen. En we spreken vaak meerdere talen. Toch is de beste manier om zaken te doen in Amerika het inzetten van mensen die Amerikaans-Engels native spreken en schrijven. Iemand die jouw website teksten naleest en zorgt dat je de correcte spreekwoorden gebruikt.  Iemand die echt de juiste voelsprieten in jouw potentiële markt heeft uitstaan.

Van Holland Group USA
Gespecialiseerde Headhunter & Recruiter van Marketeers

We helpen je graag met online & inbound marketing.

We helpen je graag met het vinden van de juiste Amerikaanse sociale media managers, website bouwers, tekstschrijvers, marketing managers, bloggers, influencers. Van customer journey tot aan marketing automation: stap voor stap helpen we je de markt veroveren!Neem Contact Op

Wij helpen ondernemers die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten met hun marktonderzoek en met specifieke internationale business development. Van advocaat tot accountant en van kantoor tot business partners; Van Holland Group helpt je bij iedere stap.

Neem contact op met onze Amerika Specialisten voor een informatief gesprek.

Sales Playbook

Wat is precies een Amerikaans Sales Playbook en waarom heb je er één nodig?

Lees verder >>>

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top