Marktentree USA specialist

12

weken

Gemiddelde tijd die nodig is om een pilot plan te schrijven.

Marktentree Amerika

Start eerst met een export pilot project

Het starten van een export pilot kan het verschil zijn tussen winnen of verliezen. Of je nu direct probeert om een Fortune 500 te overtuigen van jouw product of dienst of gewoon probeert om de eerste 10 klanten te krijgen, een pilot project kan de deur openen voor toekomstige deals.

Een proefproject is een kleinschalige test die is ontworpen om te kijken naar haalbaarheid, kosten en de ROI van een product of dienst.

Een vaste tijdslijn en een duidelijke ROI

Ondernemers zijn blij met een proef project omdat ze hiermee meerdere trajecten kunnen uitproberen. Ook toont het aan welk exportplan echt de naald laat bewegen. Ze helpen bedrijven om zonder veel risico te nemen markten te verkennen.

document-01
Eerste Opzet

Als verkoopleider moet jouw team weten hoe ze een pilot kunnen opstarten

skills (1)
Lauching Customer

Hoe gaat een pilot project worden omgezet in daadwerkelijke deals.

Hoe moet je beginnen?

De allereerste vraag die wij je gaan stellen is: heeft een export pilot project wel nut? Want een succesvolle pilot heeft een aantal kenmerken:

 • Een vaste tijdslijn
  Met een pilot project kan je bijvoorbeeld een kwartaal- of een half jaar traject uitschrijven. Kleine stappen van bepaalde ideeën die je hebt uitgewerkt in je exportplan valideren in de markt.  De resultaten gebruik je voor de volgende fase.
   
 • Onduidelijke ROI
  Tijdens een marktverkenning kunnen potentiële partners of eindgebruikers mogelijk bezwaren opwerpen. Met een pilot traject kun je deze omzetten in een goed omschreven aanbod. Vooral als het een nieuw product betreft. Of een nieuwe dienst in een markt die nog niet helder is. Tijdens deze proef fase maak je kleinere deals die als opstapje gaan dienen voor de grote projecten die daarna volgen.
   
 • Beperkt budget
  Stel je heb al een klant voor jouw export dienst of product. Maar de klant heeft onvoldoende budget om direct helemaal met je in zee te gaan. Dan kan je tijdens een pilot een deel-product aanbieden. Een stukje van de dienstverlening voor een aangepaste prijs. Zo blijft er later genoeg onderhandelingsruimte over voor het complete concept.
   
 • Beperkte opties
  Vaak is het product of dienst in een pilot niet gelijk aan het volwaardige verhaal. Als iemand een proefrit wil maken leen je een auto uit, je geeft niet de hele auto cadeau. Dus geef niet alles weg. Je verkent de behoeftes van je ideale klant. Wie weet moet je jouw pitch nog wel iets aanpassen om nog betere aansluiting bij de markt te vinden.

Het meest belangrijke van een pilot: geef niets gratis weg. Jij maakt kosten voor de lead, het opwerken van de lead tot en met de contract onderhandelingen.

Maak van je pilot project een business deal

Een launching customer heb je nodig op basis van wederzijdse interesse. Een pilot met de juiste sales- en exportpartners kan de basis vormen voor een mooie toekomst. Om van een pilot een goede deal te maken komen wij bij Van Holland Group altijd een paar kenmerken tegen in de data die een pilot oplevert.

 • Hoeveel mensen waren betrokken bij de pilot?
 • Hoeveel mensen hebben support nodig gehad?
 • Hoeveel up-sell en cross-sell heeft er plaats gevonden?
 • Kan je de pilot in waarde voor de onderneming uitdrukken?

Het is belangrijk om alles (met software) te meten tijdens de pilot. Deze data geeft je een goed beeld van de ROI (Return On Investment) van het pilot project.

 1. Hoeveel leads heeft de pilot opgeleverd?
 2. Hoeveel Leads to Order heeft de pilot geconverteerd?

Als je weet wat het pilot project aan omzet en winst heeft opgeleverd in 3 of 6 maanden is het makkelijk om dit door te rekenen naar een kalenderjaar. Zijn er nog andere up-sell of deep-sell opties toe te voegen aan je aanbod? En stel dat je meer investeert, zou een snellere groei meer marktaandeel opleveren?

Export Pilot Starten

Ook zin in een export pilot project in de Verenigde Staten?
Neem contact op 035-3690787 voor een eerste kennismaking of plan een teams video call wanneer dat jou het beste uitkomt

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top