Subsidie Marktverkenning - Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland
Met een marktentree voucher kan je subsidie aanvragen voor een lokale adviseur.

< 3

maanden

Gemiddelde tijd tussen start en eerste betalende klanten

Marktentree Amerika

Marktentree USA

Heb jij Amerika als land gevonden waar je de beste kansen ziet voor jouw product of dienst? Wil je graag begeleiding bij het betreden van deze markt?

Amerika adviseur

Wat kan de Amerika adviseur onder meer voor je doen?

 • introduceert je bij lokale netwerken en hun experts
 • onderhoudt contacten
 • helpt bij een mogelijke bedrijfsvestiging in de United States
document-01
It's personal!

Persoonlijke introductie bij betrouwbare internationale zakenpartners

skills (1)
Expert Netwerk

Direct contact bij Economic Development Office, een export hub, ambassade of consulaat

Hulp bij het betreden van de Amerikaanse markt

Je hebt de knoop doorgehakt. Je wilt je bedrijf gaan laten groeien en hebt gekozen om dat te doen door te gaan exporteren naar de Verenigde Staten. Van Holland Group heeft goede contacten en een netwerk in de VS. Wij kunnen je met een marktentree helpen met het zetten van de eerste stap.

Business Development USA

Eerst gaan we inventariseren en kijken of je klaar bent om met je product of dienst naar het buitenland te gaan. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan dat je denkt. Daarom is je exportplan een belangrijke tool waarmee alle aspecten van het exporteren belicht worden. Heb je financiële slagkracht om een kantoor in de VS te openen? Of kies je ervoor vanuit Nederland je product op de Amerikaanse markt te gaan introduceren? Het antwoord op deze vragen geeft onze adviseur een leidraad zodat hij/zij je zo goed mogelijk kan voorbereiden op de entree.

Zaakwaarnemer

Bijvoorbeeld bij het zoeken naar partners of distributeurs. Maar we treden ook op als wettelijke vertegenwoordiger als je voor jouw bedrijf een Inc. wilt gaan oprichten. We nemen je zo alle papieren rompslomp uit handen. Ook hoef je niet iedere keer in het vliegtuig te stappen om persoonlijk je handtekening te gaan zetten.

Marktentree Amerika - Export Advies door een lokale adviseur die de gebruiken kent en contacten heeft.

Marktentree USA & Subsidie

Heb jij Amerika als land gevonden waar je de beste kansen ziet voor jouw product of dienst? Wil je graag begeleiding bij het betreden van deze markt? Dan is de Voucher Marktentree via de subsidie regeling Starters International Business (SIB) speciaal voor jou!

Met deze voucher kan je met korting een externe deskundige inhuren die je marktentree in de Verenigde Staten begeleidt.

Heb jij de Verenigde Staten als land gevonden waar jij de beste kansen ziet voor jouw product, dienst of plan? Wil jij graag begeleiding bij het betreden van de Amerikaanse markt? Dan is de Voucher Marktentree van de regeling Starters International Business (SIB) iets voor jou.

Met deze voucher kun jij een handelsagent in Amerika met 50% korting inhuren, waarna wij jou begeleiden naar succesvol ondernemen in de USA. We zorgen er letterlijk voor dat jij aan tafel zit bij nieuwe Amerikaanse klanten!

Marktentree Voucher Specialist Business Development USA

Marktentree USA specialist

Voorwaarden

De voorwaarden die worden gesteld, zijn:

 • Het gaat om een nieuwe doelland (geen, dan wel weinig USA-kennis)
 • Voorafgaand moet jij jezelf hebben georiënteerd op Amerika als doelland
 • Er wordt slechts één voucher teoegekend per MKB-ondernemer per twee jaar
 • Per doelland kan slechts éénmalig een voucher worden verstrekt
 • De voucher geeft aanspraak op een vergoeding van 50% van de kosten, tot ten hoogste € 2.500

Expert Hulp

Wat kan de Amerika adviseur onder meer voor je doen?

Hij of zij:

 • introduceert je bij lokale netwerken en hun experts;
  onderhoudt contacten;
 • helpt bij een mogelijke vestiging in de United States.

Je mag de voucher niet gebruiken voor:

 • de eigen tijd die je besteedt tijdens het adviestraject;
 • reis- en verblijfkosten.

Starters International Business (SIB) van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Doelstelling

Doelstelling is om jou en jouw bedrijf startklaar te maken voor succesvol zakendoen in de USA. Aan de hand van een export canvas helpen we je antwoord geven op de belangrijkste vragen. Ook kijken we of er juridische stappen nodig zijn om jouw product ready-for-market te krijgen. Logistieke stromen, de supply chain, lokale partners en met een gedegen Sales & Marketing plan we spreken samen met de eerste potentiële Amerikaanse klanten.

Eerste stappen op de markt

De Van Holland Group BV is Amerika specialist en helpt je de eerste stappen te zetten om zaken te doen in de Verenigde Staten. De Van Holland adviseurs denken graag met je mee en geven persoonlijk advies bij jouw internationale plannen.

De Van Holland Group en haar medewerkers zijn geaccrediteerd, gecertificeerd en partner van de RVO voor alle USA subsidie trajecten. Zowel bijvoorbeeld voor SIB (Support International Business) alsook DHI (Demonstratie Haalbaarheid en Investering).

Alle senior adviseurs van de Van Holland Group hebben ruime ervaring met export subsidies en regelingen. Uiteindelijk beslist de RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, meestal binnen 13 weken of je subsidie krijgt. Wij kunnen je geheel vrijblijvend helpen met de voorbereiding op deze SIB subsidie aanvraag zodat je gebruik kan maken van de regeling specifiek voor de Verenigde Staten.

Neem contact met ons op per telefoon 035-3690787 of vul het aanvraag formulier direct in.

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top