Subsidie Marktverkenning - Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland

50 %

Tot wel € 2500 subsidie van de kosten is vaak mogelijk

Voorbereidend Onderzoek

Subsidie Marktverkenning

Denk jij dat in de VS de beste kansen liggen voor jouw product of dienst? Wil je graag eerst een marktverkenning doen en onderzoeken op welke manier je deze markt het beste kunt betreden? Dan is de subsidie regeling Support International Business (SIB) speciaal voor jou.

Met deze SIB Subsidie kan je met 50% korting een externe deskundige inhuren, waarna wij onderzoeken wat het beste scenario is om succesvol te ondernemen in de USA. Ook zorgen we er letterlijk voor dat jij aan tafel komt te zitten bij nieuwe Amerikaanse klanten!

Wat is een marktverkenning en wat krijg je dan?

Wil je internationaal expansie maken? Door goed marktonderzoek kunnen je de kansen op succes vergroten bij het betreden van een nieuwe markt. Het team van de Van Holland Group helpt je bij het zoeken naar het beste stad of staat in Amerika om je producten te exporteren, de marktomstandigheden in die staat te begrijpen en de verschillende ontwikkelingen te volgen. We helpen je in een paar  stappen:

 1. marktonderzoek doen waar je als ondernemer wat aan hebt,
 2. informatie verzamelen uit de praktijk
 3. het kiezen van het juiste locatie,
 4. en het bezoeken van je gekozen landingsplaats in Amerika

Uiteindelijk krijg je antwoord op een groot aantal, vooraf gedefineerde, vragen.

Kosten van een marktonderzoeksrapport

Een van de subsidies uit de regeling Support International Business (SIB) is een subsidie voor marktverkenning die je helpt met de gemaakte kosten voor advies inwinnen over het betreden van de Amerikaanse markt. Deze subsidie geeft je korting op de inhuur van een  adviseur van de Van Holland Group die je kan begeleiden bij de internationale plannen van jouw bedrijf. Dankzij een export subsidie regeling van de overheid is het mogelijk om voucher van  € 2.500 aan te vragen. Dit is maximaal 50% van de gemaakte kosten. Je krijgt dus maximaal € 2.500  van de € 5.000  vergoed.

De Van Holland Group en haar medewerkers zijn geaccrediteerd, gecertificeerd en partner van de RVO voor alle USA subsidie trajecten. Zowel bijvoorbeeld voor SIB (Support International Business) alsook DHI (Demonstratie Haalbaarheid en Investering).

Alle senior adviseurs van de Van Holland Group hebben ruime ervaring met export subsidies en regelingen. Uiteindelijk beslist de RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, meestal binnen 13 weken of je subsidie krijgt. Wij kunnen je geheel vrijblijvend helpen met de voorbereiding op deze SIB subsidie aanvraag zodat je gebruik kan maken van de regeling specifiek voor de Verenigde Staten.

Voorwaarden

1. Voor advies van een juridisch of fiscaal adviseur.
Je kan bijvoorbeeld:
 • bestaande contracten laten beoordelen of nieuwe contracten laten opstellen;
 • algemene voorwaarden bij exporttransacties laten opstellen;
 • een merk laten registreren;
 • advies krijgen over belastingtarieven en dubbele belastingheffing;
 • hulp krijgen bij het opzetten van een buitenlandse entiteit;
 • andere juridische of fiscale kennis krijgen over duurzaam uitbreiden naar het buitenland, zoals ‘transfer pricing’ of arbeidsrecht.
2. Voor een rapport op maat over een specifieke markt/sectorcombinatie.
Onderdelen die in het rapport kunnen staan:
 • marktanalyse
 • zakencultuur
 • wet- en regelgeving
 • concurrentieanalyse
 • marketinganalyse
3. Voor het volgen van een meerdaagse modulaire training.
In de training komt een mix van onderstaande onderwerpen aanbod:
 • cultuur en zakelijke etiquette;
 • verhogen van het rendement voor beurzen of missies;
 • samenwerkingsvormen en operationele vaardigheden.

Is dit de Starters Voucher?

Nee, de oude kennisvoucher via de subsidie regeling Starters International Business (SIB) is sinds 2022 vervallen en heet nu dus de Support Internatiol Business regeling. Het is ook geen voucher meer maar een subsidie die een ondernemer zelf moet aanvragen bij de RVO, Rijksdienst voor ondernemend Nederland.

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top