30sep

Internationale handel

Nederland exporteert voor meer dan 42 miljard aan zakelijke diensten.  Bij ruim 70 procent van de bedrijven die in diensten handelen gaat het om relatief lage bedragen, met een maximale handelswaarde van 5 duizend euro.

Voorbeelden van het exporteren van diensten zijn adviesdiensten, marktonderzoek, accountancydiensten, research & development diensten, ingenieursdiensten en juridische diensten.

Na Europa verhandelt Nederland de meeste diensten met het Amerikaanse continent, met name wat betreft de diensteninvoer uit de VS.

Volgens opgave van het CBS exporteert Nederland veel telecommunicatie- en computerdiensten, vervoersdiensten en royalty’s naar het buitenland.

Deze vier dienstensoorten zijn samen goed voor maar liefst 81 procent van de totale dienstenexport. Ook bij de Nederlandse import zijn deze dienstensoorten dominant en gaat het om een gezamenlijk aandeel van 79 procent.

Data, informatie & kennis

Exporteren van diensten buiten de EU kan een hele uitdaging zijn. Kennis en technologische toepassingen leiden tot innovaties. Dit gaat steeds meer resulteren in een veranderende samenstelling van het exportpakket: nieuwe producten nemen de plaats in van oude.

De handelsrelatie tussen Nederland en de Verenigde Staten van Amerika gaat ruim 400 jaar terug. En nog altijd zijn de betrekkingen zeer nauw. Heeft u plannen om zaken te doen of diensten te gaan exporteren naar de VS? Van Holland Group staat voor u klaar. Wij kennen de markt, leggen de juiste contacten en maken u wegwijs in lokale wet- en regelgeving.

Neem dan contactop voor een eerste kennismaking.

Tags:
Webredactie

Wij helpen ondernemers, die hun producten of diensten willen exporteren naar de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Florida & Texas plus een netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. ***** Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Export Begeleiding ***** We helpen je met marktverkenning, partnersearch en het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Leave a reply

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per land.

Scroll to top