2mrt

Stap voor stap handleiding

Alles wat je moet weten over het starten van een bedrijf in de VS.

Denk jij er over na om een bedrijf of filiaal in de Verenigde Staten op te zetten? Maar je weet niet of het als buitenlander wel is toegestaan om in Amerika een bedrijf te beginnen. Er zijn tal van redenen te bedenken waarom je juist een bedrijf in de Verenigde Staten zou moeten starten. Van bedrijfsvriendelijke omstandigheden, toeleveranciers, infrastructuur, personeelsfactoren en overwegingen met betrekking tot de kwaliteit van leven tot een specifieke technologie, iedereen heeft een andere reden waarom ze hun bedrijf in de VS willen vestigen.

Een bedrijf starten in de VS

Als je nieuwsgierig bent naar hoe je als buitenlander een bedrijf in de VS kunt starten, dan zal deze blog je helpen de complexiteit te doorbreken.

Laten we, voordat we je de te volgen stappen uitleggen, iets meer vertellen over de voordelen van het opzetten van je bedrijf in de USA. Zoals we allemaal weten, zullen  ondernemers hun bedrijf altijd op een bepaalde plaats willen vestigen, waar ze meer inkomsten kunnen genereren en hun organisatie ook soepel kunnen laten draaien.

Waarom kiezen voor de VS?

Het betreden van de Amerikaanse markt kan namelijk best lucratief zijn voor in Nederland gevestigde bedrijven. Omdat je geen Amerikaans staatsburger hoeft te zijn en ingezetenschap geen vereiste is, zijn niet-Amerikaanse burgers vrij om hun bedrijf te starten of uit te breiden in dit competitieve werelddeel.

Diversiteit en openheid staan hoog in het vaandel van de Verenigde Staten. Nieuwe ondernemers uit diverse sectoren en verschillende landen worden zonder problemen geaccepteerd. Dat zorgt ervoor dat ze hun eigen plek in de markt vinden en daar kunnen gedijen.

In de VS kunnen ze hun geld investeren, ongeacht in welke sector, om concurrentievoordelen te behalen op een van de meest open markten ter wereld.

Waarom voor de VS kiezen voor zaken?

Enkele redenen waarom mensen de VS kiezen in plaats van andere plekken in de wereld zijn:

‘s Werelds grootste markt

Wist je dat de Verenigde Staten de grootste consumentenmarkt ter wereld biedt? Dat klopt: de Verenigde Staten van Amerika hebben een GDP van $ 20 biljoen en omvat 325 miljoen mensen. GDP staat voor Gross Domestic Product; het bruto binnenlands product.  In feite heeft de VS het hoogste record in gezinsuitgaven ter wereld, met ongeveer een derde van de wereldwijde gezinsconsumptie.

Daarnaast biedt de staat ook vrije handelsovereenkomsten met bijna 20 andere landen om de toegang tot honderden miljoenen extra klanten te verschaffen. Wat nog belangrijker is, is dat de Verenigde Staten ook nog steeds met verschillende bedrijven samenwerken om de kansen voor Amerikaanse exporteurs te vergroten.

Voedingsbodem voor innovatie

De Verenigde Staten worden ook erkend als een vooraanstaand leider in de onderzoeks- en ontwikkelingssector (R&D). Bovendien registreert de USA meer internationale patenten in de wereld dan enig ander land. De huidige “brilliant minds” worden beschermd door een robuust kader voor de bescherming van intellectueel eigendom, terwijl de innovators van morgen worden geschoold aan toonaangevende universiteiten en door incubators uit het hele land.

Of je nu een klein bedrijf of een middelgrote organisatie aan het opzetten bent, de overheid van de Verenigde Staten zal je helpen om het soepel te laten verlopen, meer voordelen te halen uit – en bij te dragen aan – een bloeiend ecosysteem voor uitvindingen en inspiratie.

USA onderneming starten – The American Dream Handleiding

Gemak van zaken doen

Een andere reden voor het starten van een bedrijf in de VS voor buitenlanders is het gemak van zakendoen. Elke bedrijfseigenaar wil zijn bedrijf kunnen runnen zonder enige interruptie van de overheid en andere instanties. Maar in de Verenigde Staten hoef je niet over deze factor na te denken.

Ondersteund door een regelgevend kader dat het opstarten en beheren van een bedrijf bevordert, is het de cultuur van het Amerikaanse bedrijfsleven om vrij ondernemerschap en concurrentie aan te moedigen. Verder staat de Verenigde Staten ook bekend als een stabiele democratie met, voor bedrijven, een transparant en voorspelbaar rechtssysteem.

Personeelstalent

Bekwaam personeel is een van de belangrijkste aspecten van elke zakelijke entiteit. Wanneer de werknemers ervaring meebrengen en creatief zijn in hun werk, is de kans groter dat jouw bedrijf up-to-date blijft in een branche. Het is goed om te weten dat het personeelsbestand van de VS bekwaam, innovatief, mobiel en divers is.

Bovendien behoren Amerikaanse werknemers tot de meest productieve ter wereld. Voor een betere  toekomst hebben de Verenigde Staten ook prioriteit gegeven aan samenwerkingsverbanden met organisaties uit de particuliere en publieke sector. Hierdoor kan de beroepsbevolking straks voldoen aan de behoeften van een 21e-eeuwse economie.

Toegang tot kapitaal

Geld en voldoende financiële middelen zijn de slagader is van elke zakelijke entiteit. We weten dat, om gezond te blijven, je bloed soepel moet stromen; hetzelfde geldt voor een bedrijf. Om als bedrijf concurrerend te zijn, is toegang tot kapitaal van levensbelang.

Overweeg je om een nieuw bedrijf in de VS te starten, dan hoef je je hierover geen zorgen te maken. In de Verenigde Staten vindt je de meest ontwikkelde, flexibele, liquide en meest efficiënte financiële markten ter wereld. Denk bijvoorbeeld aan investeringsfondsen, venture capitalists en angel investors die ervoor kunnen zorgen dat jouw bedrijf in de VS een significant voordeel kan behalen.

De stappen die je als buitenlander moet volgen om een bedrijf in de VS te starten

Nu je een goed idee hebt gekregen waarom ondernemers voor de VS kiezen is de volgende stap om te leren hoe je een bedrijf kunt starten zonder ingewikkelde juridische problemen.

Het opzetten van een startup als buitenlander kan soms een lange weg zijn, maar dat hoeft geen belemmering te zijn. De VS zal je helpen om de registratie en exploitatie van jouw bedrijf zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Maar er is één ding dat je moet onthouden, en dat is dat je de Engelse taal goed moet beheersen.

Profiteren van de beste markten in de wereld

In de VS een bedrijf opstarten

Met dit artikel duiken we dieper in de stappen die je moet nemen als Nederlander wanneer je in de VS een bedrijf, filiaal of verkoopkantoor wilt opstarten.

#1 Kies je bedrijfsstructuur

Als Nederlander in de VS heb je de verplichting om een Corporation (ook wel een “C-Corporation” of “Regular Corporation” genoemd) op te richten. Het laat zich een beetje vergelijken met een BV maar is niet hetzelfde. ( → Uitleg over de verschillen) Er is namelijk nog een ander type entiteit dat bekend staat als een “S-Corporation”, maar die entiteit vereist dat alle aandeelhouders Amerikaans staatsburger zijn. De route via het oprichten van LLC is voor starters op de Amerikaanse markt geen logische stap.

Dus als je overweegt een C-corp of kortweg INC op te richten, kunt je een overvloed aan voordelen ervaren. Het bedrijf kan eenvoudig worden uitgebreid door onbeperkt aandelen aan te bieden. Hoewel de winst tweemaal wordt belast, eerst op ondernemingsniveau en vervolgens als dividend aan aandeelhouders, is deze entiteit is doorgaans aantrekkelijker voor externe investeerders.

Bovendien zijn de voordelen voor aandeelhouders van bedrijven meestal duidelijk, aangezien ze doorgaans in aanmerking komen voor een lager dividendpercentage in vergelijking met andere. Bovendien hoeft het moederbedrijf geen vermogenswinst te betalen wanneer het het Amerikaanse filiaal verkoopt, zolang het Amerikaanse bedrijf niet in de eerste plaats onroerend goed bezit.

#2 Kies een staat waar je jouw bedrijf gaat registreren

Nadat je het type bedrijfsstructuur hebt geselecteerd, moet je een staat kiezen waar je jouw bedrijf wilt registreren. Kies en locatie wat overeenkomt met de zakelijke doelstellingen en plannen van je bedrijf.

Als je al zaken doet in een bepaalde staat, of als jouw klanten zich daar bevinden, dan is het het beste om daar de Inc op te richten. Je hebt immers ook daar je verplichtingen zoals je kantoor, pand en personeel. Laten we het zo zeggen, het heeft geen nut als je bedrijf 100% opereert in Californië, een beroemde staat met hoge kosten, om dan je Inc in Nevada of Delaware te gaan registreren ongeacht dat deze staten belastingtechnisch, goedkopere staten zijn.

Als je zaken doet met containers zit je bijvoorbeeld in Rotterdam, niet in Zwolle. Hou die logica vast voor het kiezen van je locatie.

Echter, als je geen keuze hebt voor een bepaalde staat voor jouw bedrijf, dan zullen de meeste adviseurs waarschijnlijk de oprichting van Delaware aanbevelen, gevolgd door Wyoming. Dit is een achterhaald advies uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. De reden hierachter is dat Delaware vroeger het beste flexibele ondernemingsrecht had dat genereuze bescherming bood aan bestuurders en aandeelhouders en ook vanwege de buitenlander-vriendelijke regels. Maar veel andere staten zoals bijv. een INC oprichten in Florida zijn tegenwoordig vaak een betere optie. Andere staten hebben simpelweg een inhaalslag gemaakt om een goed ondernemersklimaat te creëren.

#3 Registreren

De volgende stap is om je bedrijf te registreren in de door jouw gekozen staat van de VS. Elke plaats heeft verschillende vormen en vereisten voor het opzetten van een zakelijke entiteit. Hieronder worden dus de stappen gedeeld om je bedrijf bijvoorbeeld in Florida te registreren, dat voor veel staten als een vereenvoudigd model dient:

  • De bedrijfsleiders kiezen een unieke bedrijfsnaam.
  • Elk bedrijf moet een geregistreerde agent selecteren die hen kan helpen bij het ontvangen van juridische documenten voor het bedrijf.
  • Daarna moet de organisatie een oprichtingsakte van één pagina invullen met daarop het totale bedrag en de nominale waarde van de aandelen die de onderneming mag uitgeven, de naam en het adres van de geregistreerde agent: de naam en het Amerikaanse postadres van de oprichter.

# 4 Een werkgeversidentificatienummer verkrijgen

Zodra je jouw bedrijf in een bepaalde staat registreert, moet je een EIN (Employer Identification Number)/Nationaal Belastingnummer (ID) voor je bedrijf krijgen om als buitenlander een bedrijf in de VS te starten. ( → Hulp bij EIN aanvragen)

Hoewel dit nummer niet essentieel is voor het inhuren van werknemers, is het wel noodzakelijk voor het openen van een bankrekening, het betalen van belastingen of om een ​​bedrijfsvergunning te krijgen. Het kan zijn dat de hoofdfunctionaris van het Amerikaanse bedrijf al bij de IRS bekend staat als de “verantwoordelijke partij” en in het verleden een afzonderlijk belastingbetaler-identificatienummer van het agentschap heeft verkregen.

Dan kan je niet zomaar een EIN aanvragen: het kan zijn dat er aanvullende documentatie van de bedrijfsadvocaat nodig is of dat er een extra verklaring moet worden ingevuld. Soms is het makkelijker om als je toch in de USA bent, even binnen te stappen bij een geaccrediteerde IRS Agent. Je kunt je dan persoonlijk legitimeren en ter plaatse alle formulieren invullen. 

USA Business Playbook – Van idee tot uitvoering

Hoe kan de Van Holland Group je helpen?

Dus nu je een beter idee hebt over het starten van een bedrijf in de Verenigde Staten als buitenlander, is het tijd om aan je plan te gaan werken. Neem gewoon een besluit: kies de beste bedrijfsstructuur en de beste locatie volgens de eisen en behoeften van jouw bedrijfsentiteit.

Als je eenmaal klaar bent met al deze beslissingen, moet je je bedrijf registreren. Hier komt de rol van de Van Holland Group. Wij helpen je bij het registreren en oprichten van je bedrijf zonder juridische systeemproblemen.

Van oprichting tot begeleiding bij het opzetten van je Amerikaanse bedrijf, de Van Holland Group staat voor je klaar. Onze backoffice kan je behulpzaam zijn met een groot aantal diensten.

Dus je wilt als Nederlander een bedrijf in de VS beginnen?

Het team van de Van Holland Group staat voor je klaar en stap voor stap helpen we je de markt te veroveren! Uiteraard is het bovenstaande stappenplan een algemene richtlijn. Dus neem contact op voor een persoonlijk gesprek. Geen één bedrijf is hetzelfde en we zijn benieuwd naar jouw verhaal. Wie weet kunnen we je de aankomende maanden met een groot aantal stappen helpen!

We helpen je graag met persoonlijk advies.

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg altijd een advocaat.

Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top