4mrt

Openen USA Bankrekening

Het openen van een bankrekening voor ondernemers is mogelijk zonder zelf naar Amerika toe te komen. Een inschrijving van je bedrijf zoals een INC of LLC plus je Employer Identification Number, kortweg EIN, is in principe genoeg om de aanvraag te doen.

Je krijgt dan een zogenaamde Debit Card. Als Nederlander heb je geen Credit Score / FICO® Scores dus een credit card is eigenlijk nooit gelijk mogelijk. Wat wel kan is je (Master Card) Debit Card als Credit Card gebruiken. Simpelweg werkt het dan zo dat, zolang er genoeg geld op je rekening staat, je kunt pinnen en betalen. Met een maximum per dag natuurlijk.

Pas als je (vaak meer dan 2 jaar) een goed trackrecord hebt opgebouwd bij een bank kan je een aanvraag
doen voor een credit card voor je bedrijf. Er kan veel met een debitcard zoals betalen in winkels, restaurants of benzine tanken. Wat niet kan is bijvoorbeeld een huurauto boeken of een hotel kamer reserveren. Borg gaat altijd op een creditcard. Alle andere dingen die je direct wilt betalen kunnen gewoon door een debitcard te gebruiken als creditcard.

Wat is er nodig?

Om als ondernemer en eigenaar van een bedrijf een dollarrekening in Amerika te openen zijn er naast diverse maatwerkoplossingen voor een vreemde valutarekening de volgende kant-en-klare mogelijkheden voor jouw bankrekening bijvoorbeeld in Florida:

  • NL BV – Je hebt een Nederlandse BV?
    Dan kan je op die naam een Amerikaanse dollarrekening openen bij een Amerikaanse bank. Je hebt wel een Nederlands paspoort en vestigingsadres in Nederland nodig. Deze rekening is onderdeel van je Nederlandse administratie en boekhouding.
  • USA INC – Je hebt een INC opgericht en ingeschreven in Amerika met een vestigingsadres?
    Samen met je EIN nummer kan je een Amerikaanse dollarrekening openen bij een Amerikaanse bank.  Je hebt wel een paspoort en vestigingsadres in Amerika nodig. Deze rekening is onderdeel van je Amerikaanse administratie en boekhouding.
  • USA LLC – Je hebt een LLC opgericht en ingeschreven in Amerika met een vestigingsadres?
    Samen met je EIN nummer kan je een Amerikaanse dollarrekening openen bij een Amerikaanse bank. Je hebt wel een paspoort en vestigingsadres in Amerika nodig. Deze rekening is onderdeel van je Amerikaanse administratie en boekhouding.

De Van Holland Group helpt je met het invullen van alle formulieren en stuurt het naar de bank toe. Meestal kan je dan binnen twee tot drie weken al je nieuwe rekening gebruiken. Heb je nog geen EIN nummer? Dan helpen wij je ook met het aanvragen van dit Employer Identification Number.

Onze service is alleen voor ondernemers en bedrijven dus niet voor particulieren.

Het EIN is een werkgeversidentificatienummer, ook bekend als het federale werkgeversidentificatienummer of het federale belastingidentificatienummer is een uniek nummer wat je kunt aanvragen als je een bedrijf in Amerika hebt zoals een INC of een LLC. Hou er rekening mee dat wij het openen van een rekening uiteraard niet kunnen garanderen. Banken hebben uitgebreide regels voor compliance, KYC (Know Your Customer), UBO’s (Ultimate Beneficial Owners) en CDD (customer due dilligence).

Banken gebruiken systemen om te kijken of iemand niet gezocht wordt of betrokken is geweest bij witwassen.

Heb je een normaal bedrijf en doe je normaal zaken dan helpen we je graag. En we gaan ervan uit dat je ingezetene bent van Nederland met een Nederlands paspoort. Afhankelijk van de staat waarin je jouw LLC of INC hebt opgericht plus de opgegeven functionarissen openen we het account bij een gerenommeerde Amerikaanse bank.

Rekening openen

Bestellen kan eenvoudig online

Voorbeelden 
Amerikaanse
Banken

Ook in Florida tref je uiteraard alle bekende banken aan zoals Bank of America, Chase, 53Bank en Wells Fargo. Vaak zijn ook lokale banken actief met maar een paar vestigingen of kantoren. Wij hebben goede contacten bij alle grote banken die ook in meerdere staten actief zijn. In plaats van een vreemde valutarekening bij een Rabo, ING of ABN-Amro open je dus een echte dollarrekening bij een Amerikaanse bank.

Zakelijke bankrekening voor niet-ingezetenen

Voor Nederlandse bedrijven die zaken doen in en met de VS is het openen van een dollarrekening een belangrijke stap. Je kunt makkelijker deelnemen aan het economisch verkeer. En je maakt kennis met bijvoorbeeld checks. Zo betaal je grotere bedragen niet contant of per overschrijving maar met een zogenaamde “cashier’s check”. Een kassiercheque is een soort officiële cheque die banken uitgeven en ondertekenen.

Moderne banken kunnen tegenwoordig jouw identiteit verifiëren met behulp van een (live) videoverbinding voor een vorm van “attestatie de vita”. Je bewijst dan jij in leven bent en de rechtmatige eigenaar van het identiteitsbewijs. Hou er rekening mee dat niet alle banken in de VS al zo ver zijn…

Voordelen van onze hulp hier in de USA

– Wij helpen vrijwel alle soorten bedrijven
– We werken samen met betrouwbare financiële organisaties
– Geen SSN Social Security Number (burgerservicenummer) vereist
– Je hoeft de VS niet persoonlijk te bezoeken
– Overboeking van geld via internationale overschrijving vanuit Nederland of Europa
– Speciale ATM-kaart voor het opnemen van geld
– En uiteraard 24/7 online bankieren

Banken vragen wel steeds vaker om een minimaal saldo van bijvoorbeeld $1000. Op die manier voorkom je maandelijkse kosten. Bankkosten in Amerika zijn redelijk te vergelijken met Nederlandse kosten voor je betaalrekening.

Een Amerikaanse rekening openen met de hulp van de Van Holland Group kan eenvoudig online.

Bankrekening in de VS Openen?

We helpen je graag met persoonlijk advies.

Wil je graag weten wat voor jou de mogelijkheden zijn om een bankrekening te openen?

Nieuws update 16 juli 2022

𝐃𝐞 𝐀𝐦𝐞𝐫𝐢𝐤𝐚𝐚𝐧𝐬𝐞 𝐝𝐨𝐥𝐥𝐚𝐫 𝐞𝐧 𝐝𝐞 𝐄𝐮𝐫𝐨 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐞𝐞𝐫𝐬𝐭 𝐢𝐧 𝟐𝟎 𝐣𝐚𝐚𝐫 𝐠𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤. Volgens Bloomberg bereikte de EUR/USD woensdagochtend pariteit. Dat is goed voor de Nederlandse exporteurs.

Sommigen van ons herinneren zich nog de $1,60 in 2008. De euro is echter verzwakt, zeker tijdens de maandenlange oorlog in Oekraïne. Hoe helpt dit nu bij de export van Europa naar de VS? De sterke dollar is goed nieuws voor Amerikanen die overwegen goederen uit het buitenland te kopen.

Europese bedrijven die hun producten in Amerika verkopen, merken misschien dat een zwakkere valuta de export aantrekkelijker maakt, omdat de valuta van de koper in vergelijking meer koopkracht heeft gekregen.

Het is tijd om de Amerikaanse markt te betreden. Bij de Van Holland Group gebruiken we onze expertise, belangrijke contacten en onze marktkennis om jouw bedrijf succesvol te maken in de VS.

Neem contact met ons op

Tags:
Webredactie

Wij helpen ondernemers, die hun producten of diensten willen exporteren naar de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Florida & Texas plus een netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. ***** Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Export Begeleiding ***** We helpen je met marktverkenning, partnersearch en het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per land.

Scroll to top