7janExportbedrijven verwachten impact coronacrisis tot ver in 2021

Ruim drie op de vijf bedrijven die naar de Verenigde Staten exporteren, verwachten in dit jaar een stijging van de omzet.

De economie in de Verenigde Staten is heel divers. Vaak wordt de USA als één markt gezien, maar in de praktijk zijn het er 50. Want elke staat heeft zo zijn eigen regels, zakencultuur en kansrijke sectoren. En misschien kan je wel stellen dat 50 staten en ongeveer 3000 counties soms meer lijkt op honderden aparte landen met allemaal zo hun eigen (belasting) regels en wetgeving.

Kansen

Bedrijven in de volgende sectoren zien kansen in de USA:

  • Agri en Food
  • Energie en Clean Tech
  • Gezondheidszorg
  • Tech-bedrijven en start-ups
  • Water

Top Bestemmingen

Zwitserland (23%), de USA (22%), Noorwegen (17%) en Rusland (16%) vormen al jaren de top 4 export bestemmingen buiten de EU.

Zwitserland voert traditiegetrouw vrijwel altijd de lijst aan. Net als de lijst met 10 export bestemmingen binnen de EU zien we dat 2019 vrijwel dezelfde landen in de top 10 heeft staan als in 2018 en 2016 het geval was. China (16%) staat bijna altijd op de vijfde plaats in de lijst. De Verenigde Arabische Emiraten (11%) staan ook al jaren in de top 10 exportbestemmingen buiten de EU. Turkije, Canada en Australië scoren gelijk met 10% en Japan (8%) heeft zijn top 10 positie van vorig jaar weten te behouden.

Verbonden

De economieën van de Verenigde Staten en Nederland zijn nauw met elkaar verbonden. Hoe klein ons land misschien ook is, het is de vijfde grootste investeerder in de VS. Echter, de wereld om ons heen verandert. Internationale politieke en economische verhoudingen staan recentelijk meer en meer op scherp. Over en weer worden importheffingen doorgevoerd om de eigen economie te beschermen.
In de afgelopen 30 jaar is de export van goederen naar de VS sterk in waarde toegenomen. In 2017 bedroeg de Nederlandse uitvoer van goederen naar de VS bijna 19,8 miljard euro, waarvan 72,1% bestond uit uitvoer van Nederlandse makelij.

Import en Export

Machines, zoals telefoons en telecommunicatieapparatuur, vormen een belangrijk aandeel in de Nederlandse uitvoer van goederen naar de Verenigde Staten. De uitvoer van chipmachines en onderdelen voor chipmachines domineren in de uitvoer van Nederlandse makelij. Ook chemische producten vormen een aanzienlijk deel van de uitvoer van Nederlands geproduceerde goederen, alhoewel dit in relatieve termen minder is dan in de periode voor de kredietcrisis. Deze uitvoer bestaat uit producten zoals isotopen en farmaceutische producten.

Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top