27julAmazon Prime USA Mercedes-Benz eSprinter

Weet jij hoe hoog zo'n Amazon bus is Erik?

Zo begon ruim drie weken geleden mijn dag. Iedere dag komen er leuke e-mails binnen en ik moet zeggen, dit was weer een bijzondere want … hoe hoog is zo’n bus? En waarom zou je dat willen weten? Dus ik heb ouderwets de telefoon gepakt om eens te horen welke ondernemer er achter deze vraag zat.

Amazon USA

Het werd een leuk gesprek. Over online verkopen, over Amazon en natuurlijk over bussen. Want eigenlijk was deze ondernemer op zoek naar een niet te groot en niet te klein magazijn in Florida. Om de eerste stappen te gaan zetten met verkopen in de USA. Wat nou als je verwacht dat het Amazon Prime busje een paar keer per dag bij je op de stoep staat? En je weet dat je hier in de zomer iedere dag rond 15:00 uur ‘s middags het gaat stortregenen. Tja, dan wil je natuurlijk dat de bus even binnen kan parkeren.

Elektrische bestelbusjes

Wist je trouwens dat Amazon 1200 Mercedes-Benz’s eSprinter heeft gekocht? En nog eens 600 eVitos. Dat klinkt als een groot aantal maar dat is niets vergeleken met de eerder in 2020 bestelde 100.000 elektrische bestelbusjes van start-up Rivian Automotive. Ook andere bezorgdiensten zijn massaal de overstap aan het maken naar eBusjes.

Alles online

Gelukkig stopt de Amazon bus hier sowieso iedere dag voor de deur. Er is altijd wel iemand op kantoor die iets laat bezorgen. Het klinkt hard maar waarom zou je nog naar een normale winkel gaan? Merken als Pier1 zijn al uit het straatbeeld verdwenen en groeien nu als kool als “alleen online merk”. Kohls en Macy’s zijn een soort V&D uit 2015. Alles wat je maar wilt kan je met 1 klik binnen een dag en soms al binnen een paar uur in huis krijgen.

Dus dat verkopen via Amazon een goede strategie kan zijn, dat is duidelijk. Als je hier meer over wilt weten zoek dan eens op “Retail Ecommerce Ventures”. Zij hebben al een groot aantal oude merken opgekocht, alle winkels gesloten en kiezen voor een online strategie. Volgens investeerder Alex Mehr staan er 54 grote “brick and mortar” merken op omvallen.

Je eigen pand of kantoor huren in Amerika?

Maar hoe hoog moet de roldeur nou zijn?

Voor onze klant zijn we op zoek gegaan naar een mooie ruimte. Klein kantoor, ruim magazijn en de bus van Amazon, die kan via een roldeur naar binnen rijden. Dankzij een setje Ring camera’s kan de eigenaar altijd een oogje in het zeil houden, zelfs op ruim 7000 km afstand. Uiteraard helpen we met het oprichten van de nieuwe Inc. Dit zorgt er voor dat je makkelijker zaken kunt doen hier in de VS. Je dekt niet alleen een aantal risico’s af, je beperkt je aansprakelijkheid in de USA en ook geeft het je de noodzakelijke documenten om vergunningen aan te vragen.

Verkopen op amazon us

En natuurlijk je EIN-nummer waar Amazon weer om vraagt. De volgende stap is nu een vaste medewerker zoeken. Stapje voor stapje groeien in een nieuwe markt. Amazon heeft nu trouwens al zeven fullfullment centers in Florida: Jacksonville, Davenport, Orlando, Miami, Ruskin, en Lakeland. En de achtste is bijna klaar in Temple Terrace vlakbij Tampa.

Export Marktverkenning

Of voor jouw product online verkopen altijd de juiste optie is? Dat is moeilijk te zeggen want er zijn nog steeds heel veel speciaal winkels die goed lopen. Dus ieder bedrijf heeft zo een eigen exportplan en eigen export strategie. In ieder geval is de bus 102.8 inches hoog. Zo’n 2 meter en 60 centimeter dus. Dus met een roldeur van iets meer dan drie meter moet dat makkelijk gaan lukken.

Wat is voor jou de beste oplossing?

Denk jij ook na over het uitbreiden naar Amerika, te verkopen via Amazon US en misschien wel het opzetten van een export tak? Of wil je eerst met een marktverkenning kijken waar de kansen liggen? Waar moet je overal aan denken als je gaat exporteren naar Amerika?

Laat je stap voor stap begeleiden

Amazon USA staat bovenaan jouw lijst om je producten te gaan verkopen? Laat je stap voor stap begeleiden door de Van Holland Group in Florida. Neem contact met mij op. Dan spreek ik je persoonlijk ik introduceer ik je graag bij ons netwerk van Amerika specialisten.
Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top