12aug

Het Nederlandse Consulaat in Miami

Iedere ondernemer zal het je vertellen: je hebt een netwerk nodig. Of zoals ze vroeger vertelden: met de juiste kruiwagen kom je overal binnen. Maar hoe kom je aan zo’n netwerk? En hoe kan een warme introductie je enorm helpen bij het uitrollen van je bedrijf in de USA?

Nederland beschikt over een wereldwijd buitenlandnetwerk met ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO’s), Innovatie Attaches en landbouwraden. Overal in de wereld kom je andere Hollanders tegen. Het consulaat in Miami is onlangs verhuist naar een nieuw kantoor. Ook voor mij tijd om te netwerken. En daarom had ik een afspraak bij The Consulate General of the Netherlands in Miami.

USA ondersteuning

We kennen het consulaat van de verhalen van vakantiegangers die hun paspoort kwijt zijn. Maar wist je dat het consulaat je ook kan helpen bij zoeken naar informatie over buitenlandse markten? Of ondersteuning geeft bij bijvoorbeeld een groot event zoals de Miami Boat Show met een Nederlands paviljoen? Je wilt zaken doen in de Verenigde Staten en als het goed is heb je al een exportplan gemaakt. Er is een marktverkenning uitgevoerd en wie weet heb je al een pilot project gestart. Dan is het tijd om eens in gesprek te gaan met medewerkers van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, kortweg de RVO. Met kantoren in San Francisco, Los Angeles, Chicago, Houston, Atlanta, New York, Washington en in Miami is er een mooi USA buitenlandnetwerk.

Brickell Miami

In Miami is het consulaat gevestigd in het “Bank of America” gebouw. Een kleine wolkenkrabber met prachtig uitzicht over Brickell. Het financiële hart van Miami waar je zo ongeveer alle banken en grote ondernemingen kunt vinden.

V.l.n.r. Luuk Nijman, Erik Broekhuijsen en Skadi Tirpak

Tijdens mijn bezoek aan het Nederlandse consulaat met Senior Economic Policy Officer Skadi Tirpak en Deputy Consul General Luuk Nijman hebben we gesproken over de kansen die er op dit moment zijn in de USA, specifiek in Florida. Uiteraard is door de pandemie en alle maatregelen het internationaal ondernemen ontwricht. Maar er zijn ook bedrijven die dankzij een goed ontwikkelde export strategie nu juist grote stappen kunnen maken. Niet voor niets staat Florida op nummer 5 van de 2021 Economic Performance Ranking en zelfs op de tweede plaats voor wat betreft de 2021 Economic Outlook Ranking.

Het Nederlandse Consulaat in Miami is verantwoordelijk voor zes staten. Zo was er in het voorjaar van 2021 het Hollandinthevalley.com project geweest waar Nederlandse start-ups hun bedrijf konden laten groeien in Amerika.

En ze doen nog veel meer zoals bijvoorbeeld

  • Ondersteunende werkzaamheden in het voorbereiden van evenementen, seminars en andere bijeenkomsten voor Nederlandse en Amerikaanse ondernemers en starters
  • Het introduceren van Nederlandse innovatieve (groei)bedrijven en kansen bij relevante stakeholders
  • Het assisteren van het economisch team bij het bijhouden en afhandelen van handelsvragen die rechtstreeks van bedrijven of via RVO binnenkomen

 

Denk jij na over de Verenigde Staten?

Wil jij je ook aansluiten bij relevante netwerken die passen bij jouw product of dienst? Geef je dan alvast op voor de virtuele kennissessie op donderdag 23 september 2021. Een aantal gastsprekers zullen vertellen over de zakelijke kansen, het vestigingsklimaat en de subsidie mogelijkheden.

Kostenloos Aanmelden

Klik hier om je op te geven.

Nou kan ik mij voorstellen dat het best spannend is om ineens voor een groep te pitchen. En wat zeg je dan? Of wat vraag je precies? De Van Holland Groep begeleidt ondernemers bij al die stappen. Wij zijn door de RVO aangemerkt om SIB trajecten (dat staat voor Starters International Business) uit te voeren en te begeleiden.

Wil je hier meer over weten?

Plan dan een vrijblijvende ZOOM Call. Ik ben benieuwd naar jouw export plannen en help je graag met de juiste netwerken en contacten.

Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top