1sepStadszegel van Houston Texas

Houston

Houston is een populaire stad die zich bevindt in de Amerikaanse staat Texas. Deze staat ligt in het zuidelijke deel van de Verenigde Staten. Houston is één van de grootste en drukste steden van Amerika. Met een oppervlakte van om en nabij 1700 vierkante kilometer en een inwoneraantal van ruim 2,3 miljoen, is het absoluut een drukte van jewelste in deze bruisende stad.

Wanneer we het hebben over de economie van Houston, kunnen we absoluut stellen dat deze veel te bieden heeft. De stad staat hoofdzakelijk bekend om zijn energie-industrie. Zowel olie en aardgas als duurzame energiebronnen vormen de economische basis van de stad. Bovendien heeft de belangrijkste exportmarkt van de Verenigde Staten.

De groeiende economie in Houston maakt dat veel ondernemers hun kansen zien. Ook Nederlandse ondernemers lijken steeds meer interesse te hebben om zaken te doen in Amerika. Behoor jij ook tot deze groep? Dan is Houston Texas absoluut een plek die jij in overweging kan nemen. Wil je meer weten als je hier een bedrijf wilt gaan oprichten? Wij geven je alle nodige handvatten in het onderstaande artikel.

Een Inc. of een LLC oprichten

De economie van Houston is aantrekkelijk voor ondernemers uit diverse sectoren. De stad is immers van alle markten thuis. Naast de groeiende duurzame energie-industrie, is er ook sprake van een grote goederenexport. De bestemmingen zijn uiteenlopend, maar Mexico, Canada en Brazilië behoren absoluut tot de top drie.

De haven van Houston is dan ook een druk scheepskanaal. Het is één van de belangrijkste havens voor de internationale handel. We kunnen dus wel concluderen dat hier veel kansen liggen voor ondernemers.

Naast de internationale exporthandel is de stad ook populair vanwege zijn groeiende centrum voor technologie. Bedrijven binnen deze sector beginnen een steeds grotere rol te spelen in de economische basis.

De economie in de stad is dus absoluut veelzijdig te noemen. Er liggen grote kansen binnen diverse sectoren. Hier kun jij als ondernemer dus ook van meeprofiteren. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen door hier een Inc. of een LLC op te richten. De diverse economie, verschillende culturen, hoge kwaliteit van leven en gunstige regelgeving zijn absoluut redenen om jouw bedrijf hier dan ook te starten.

Benieuwd wat nu exact de voordelen zijn van een INC in Houston Texas? Alhoewel er diverse te benoemen zijn, bespreken we hieronder de vijf grootste voordelen waar jij als ondernemer je voordeel mee kan doen.

Een Inc. kan je vergelijken met een NV en heeft kenmerken van een BV.
“Incorporated” is officieel de Engelse term voor een Naamloze Vennootschap

5 Voordelen van een Inc. in Houston

Zakendoen in Houston kun je het beste doen door een INC op te richten. Dit is een bedrijfsvorm waarbij men slechts beperkt aansprakelijk is en die bovendien professionaliteit uitstraalt. Maar waarom zou je specifiek zaken willen doen in dit gedeelte van Amerika. Waarom Houston Texas? Onderstaand bespreken we de vijf grootste voordelen.

1) Houston heeft een goede infrastructuur

De uitgebreide infrastructuur biedt absoluut veel mogelijkheden. Om te beginnen ontwikkelt de haven van Houston zich in rap tempo. De internationale export zorgt dan ook voor een steeds bredere economische basis. Maar ook het openbaar vervoer en het uitgebreide wegennet dragen natuurlijk bij aan de optimale infrastructuur. En wat te denken van de twee internationale luchthavens die Houston rijk is?

Tot op vandaag de dag wordt er nog steeds flink geïnvesteerd in het uitbreiden van de Haven van Houston. Verschillende projecten en uitbreidingen zijn in volle gang. We hoeven jou als ondernemer natuurlijk niet uit te leggen dat de kansen voor ondernemers hier ook mee groeien. De groeiende haven van Houston kan dan ook zeker een reden zijn voor het oprichten van een Inc. in deze interessante stad.

2) Internationaal zakendoen vanuit Houston

De fijne ligging van de stad en de goede infrastructuur zorgen ervoor dat internationaal zakendoen optimaal wordt ondersteunt. Houston is dan ook een populaire stad met zowel zakelijke als culturele banden over de hele wereld. De stad is een bekende speler op de internationale handelsmarkt en is dan ook een doelwit voor buitenlandse investeringen.
Meer dan enige andere stad in Amerika doet Houston zijn voordeel met de buitenlandse handel. Deze populariteit levert de stad natuurlijk veel kansen op. Kansen waar ook jij je voordeel mee zou kunnen doen.

3) Houston heft lage belastingen

Houston is een populair zakengebied waar jij voor een zeer lage prijs aan deel kan nemen. De gunstige belastingstructuur maakt de stad een aantrekkelijke vestiging voor ondernemers vanuit diverse landen.
De persoonlijke belastingdruk in Houston behoort tot de laagste van het land. Ook de vennootschapsbelasting is laag en in sommige gevallen zelfs niet van toepassing. Dit zijn slechts twee voorbeelden die aantonen hoe aantrekkelijk de stad Houston kan zijn voor ondernemers.

4) Het barst er van het talent

Als het gaat om talentvol en hoogopgeleid personeel, ben je in Houston absoluut op de juiste plek. Het groeiende personeelsbestand biedt professionals in iedere sector. Ook opkomende industrieën kunnen dus hun voordeel doen met het talent dat in Houston Texas te vinden is.
Deze professionals hebben verstand van zaken maar zijn daarnaast ook bekend met het lokale werkveld. Dit is iets wat absoluut een waardevolle toevoeging kan zijn wanneer je als buitenlandse ondernemer start met zakendoen in Houston.

5) Een wereldstad die van alle markten thuis is

Houston is zonder twijfel een echte wereldstad te noemen. We hebben het dan niet alleen over de uitgebreide internationale economie. Ook de diverse culturen en bevolkingsgroepen zorgen voor een diverse en aantrekkelijke stad. We kunnen wel zeggen dat Houston echt van alle markten thuis is.
Ook het wonen in deze stad is aantrekkelijk. De kosten voor levensonderhoud zijn relatief laag en de optimale voorzieningen zorgen voor een hoge kwaliteit van leven. Je kunt je wel voorstellen dat jouw bedrijf kan profiteren van deze positieve levensstijl.

Je eigen Houston Inc. oprichten

Ben jij ook onder de indruk van de voordelen van de internationale handelsstad Houston?

Dan is jouw motivatie wellicht ook aangewakkerd om je eigen Inc. op te richten in deze welvarende stad. Maar waar moet je zoal aan denken wanneer je dit traject in werking zet? Hoe richt je deze bedrijfsvorm precies op? Wat zijn je rechten, plichten en van welke lokale regelgeving dien je op de hoogte te zijn? Het zijn nog aardig wat vraagstukken. Gelukkig zijn wij er om jou te helpen.

Ons bekwame team assisteert je graag in jouw plannen om een INC op te richten in Houston. Met onze hulp kun je er zeker van zijn dat het jouw INC straks aan niets ontbreekt!

Is Houston ook leuk om te wonen?

The Bayou city, zoals Houston ook wel genoemd wordt, is de groenste stad van de zuidelijkste staten. Binnen de stadsgrens bevindt zich meer dan 50.000 hectare aan parken.
Hou je van wandelen of hardlopen? Dan ga je naar Memorial Park aan de westkant van Houston. Hier bevindt zich ook het grootste park van Houston, het George Bush park.

Als je van kamperen houdt, heeft Houston een aantal plekken die waarschijnlijk perfect zijn. Huntsville State Park bij Sam Houston National Forest, op slechts een uur rijden van het stadscentrum van Houston, is bijvoorbeeld het decor van een schilderachtig meer en 2.000 hectare aan dennenbossen. Door het hele park vind je begeleide paardrijtochten, campings en wandelpaden.

Culturele evenementen zijn er in overvloed in deze diverse stad, waaronder vieringen zoals Mardi Gras, Japan Festival, de Martin Luther King Grande Parade en het Houston Italian Festival. Houston staat ook bekend om culturele keukens zoals Tex-Mex, Louisiana Creools, Vietnamees en Viet-Cajun, Tsjechische en zuidelijke barbecue.

Kies een moment dat jou uitkomt!
Neem contact op voor een informatief gesprek.

Wat kost een INC. oprichten in Houston?

Een accountant in Houston vinden?

De kantoor- of bedrijfsruimte die past bij jouw plannen in Texas.

In 2024 jouw bedrijf in Amerika beginnen!

Je wilt in 2024 zaken gaan doen met en in Amerika. Samenwerken met een business partner, een bedrijf overnemen of zelf een nieuwe INC of LLC starten zijn dan enkele voorbeelden van mogelijkheden om jouw bedrijf internationaal uit te breiden.

Jan Luc Blakborn Specialist in de consumenten electronika, technologie, retail en media
Houston, Texas - Internationaal Ondernemen VS

Specialist – Houston, Texas

Business Development en Business Management Specialist in de consumenten electronica, technologie, retail en media.

 

Wat Is Voor Jou De Beste Oplossing in Houston – Texas?

We helpen je graag met persoonlijk advies.
Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top