29julCuraçao BV Kennissessie – Je bedrijf oprichten via Curaçao

Kennissessie 17 augustus 2023

De voordelen van het oprichten van een bedrijf in Curaçao.

Deze kennissessie is geweest in 2023.
Meer weten over het onderwerp?
Lees verder op:
Curacao Entity Management

De Van Holland Group kan je helpen met het opzetten en beheren van een Curaçao BV. Vaak is dan de eerste gedachte “belastingvoordeel”. Maar denk ook eens aan de nieuwe Innovatie Box regeling, het voordeel van de internationale tijdzones en medewerkers die meerdere talen spreken. Tijdens deze mini-workshop belichten we diverse kansen.

Waarom kiezen voor ondernemen op Curaçao?

Er zijn verschillende redenen om een Curaçao BV te starten. Het eiland biedt kansen voor ondernemers die kennis, vaardigheden en ervaring meebrengen. In elke sector op Curaçao zijn er volop mogelijkheden, of het nu gaat om handel (trade), toerisme, horeca of de financiële sector. Het belastingvoordeel speelt ook een rol hierin (er gelden namelijk een lage winstbelasting tarieven) aangezien Curaçao als land graag buitenlandse ondernemers aantrekt om hier een bedrijf te vestigen.

Uitdagingen

Zaken doen in een ander land dan je waar je nu met je bedrijf actief bent, brengt verschillende uitdagingen met zich mee waar je misschien niet aan hebt gedacht. Denk aan cultuur aspecten, maar ook benodigde vergunningen en het aanvragen van documenten kan behoorlijk veel verschillen met wat je gewend bent in je thuisland.
Ondanks het feit dat Curaçao tot het Nederlands Koninkrijk behoort zijn er enige uitdagingen waar je mee te maken kunt krijgen wanneer je een bedrijf op Curaçao start. Welke dit zijn en hoe dit te omzeilen is zullen we belichten tijdens de workshop zodat je een goed beeld kan vormen en je goed kunt voorbereiden.

Het Programma

We organiseren deze middag in ons kantoor te Baarn.

13:45 Inloop in Baarn
14:00 Erik Broekhuijsen
14:30 Ton Eijbergen
15:00 Nevita Mezas
15:30 Rondvraag
16:00 Borrel ter afsluiting

Locatie: Van Holland Group - Javalaan 7 - Baarn

1. Wat is die nieuwe IP BV precies?
Presentatie door Erik Broekhuijsen 

Waarschijnlijk heb je er al wat over gelezen. Je IP via de innovation box regeling op Curaçao en wereldwijd nul procent belasting betalen over je royalties. Klinkt te mooi om waar te zijn toch? 

Hoe de regeling werkt en aan welke voorwaarden je moet voldoen leer je tijdens de masterclass van Erik Broekhuijsen.  Hij is gespecialiseerd in de Innovatie Box specifiek voor NL naar USA via Curaçao business development.

2. Je salesteam, support desk of call center op Curaçao?
Een verhaal uit de praktijk door Ton Eijbergen

Wat zijn de voordelen en hoe kom je aan de juiste mensen? Laat de tijdzone in je voordeel werken. Hoe manage je een team op afstand en wat zijn de voordelen van een team met young professionals. 
 
Een verhaal uit de praktijk door Ton Eijbergen de oprichter van Flexvak. Flexvak is een arbeidsbemiddelingsbureau in Amersfoort dat gespecialiseerd is in de branches Automotive, Techniek, Services en ICT. Binnen deze branches bieden ze de diensten uitzenden, detacheren, werving en selectie aan en natuurlijk de Flexvak-academy.

3. “Curaçao Belastingparadijs of een strategische handelspost voor je onderneming?”
Kennissessie door Nevita Mezas

De afgelopen jaren zijn tal van nieuwe wet- en regelgevingen geïntroduceerd om nieuwe investeerders in Curaçao te verwelkomen. Er zijn verschillende “tax regimes” geïntroduceerd met winstbelasting van 15 tot zelfs nul procent.

Een extra reden voor steeds meer bedrijven om een filiaal of aparte BV in Curaçao te openen.

Het op de juiste wijze toepassen van verschillende belastingregels maakt Curaçao een toplocatie voor veel bedrijfsactiviteiten. Tijdens de masterclass van Nevita Mezas leer je:

  • Hoe dit precies werkt in de praktijk
  • Hoe je je bedrijfsactiviteiten strategisch op een andere wijze kunt organiseren om financieel meer voordeel te behalen voor jouw onderneming
  • Ontdek ook nieuwe groeikansen voor je bedrijf

Speciaal uit Curaçao is Nevita Mezas een hele week in Baarn om met diverse bedrijven te praten over hun bedrijfsstructuur. Nevita M.G. Mezas studeerde in 2004 af als Bachelor in Bedrijfskunde, met specialisatie in Ondernemerschap. Ze is een gecertificeerd specialist in het bestrijden van witwassen (ACAMS-USA).

Nevita heeft gewerkt voor verschillende toonaangevende financiële instellingen in Nederland. Met deze brede ervaring op verschillende niveaus is Nevita in 2012 zelfstandig verder gegaan met haar adviesbureau gespecialiseerd in strategische planning, operationele planning en financial management. Ze werkt als business consultant voor stichtingen, de financiële sector en de private sector en is de Managing Director van de Van Holland Group Curaçao.

Is Curaçao een belastingparadijs of een strategische handelspost voor je onderneming?

Inschrijven

Deze Curaçao Workshop is speciaal bedoeld voor (grotere) MKB ondernemers, CEO’s en C-level managers en dus niet geschikt voor start-ups of zzp-ers.

Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar voor 17-08-2023.
We proberen een zo gevarieerd mogelijke groep samen te stellen.

Deelname is kosteloos

Het aantal plaatsen is beperkt. Deze kennissessie is geweest in 2023.

Lees verder op: www.vanhollandcuracao.com

 

Heb jij plannen om te gaan ondernemen op Curaçao? Of je nu van plan bent om een geheel nieuw bedrijf te starten, een bestaand bedrijf te verhuizen of een vestiging te openen van een onderneming die in Nederland actief blijft: neem contact op met de Van Holland Group voor hulp en advies van onze experts.

Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top