3apr

Afgelopen week waren Jan-Luc Blakborn, Annette Vandenberg en Erik Broekhuijsen in de interessante en levendige stad Houston. We zijn terechtgekomen in een uitgebreid en enorm netwerk van diverse organisaties, die zich allemaal richten op het stimuleren en aanjagen van op innovatie gerichte projecten.

Houston, de stad die diepe wortels in de gezondheidszorg en wetenschappelijke vooruitgang heeft, staat ook bekend als de “medische hoofdstad van de wereld”. We hadden het geluk hiervan deel uit te mogen maken en samen met zeer succesvolle professionals te netwerken. Je zou kunnen zeggen, dat Houston creatieve vindingrijkheid ademt.

Innovatie ontdekken binnen de Gezondheidszorg : Het Texas Medical Center

Verscholen in het hart van Houston, vertegenwoordigt het Texas Medical Center (TMC) het middelpunt van de vooruitgang in de gezondheidszorg en levenswetenschappen. Het is niet alleen als het grootste medische complex ter wereld, maar het fungeert ook als een baken van hoop en innovatie voor de toekomst. Met een breed ecosysteem dat ontdekking, ontwikkeling en levering bevordert, staat TMC als een getuigenis van menselijke vindingrijkheid en de onvermoeibare zoektocht naar verbetering van de menselijke gezondheid.

De Cijfers van TMC: Niet te Evenaren in Omvang en Bereik

Als we in de statistieken duiken is de impact van TMC verbluffend:

  • Het aantal jaarlijkse patiëntbezoeken overstijgt de 10 miljoen, dit in het centrum dat jaarlijks meer dan 180.000 operaties en 750.000 bezoeken aan de spoedeisende hulp ziet.
  • Het is de thuisbasis van het grootste kinderziekenhuis ter wereld (Texas Children’s Hospital) en het grootste kankerziekenhuis ter wereld (MD Anderson Cancer Center).
  • Het centrum functioneert met 9.200 patiëntenbedden verspreid over 50 miljoen ontwikkelde square feet aan ruimte, waardoor het het 8ste grootste zakendistrict in de VS is.
  • Met jaarlijks meer dan 25.000 bevallingen, 13.600+ hartoperaties en 3 miljard dollar aan bouwprojecten in uitvoering, is TMC een kolos van gezondheidszorg en innovatie in de levenswetenschappen.

De Kerncampussen van TMC: Drie keer innovatie

TMC Medische Campus: Het hart van patiëntenzorg en onderzoek, met meer dan 60 gezamenlijk gevestigde instellingen, die elk bijdragen aan het uitgebreide panorama van medische ontdekkingen en patiëntenbehandeling.

Texas Medical Center Overview
Texas Medical Center Overview

TMC Innovatiefabriek: Een dynamische omgeving waar ondernemers en start-ups de grenzen van medisch onderzoek en innovatie verleggen, met als doel de toekomst van gezondheidstechnologie te transformeren.

TMC Helix Park Overview
TMC Helix Park Overview

TMC Helix Park: Als een samenwerkingsknooppunt voor geneeskunde en handel is Helix Park ontworpen om translationeel onderzoek (de schakel tussen fundamenteel en klinisch onderzoek) te versnellen, waar de knapste koppen samenkomen om de grenzen van de geneeskunde en levenswetenschappen te verleggen.

TMC Medical Campus Overview
TMC Medical Campus Overview

Verbreden van je Horizon: TMC en Nederlandse Samenwerking

Een belangrijk aspect van TMC’s wereldwijde bereik is het strategische partnerschap met Nederland via het TMC BioBridge-initiatief. Deze samenwerking vormt een krachtige katalysator voor innovatie, en faciliteert de uitwisseling van kennis, technologie en middelen tussen de VS en Nederland. Het benadrukt de toewijding van TMC aan digitale gezondheid, medische apparaten en functionaliteit, en biedt een robuust platform voor Nederlandse start-ups om de Amerikaanse markt te betreden en samen te werken met ‘s werelds toonaangevende experts.

 

Samengevat

Het Texas Medical Center staat als een kolossale kracht in de wereld van de gezondheidszorg en levenswetenschappen. TMC is niet alleen bezig met het vormgeven van de toekomst van de geneeskunde in de Verenigde Staten, maar heeft het ook een diepgaande impact op de wereldwijde gezondheid en welzijn. Via de drie kerncampussen en internationale partnerschappen zoals die met Nederland, toont TMC wat mogelijk is wanneer de knappe koppen in de geneeskunde, wetenschap en technologie zich verenigen met een gemeenschappelijk doel: de menselijke gezondheid bevorderen, van ontdekking tot uitvoering.

Meer weten?

Laten we samen jouw marktentree in Houston Texas voorbereiden!

Van Holland Groep helpt ondernemers die op zoek zijn naar uitgebreide ondersteuning gedurende hun reis. Of het nu gaat om marktonderzoek, exportadvies, bedrijfsoprichting, opzet, of exportbegeleiding, Van Holland Groep helpt ondernemers.

Wil je nu een dieper inzicht in onze boeiende reis? Ben je enthousiast om meer te ontdekken over deze fascinerende ruimtes – de met dromen gevulde zalen van de TMC Innovatieruimte en het visionaire Helix Park in het hart van het Medisch Centrum? Blijf op de hoogte en we zullen nog wat meer intrigerende details delen die je niet wilt missen!

Onze expertise zorgt ervoor dat ondernemers de begeleiding krijgen die ze nodig hebben voor succes. Neem vandaag nog contact op met de Van Holland Group om jouw ondernemersdromen werkelijkheid te maken. De reis kan uitdagend zijn, maar met de juiste ondersteuning wordt het een strategisch pad naar blijvend succes.

Door het bepalen van de juiste strategie, zoals slimme besluitvorming, flexibiliteit en als prioriteit klanttevredenheid, leggen bedrijven de basis voor effectieve merkpositionering.  Innovatie, marketing, schaalbaarheid en veerkracht zijn bepalend tijdens crisissituaties.  Maak gebruik van de expertise van de Van Holland Group voordat je begint aan het avontuur van de lancering van je bedrijf in de VS,.

Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Leave a reply

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top