12apr

Gisteren was het event “Trends in Export 2024”

De wereld verandert en dat geldt zeker voor de wereld van de export. De geopolitieke balans is fors aan het verschuiven, klimaatverandering en verslechtering van het milieu raken onze economie, er is een toenemende schaarste aan middelen, met name personeel en grondstoffen, en verstoringen zoals COVID-19 en oorlog zijn eerder structureel dan incidenteel. Hoe speel je in op deze veranderingen en trends?

Bron: Trends in Export/Atradius.

Verenigde Staten bovenaan top 10 verwachte omzet stijgers

Weer geen verrassing maar altijd leuk om te zien met in relatie to andere landen.

Bron: Trends in Export/Atradius.

Net als voor 2023 wordt de Verenigde Staten het
meest genoemd (58%) als verwachte omzetstijger
voor 2024. Overige landen in de top 10 verwachte omzetstijgers zijn: Saoedi-Arabië, Australië, Canada, Polen, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Zwitserland. Twee landen, de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië, staan in de top 10 verwachte omzetstijgers voor 2023, gerealiseerde omzetstijgers in 2023 en verwachte omzetstijgers voor 2024.

Andere highlights

  • Waar de Amerikanen via de Inflation Reduction Act enorme ‘subsidie’ steun aan het bedrijfsleven verlenen, heeft Europa te maken met een forse daling van de investeringen en energiekosten die substantieel hoger liggen dan bijvoorbeeld in de VS. Dit raakt de Europese economische groei en het Europees concurrentievermogen dat al is afgenomen en naar verwachting verder terugloopt. Tegen die achtergrond is het geen verrassing…
  • Geopolitieke onrust meest genoemde bedreiging voor doelstellingen
  • Relatief de meeste exporteurs (57%) netwerken om exportkansen te vinden. Op de tweede plaats komen handelsbeurzen en evenementen

CEAD winnar van de FD Gazellen Internationaal Award 2024🏆

De FD Gazellen Award is de ultieme erkenning voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De FD Gazellen Internationaal wordt uitgereikt aan bedrijven die succes boeken op internationale schaal. We zijn ongelooflijk trots en vereerd dat onze klant CEAD onder alle genomineerden is erkend als de winnaar van dit jaar van de The FD Gazellen International en wij hun mogen ondersteunen bij het uitrollen van CEAD USA Inc.

Volg de link naar de website van Atradius waar je het complete rapport kan aanvragen.

trendsinexport.atradius.nl/rapporten

Aansluiten op de 2024 trends?

Laten we samen jouw succes in Amerika plannen!

Maak gebruik van de expertise van de Van Holland Group voordat je begint aan het avontuur van de lancering van je bedrijf in de VS,.

Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top