6mei

“Een Amerikaanse BV, dat is toch een LTD?”

Het opzetten van een bedrijf kan verwarrend zijn, vooral als het gaat om de namen. Heb je ooit gehoord van “INC.” of “Incorporation” in de VS? En wat betekent “Ltd.” of “Limited” in het VK? Mensen halen ze vaak door elkaar, wat voor verwarring kan zorgen. Vooral als je overweegt een Limited bedrijf op te richten in de VS. Laten we het uitleggen en het gemakkelijk maken.

Zakelijke entiteiten uitgelegd

Het lastige is dat verschillende landen verschillende woorden gebruiken om een bedrijf op te zetten. In de VS gebruiken ze graag “INC.” of “Incorporation” bij het vormen van een rechtspersoon, terwijl ze in het VK de voorkeur geven aan “Ltd,” of “Limited,” voor een soortgelijke onderneming. Verwarring van deze woorden komt vaak voor en het kan lastig zijn voor mensen die proberen een Limited bedrijf op te richten in de VS.

Weg met de verwarring

Dus, waarom is het zo verwarrend? Mensen hebben vaak uitleg nodig over het verschil tussen een INC. of Incorporatie en de Britse termen Ltd. of Limited. Dit komt doordat deze termen vrijwel hetzelfde betekenen, maar dan in verschillende landen. Wanneer je in de Verenigde Staten een bedrijf opstart dat bekend staat als een INC., geniet je van een aantal voordelen. Denk aan het veiligstellen van je bezittingen, er betrouwbaarder uitzien en profiteren van bepaalde fiscale voordelen.

Wanneer een bedrijf wordt geïncorporeerd, wordt het als het ware een aparte entiteit. Dit betekent dat de eigenaren beschermd zijn tegen eventuele problemen die kunnen ontstaan. Niet alleen wordt daarmee voorkomen dat er zonder meer aanspraak kan worden gemaakt op de bezittingen, maar het biedt ook bescherming bij financiële problemen of juridische kwesties. Het incorporeren van een bedrijf helpt ook bij het verwerven van fondsen, het besparen op belastingen en het verbeteren van de bedrijfsvoering.

 

Aan de slag met een Limited bedrijf in de VS

Stel je voor dat je een ondernemer bent en overweegt een Limited bedrijf in de VS op te richten. De eerste vraag zou dan kunnen zijn: “Waarom noem je het niet gewoon Ltd., zoals in Engeland?” We leggen even uit wat de verschillen zijn tussen zakendoen in Groot-Brittannië en de VS.

Het ontleden van de namen:  LTD staat voor…

In Engeland, als je “Ltd.” of “Limited” ziet, betekent dit dat het bedrijf beperkte aansprakelijkheid heeft. Dat wil zeggen dat de eigenaren alleen verantwoordelijk zijn voor een bepaalde hoeveelheid geld, en dat hun bezittingen veilig zijn. In de VS betekent “INC” of “Incorporation” dat het bedrijf een aparte juridische entiteit is. “Incorporation” betekent dat het bedrijf zijn eigen identiteit heeft, in tegenstelling tot de mensen die het bezitten. Deze scheiding is belangrijk – het beschermt de eigenaren tegen persoonlijke problemen en hun bezittingen tegen juridische of financiële problemen.

De verschillen begrijpen; Engeland enzo

Om het verschil in deze woorden te begrijpen, moet je iets weten over de geschiedenis en cultuur van zaken doen in elk land. In Engeland gebruiken ze al lange tijd “Ltd.”, wat het belang aangeeft dat ze geven aan de veiligheid van iedereen die betrokken is. Aan de andere kant weerspiegelt het kiezen van “INC” in de VS hun manier van zakendoen, waarbij ervoor wordt gezorgd dat er een duidelijke scheidslijn is tussen persoonlijke- en zakelijke zaken.

Verbind de puntjes: dus, in de VS noemen we het INC

Dit is belangrijk – hoewel Ltd. in Engeland en INC in de VS beide beperkte aansprakelijkheid betekenen, gebruiken ze deze woorden op unieke wijze, volgens hun eigen regels en tradities. Kiezen voor INC in de VS betekent dat je meedoet volgens de Amerikaanse regels en je klaar bent om te genieten van de voordelen van incorporatie.

De conclusie: navigeren door zakelijke termen

De verwarring tussen een INC of Incorporation in de VS en de Britse termen Ltd., Limited, of Ltd komt voort uit de manier waarop beide landen zakendoen. Overweeg je een Limited bedrijf in de VS te starten, dan is niet alleen belangrijk het verschil te weten tussen de woorden maar is het ook verstandig om de ins en outs van internationaal zakendoen te begrijpen. Alleen door het uitlichten van deze verschillen kunnen ondernemers wijze keuzes maken en op de juiste manier aan hun zakelijke reis naar de VS beginnen.

Een Amerikaanse LTD oprichten bestaat niet, het is een Amerikaanse INC of Britse LTD

Klaar voor de volgende stap?

Laten we samen jouw marktentree in Amerika voorbereiden!

Door het bepalen van de juiste strategie, zoals slimme besluitvorming, flexibiliteit en als prioriteit klanttevredenheid, leggen bedrijven de basis voor effectieve merkpositionering.  Innovatie, marketing, schaalbaarheid en veerkracht zijn bepalend tijdens crisissituaties.  Maak gebruik van de expertise van de Van Holland Group voordat je begint aan het avontuur van de lancering van je bedrijf in de VS,.

Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top