Senior Adviseur Internationaal Ondernemen

Met mijn drive, enthousiasme, creativiteit, en mijn netwerk, ben je bij mij aan het juiste adres om jouw bedrijf te ondersteunen met ondernemen op de VS. 

Mijn rugzak is gevuld met 40 jaar kennis en ervaring , waarvan 32 jaar in het buitenland. Ik ben hiermee jouw sparringpartner en ‘vraagbaak’ om met succes de juiste stappen te nemen op de VS-markt. 

Brazilië, China, Canada, en de UAE, zijn enkele van de landen waar ik heb gewoond en gewerkt. De meest recente ervaring was in de VS, als Hoofd Economische Afdeling op het Nederlandse Consulaat Generaal in Chicago.

Stephan Van De Wall

Daarna tot aan mijn pensioen begin 2021 mocht ik bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland RVO mijn ervaring inzetten als Business Development Adviseur voor de VS. Stilzitten is niet mijn ding. Het geeft mij zoveel voldoening om het NL MKB te kunnen ondersteunen dat het oprichten van het eigen adviesbureau Business2USA niet kon uitblijven.

Met de intrinsieke motivatie van een wereldverbeteraar ben ik met name geïnteresseerd in bedrijven die innovatieve en/of duurzame oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen. Mijn ervaring en kennis richt zich onder meer op de sectoren/thema’s life science en gezondheidszorg (LSH), agro-food, horticultuur, duurzame energie, watermanagement/technologie, en duurzame stedelijke ontwikkeling. Dit zijn ook met name de sectoren/thema’s in de VS waar de kansen voor het NL MKB ruim aanwezig zijn.

Vanaf september 2021 ben ik als adviseur verbonden aan de Van Holland Group B.V. voor advisering aan Nederlandse bedrijven en ondersteuning bij hun internationale ambities op de VS.

Update 08-04-2024
Stephan is gaan genieten van zijn pensioen en niet langer werkzaam bij VHG.

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top