17feb Een Inc. oprichten in Georgia? De Van Holland Group helpt je van A tot Z
Map_USA-State_Georia

Georgia

Georgia is een staat in het zuidoostelijke gedeelte van Amerika. Het betreft een middelgrote staat met een oppervlakte van ruim 153.000 vierkante kilometer. Met bijna 11 miljoen inwoners is het een redelijk dichtbevolkte staat. Het overgrote deel van de inwoners heeft Engels als moedertaal. Echter zien we in Georgia ook een groeiend aantal Spaanssprekende inwoners.

In de staat Georgia is er sprake van een gigantische economie die werkelijk waar van alle markten thuis is. Dit heeft alles te maken met de welvarende hoofdstad van Georgia: Atlanta. Daar is in de afgelopen decennia een immens grote groei geweest in financiën, technologische ontwikkelingen, productie, onroerend goed en logistiek, om slechts enkele sectoren te benoemen.

Overweeg jij ook zaken te doen in de USA? Dan is Georgia absoluut een fantastische staat om je te vestigen. Atlanta heeft bedrijven in diverse sectoren veel te bieden en hier kun jij als Nederlandse ondernemer ook zeker je voordeel mee doen. Laten we eens kijken waarom Georgia de beste keuze zou zijn voor het oprichten van jouw INC in Amerika.

Een Inc. in Georgia oprichten

Zoals benoemd heeft de hoofdstad Atlanta een grote invloed op de algehele economie van de staat. Hierin spelen diverse factoren een rol. Om te beginnen heeft Atlanta de drukste luchthaven wereldwijd. Daarnaast beschikt Georgia over een grote zeehaven. Dit is bovendien de snelst groeiende haven van Noord-Amerika. De import en export neemt jaarlijks toe wat we vervolgens ook terugzien in de economische groei.

Wist je dat Georgia door velen wordt gezien als de nummer 1 staat om zaken te doen in Amerika? Atlanta wordt ook wel de wereldstad genoemd. De economie van Georgia profiteert dan ook van het groeiende toerisme. Zowel werkgelegenheid als het uitbreiden van sectoren gaat hiermee gepaard.
Ook het consumentenvertrouwen is in de afgelopen jaren sterk gegroeid in Georgia. Men heeft immers gezien dat de economie in de afgelopen tijd grote sprongen heeft gemaakt. Dit is zeker een geruststellende gedachte wanneer je van plan bent een INC in Georgia op te richten.

Een Inc. kan je vergelijken met een NV en heeft kenmerken van een BV.
“Incorporated” is officieel de Engelse term voor een Naamloze Vennootschap

5 Tips voor jouw Inc. in Georgia

Het oprichten van een bedrijf in Georgia kan diverse voordelen met zich meebrengen. Laten we eens enkele tips bespreken die jij op een gunstige manier kunt gebruiken wanneer je een INC in Georgia besluit op te richten.

1. Geniet van lokaal hoogopgeleid personeel

De hoofdstad van Georgia heeft over het algemeen relatief hoogopgeleide inwoners. Hier kan jouw bedrijf natuurlijk van profiteren. Het inzetten van lokale professionals is namelijk ontzettend nuttig. Dit heeft alles te maken met hun kennis van de lokale markt en de uitmuntende beheersing van de taal.
Het belang van kundig personeel moet niet onderschat worden. Hun expertise van de lokale arbeidsmarkt kan jouw bedrijf een hoop opleveren, zowel op de korte als de lange termijn.

2. Industriële zones in Georgia

Georgia is voorzien van diverse industriële zones. Deze zijn ontworpen om een bedrijfsvriendelijk klimaat te creëren binnen deze welvarende staat. Deze gebieden worden ‘Free Industrial Zones’ genoemd. Hierbinnen kunnen bedrijven genieten van diverse voordelen.
Denk bijvoorbeeld aan belastingvoordelen, eenvoudige procedures, lage tarieven voor voorzieningen en vrijstellingen van diverse vergunningen. Als ondernemer zie jij hier waarschijnlijk al veel kansen liggen. Doe hier dus zeker je voordeel mee.

3. Infrastructuur Atlanta

We hebben reeds besproken hoe aantrekkelijk de infrastructuur van Atlanta is voor bedrijven in diverse sectoren. Doe jij ook je voordeel met deze betrouwbare infrastructuur? De mogelijkheid ligt er in ieder geval. Het maakt niet uit in welke sector je werkzaam bent, een sterke infrastructuur komt het zakendoen hoe dan ook altijd ten goede. Daar weet jij als ondernemer waarschijnlijk alles van, is het niet?
Een grote luchthaven, een populaire zeehaven en talloze spoor- en snelwegen voor een snel en optimaal transport. Dat klinkt toch als muziek in je oren?

4. Kies voor een Georgia Inc. voor een professionele uitstraling

Wellicht vraag je je af waarom je zou kiezen voor een INC wanneer je zaken wilt gaan doen in Georgia. Er zijn diverse redenen te benoemen. Om te beginnen straalt de afkorting Inc. vertrouwen en professionaliteit uit. Maar het heeft nog meer voordelen. Zo is er sprake van een beperkte persoonlijke aansprakelijkheid in het geval van eventuele schulden. Het kiezen voor een INC is tot op zekere hoogte dus minder risicovol dan andere ondernemingsvormen.

5. Toerisme en diversiteit bevolking Atlanta

Zoals we inmiddels weten is Atlanta een wereldstad waar het bruist van het toerisme. Maar ook de inwoners van de stad zelf komen uit verschillende culturen. De ontwikkeling en groeiende acceptatie van diverse culturen en bevolkingsgroepen zorgt ook voor een uitgebreide arbeidsmarkt.
Deze grote diversiteit aan bevolking en het toerisme zorgen voor een verbreding van de mogelijkheden. Atlanta is zonder twijfel één van de meest vooruitstrevende steden in Amerika. Hier wil jij toch ook de vruchten van plukken?

Zaken doen in Georgia? Richt je eigen Inc. op
De vlag van Georgia

Je eigen Georgia Inc. oprichten​

Inc of een LLC?

INC. Een bedrijf dat “Incorprated” is en voldoet aan alle wettelijke eisen. Universiteiten, zorg,  (semi-) overheid en gemeentes werken eigenlijk altijd alleen samen met “Inc’s” gevestigd in de USA.

LLC. Limited Liability Company waar de inkomsten belasting uit het bedrijf naar de eigenaren gaat maar waar de aansprakelijkheid in de onderneming blijft.

De Inc. is de meest gebruikte ondernemingsvorm in de Verenigde Staten. Een van de redenen voor de populariteit van deze ondernemingsvorm is dat noch de aandeelhouders, noch de bestuursleden persoonlijk aansprakelijk zijn voor de onderneming.

Jij bent hoogstwaarschijnlijk ook overtuigd geraakt van de kansen die Georgia ondernemers te bieden heeft. Misschien ben je inmiddels wel zo enthousiast geworden dat je gelijk aan de slag wilt gaan. Ons bekwame team helpt jou daar graag bij. Zij weten precies waar jouw bedrijf in Georgia aan moet voldoen en zorgen ervoor dat het jouw Inc. aan niets ontbreekt.

Welke vergunningen zijn nodig en hoe zit het met de aansprakelijkheid? Wij geven je met groot plezier antwoord op dergelijke vragen. Onze experts maken jou graag wegwijs in het gehele proces van het oprichten van een bedrijf in Georgia.
Wil jij er ook zeker van zijn dat je jouw Inc. in Georgia op een correcte wijze opricht? Schakel dan onze hulp in. Wij staan klaar om je bij te staan bij iedere uitdaging. Een correcte oprichting en aangifte van jouw bedrijf is immers belangrijk voor een goede start. Maak jij ook die goede start met de hulp van onze professionals?

Kies een moment dat jou uitkomt!
Neem contact op voor een informatief gesprek.

Wat kost een INC oprichten in Georgia?

Wat kost een LLC oprichten in Georgia?

Een accountant in Georgia vinden?

Whitepaper Export Funnel

Voordat je gaat uitbreiden naar de Verenigde Staten is het goed om jezelf een
aantal vragen te stellen:
• Waarom wil ik mijn onderneming op de Amerikaanse markt brengen?
• Met welk probleem ga ik Amerikanen helpen?
• Wie is mijn ideale klant?
• Heb ik een consultant nodig om mij te helpen in Amerika?
• Welk doel heb ik voor mezelf gesteld?

JA, ik wil graag deze export funnel + whitepaper over de export scan ontvangen om zelf in te vullen!

In 2024 jouw bedrijf in Amerika beginnen!

Je wilt in 2024 zaken gaan doen met en in Amerika. Samenwerken met een business partner, een bedrijf overnemen of zelf een nieuwe INC of LLC starten zijn dan enkele voorbeelden van mogelijkheden om jouw bedrijf internationaal uit te breiden.

Wat Is Voor Jou De Beste Oplossing in Georgia?

We helpen je graag met persoonlijk advies als je wilt gaan ondernemen in de Amerikaanse staat Georgia.

Bekijk ook:

Overzicht van alle rechtsvormen in Amerika

Overzicht van alle rechtsvormen in Amerika

26/03/2020 Rechtsvormen USA

Wist je dat er 27 verschillende rechtsvormen in Amerika zijn?Nederlandse bedrijven die een eigen entiteit

Lees Verder
Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top