20jun

In welke staat moet ik beginnen?

Deze vraag krijgen wij regelmatig en daar is uiteraard niet heel makkelijk antwoord op te geven. Amerika kent 50 staten meer dan 3000 counties met allemaal specifieke voordelen en nadelen. De Van Holland Group is zelf gevestigd in Florida met kantoren in Cape Coral en Miami.

Op dit moment staat een aantal staten in de belangstelling van ondernemers. Er is een verhuizing gaande van bijvoorbeeld Californië naar Texas en vanuit New York naar Florida. De belastingen en regelgeving is soms zo beklemmend dat verhuizen naar een “business friendly state” de enige oplossing is.

Move to the South

Op het overzichtskaartje zie in het donkerblauw de staten die deeluitmaken van The South. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Amerika, waar nou precies The West, The Midwest, The North East en The South vandaan komen, waarom de Mason–Dixon line zo’n belangrijke rol heeft gespeeld, kijk dan eens op Wikipedia.

Ook zie je op het kaartje wat lichtblauwe gebieden. Zo behoort de staat Arizona uiteraard niet tot “The South” maar zien we wel veel bedrijven vanuit Californië de grens oversteken. en hun bedrijf in het vriendelijkere Phoenix vestigen.

Waar kan je het beste jouw bedrijf starten? Die vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden en een optelsom van diverse factoren. Waar zitten jouw belangrijkste afnemers? Hoe is je supply chain? Waar kan je makkelijk medewerkers vinden? En waar is het economisch klimaat gunstig?

In welke staat gaat jouw team aan de slag?

Overzicht van Amerikaanse Staten

Voorbeelden van Amerikaanse steden om je te vestigen

Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top