18mrt

Er is een mooi Nederlands spreekwoord over een goede buur…

Niet veel mensen weten dat het consulaat in Miami en de Van Holland Group buren zijn. Zij op 701 Brickell Ave op de 16de verdieping, wij op de 15de. En hoe makkelijk is het dan om even bij te praten.

Zowel het team van Lisette, die vorig jaar Ruth Emmerink opvolgde als CG in Miami, alsook het team van Erik zijn iedere dag bezig met het versterken van de banden tussen Nederland en de USA. Bedrijven zien in Florida een perfecte landingsplaats voor het uitbreiden van hun business. Thema’s zoals sport, sustainability en de energietransitie kwamen ook voorbij.

Als één team dragen we allemaal ons steentje bij aan de internationale handelsbetrekkingen en groei.

March 28th 2024 – Network Borrel Event

Lees verder op: dutchmiamiconnect.com

Wat doet het Nederlandse consulaat in Miami?

Het Nederlandse consulaat in Miami speelt een cruciale rol bij het vertegenwoordigen, bevorderen en beschermen van de belangen van Nederland en zijn burgers in de regio Miami. Maar wat doen ze precies? Laten we dat even doornemen.

Allereerst verlenen ze consulaire bijstand aan Nederlanders die in Miami verblijven of het gebied bezoeken. Het kan gaan om zaken zoals het vernieuwen van een paspoort, het verkrijgen van visa en zelfs om hulp bij noodgevallen. Als jij je paspoort verliest of het slachtoffer wordt van een misdrijf, dan staat het consulaat voor je klaar.

Daarnaast promoot het consulaat ook de Nederlandse cultuur en bevordert het handelsrelaties. Ze organiseren culturele evenementen, netwerkmogelijkheden en andere bijeenkomsten om het beeld van Nederland in de regio positief te verstevigen.

Ten slotte fungeert het consulaat als brug tussen de Nederlandse regering en de regering van Miami. Ze voeren officiële gesprekken, voeren diplomatiek werk uit en houden Nederlandse functionarissen op de hoogte van lokale ontwikkelingen.

In het kort, of je nu een Nederlander bent die in Miami woont, een toerist die het gebied bezoekt, of een bedrijf dat zaken wil doen in de regio, het Nederlandse consulaat in Miami is er om je te ondersteunen.

Meer weten?

Laten we samen jouw marktentree in Amerika succesvol maken!

We vertellen je graag aan de hand van heel veel voorbeelden hoe Nederlandse bedrijven succesvol zijn in Amerika. Maak gebruik van de expertise van de Van Holland Group voordat je begint aan het avontuur van de lancering van je bedrijf in de VS of als je je bestaande bedrijf verder wilt laten groeien.

Andere blogs over Miami

Miami: De beste bestemming voor rijke millennials

Miami: De beste bestemming voor rijke millennials

26/08/2023 Actueel & Nieuws

Als het gaat om de voorkeursbestemmingen van welvarende millennials, wint Miami. De zonovergoten stranden, bruisende

Lees Verder
Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top