Van Holland Group helpt je met Human Resources en Recruitment als je personeel of partners zoekt in de VS

80

%

van je plan hangt af van het juiste export team.

Medewerkers inhuren

Human Resources & Recruitment

Je ziet voor jouw bedrijf kansen op de markt in de Verenigde Staten en je wilt deze strategisch en optimaal benutten. Je hebt bijvoorbeeld een export manager in de USA nodig maar kunt er op korte termijn geen in dienst nemen. Eigenlijk ben je op zoek naar iemand die voor jou Human Resources en Recruitment kan gaan doen.

De Van Holland Group heeft hiervoor de passende oplossing: Interim Export Management. Freelance, parttime, flex of in vaste dienst: samen zoeken we naar de beste oplossing.

Van exportplan naar exportuitvoering

Als je de exportstrategie hebt vastgesteld, kan je met de uitvoering daarvan beginnen. Ook bij de exportuitvoering moeten er belangrijke beslissingen genomen worden. Over samenwerking met exportpartners, over opzetten of optimalisatie van de exportlogistiek of je marketing- en salestraject.

document-01
Confidentiality

Kom in contact met de beste (freelance) medewerkers of zelfstandige projectmanagers

skills (1)
Expert opinion

Huur bijvoorbeeld op uren of projectbasis specialisten in op jouw vakgebied

Handelsagent, distributeur of eigen mensen?

Als onderdeel van je exportplan denk je na over wie jouw bedrijf in de USA gaat vertegenwoordigen. Wie gaat er zo letterlijk bij de klant naar binnen? Kies je voor export managers, een distributeur, agent of ga je voor lokale medewerkers? Van Holland Group helpt je met Human Resources (H&R) en recruitment met lokale mensen die de markt kennen.

Agenten en internationale vertegenwoordigers sporen in een bepaalde markt klanten op. Met de bedoeling overeenkomsten af te sluiten in naam en voor rekening van hun opdrachtgever. Handelsagenten werken meestal als zelfstandige en op commissie basis. Zij zijn vaak verbonden aan één of meerdere opdrachtgevers.

Het Partnermodel

Steeds vaker kiezen bedrijven voor partners. Waar flexibilisering van de arbeidsmarkt normaal is geworden, waar lease zorgt voor flexibele financiering, zo is het export partnermodel de nieuwe manier om een eigen export tak op te starten. En de hoge kosten die een export manager met zich mee brengt voorkom je op deze manier ook.

De belangrijkste opties

Distributeur

Een distributeur beschikt vaak over een fijnmazig logistiek netwerk. De klant heeft één aanspreekpunt, één factuuradres en je kunt meeliften op het bestaande klantennetwerk. Als nadeel wordt vaak ervaren dat de distributeur niet echt gemotiveerd is om exclusief voor jou aan de slag te gaan. Daarin mis je dus de invloed op het sales proces. Ook staat de marge constant onder druk.

Agentschap

De traditionele handelsagent sluit overeenkomsten in naam van de opdrachtgever. Hij vervult dus geen logistieke- of betalingsfunctie. Het voordeel van een agent is dat je direct levert en factureert aan de klant. Daarnaast vraagt het nauwelijks een investering vooraf.

Personeel

Uiteraard kan je er voor kiezen om zelf iemand in dienst te nemen. Doordat op afstand werken, online tools en near sourcing binnen bedrijven normaler is geworden is dit zeker een optie. Goede aansturing van iemand die werkt in de Amerikaanse tijdzone is een must.

Export manager

Het grootste probleem bij een internationale sales manager of specialistische export manager is het kostenplaatje. Meerdere keren per maand heen- en weer vliegen is niet de beste oplossing. En visums zijn vaak moeilijk te regelen.

Partner

Steeds vaker kiezen ondernemers die willen gaan exporteren naar de VS voor een partnermodel. Op basis van een uitgebreide zakenpartnerscan en gebaseerd op een ideaal zakenpartner profiel komen samenwerkingen tot stand die verder gaan dan de traditionele modellen.

Wil je Human Resources en Recruitment uitbesteden en wil je maximaal export resultaat in de Verenigde Staten? We leggen je graag uit wat het voordeel is van ons systeem.

Neem dan contact op voor een eerste kennismaking.

Contact Informatie

Van Holland Group BV

Hoofdkantoor
Icarusweg 8 A
8938 AX Leeuwarden NL

Kantoor Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht NL

United States of America

Van Holland Group Inc.

Headquarters USA
1222 SE 47th Street,
Cape Coral FL 33904

Miami Office
701 Brickell Avenue
Suite 1550 – Miami FL 33131

Scroll to top