Ontwikkel een winstgevend exportplan en wordt zo succesvol met het exporteren naar het buitenland

80%

Van de winst wordt bepaald door je internationale waardepropositie

Voorbereidend Onderzoek

Ontwikkel een winstgevend exportplan Voor Amerika

Exporteren naar een ander land brengt vaak onverwachte kosten met zich mee. Daar zal je rekening mee moeten houden als je nadenkt over een winstgevend exportplan. Maak je bijvoorbeeld gebruik van een expediteur of een agent? Of kies je ervoor om je eigen verkoopkantoor te openen.

Aan de inkomstenkant is het belangrijk om te kijken hoe je je product of dienst in de markt gaat zetten. Is de klant in het buitenland wel dezelfde klant als in Nederland? Met hetzelfde verwachtingspatroon over jouw product of heeft hij andere wensen en eisen?

Voor het maken van zo’n exportplan maken wij gebruik van een business model speciaal voor internationaal zaken doen: het export canvas.

Exportplan Amerika

Je brengt je internationale ambitie in heldere stappen overzichtelijk in kaart
met 12 bouwstenen in 12 onderwerpen. Goederen, diensten of kennis exporteren? Samen met een gecertificeerde adviseur ga je nadenken over onder andere je verdienmodel, de toegevoegde waarde, klanten, relaties en leveranciers.

document-01
Kostenstructuur

Hoe sta je er nu financieel voor? Wat wil je gaan meten? Welke tools heb je voor jouw Export KPI’s?

skills (1)
Omzetstromen

Waar komen de inkomsten straks precies vandaan? Welke voorinvesteringen zijn er nodig?

Hulp van een specialist

Roadmap voor internationaal ondernemen.

Om succesvol te zijn in het buitenland is soms een andere prijsberekening nodig. Zo kan een normaal bedrag in Nederland misschien wel een half jaar salaris zijn in het buitenland. Lokale belastingregels kunnen jouw concurrentiepositie aantasten. Met het winstoptimalisatie pakket kijken we niet alleen naar de kostenkant maar ook aan de verkoopzijde. Denk bijvoorbeeld aan upsell of deepsell mogelijkheden. Leent jouw product of dienst voor een abonnementenstructuur?
Samen met een adviseur ga je op zoek naar antwoorden op deze vragen. Daarmee stellen we een winstgevend exportplan op en kan jij met succes starten in de USA.

Export Plan Stappenplan

Export Stappenplan

De Van Holland Group is specialist in het opstellen van je export sales & marketingplan, specifiek voor Amerika. Iedereen kan een container met producten vullen, voorzien van de juiste documenten en verzenden.

En dan?

Wie gaat lokaal de marketing begeleiden? Wie zet het sales systeem voor je op en blijft dit monitoren? Daar ligt onze kracht. Wij lopen samen je export plan door, vullen aan waar nodig en houden de focus op resultaat.

Jouw Business Model Canvas voor de USA

  • Stap 1

Ben ik klaar voor export?
Er zijn heel veel kansen om je bedrijf te laten groeien door te gaan exporteren. Maak de stap naar de Verenigde Staten. Met de juiste voorbereiding verklein je de risico’s.

  • Stap 2

Maak een export plan
Een export plan helpt je om de voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen. Breng de risico’s en de mogelijke opbrengsten in kaart en werk aan plan met duidelijk doel.

  • Stap 3

Bepaal je ideale markt
Het identificeren van je ideale markt is misschien wel het belangrijkste bij het uitwerken van de juiste export strategie. Drie factoren bepalen de zogeheten marktvorm: het aantal aanbieders, het aantal afnemers en de vraag of de verhandelde producten aan elkaar gelijk zijn.

  • Stap 4

Doe zaken met grote bedrijven
Er zijn nieuwe kansen dankzij technologie en de manier waarop we zaken doen met elkaar. Relatief kleinere MKB bedrijven kunnen zo toch competitief zijn op het wereld handelstoneel.

  • Stap 5

Ontwikkel een export marketing strategie
Om succesvol te zijn in een ander land is grondige kennis van de lokale markt belangrijk. Marktonderzoek plus een marketing strategie die aansluit bij de lokale cultuur.

  • Stap 6

De markt betreden
In deze fase ga je het plan ook echt uitvoeren. Hiervoor gebruik je de markt-entry strategie. Een aantal stappen waarin alle voorbereidingen samenkomen.

  • Stap 7

Het leveren van je product of diensten
Soms kan internationaal verzenden toch iets gecompliceerder blijken te zijn dan dat je dacht. Door vooraf in je plan dit goed uit te werken zal ook deze stap makkelijk verlopen.

  • Stap 8

Financieren van de export
Financiering op basis van harde cijfers. Zorg ervoor dat alle informatie in een sterk onderbouwd financieel plan staat zodat je kunt blijven voorfinancieren.

  • Stap 9

Managen van het sales apparaat
Verkopen in een ander land vraagt om een sterk sales apparaat. Wij helpen je met het opzetten van marketing & sales netwerken zodat de export door kan blijven lopen en verder groeien.

Export Plan - Stappenplan | Het export model canvas
Export Canvas voor Amerika

Een exportplan voor Amerika?

We leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn om een goed export business model toe te passen door middel van de Export Canvas methode.

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top