Export Subsidies

Je wilt jouw product of dienst in het buitenland op de markt brengen. Maar je hebt net dat extra beetje hulp nodig. Vanuit diverse landen en overheden zijn er export subsidie regelingen. In Nederland is dat bijvoorbeeld de regeling Starters International Business (SIB) van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De SIB-regeling helpt bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Subsidie Marktverkenning - Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland

Door je producten te verkopen of je diensten aan te bieden in het buitenland spreidt je bedrijfsrisico’s beter. Maar hoe pak je dat goed aan? Wat zijn je sterke punten? Welke markten bieden kansen? En wat moet je doen om die kansen te benutten? Op dit moment zijn er nog 4 verschillende vouchers van de SIB-regeling. Met een financiële bijdrage helpt de overheid je met jouw plannen.  Een adviseur geeft tips en leert je wat nodig is om succesvol te worden. Je kan bijvoorbeeld:

  • werken aan een concreet actieplan;
  • individueel deelnemen aan een beurs in het buitenland;
  • deelnemen aan een gezamenlijke beursinzending of handelsmissie;
  • kennis verwerven op internationaal juridisch en fiscaal gebied en marktonderzoek;
  • hulp krijgen bij het betreden van een buitenlandse markt
Export Subsidie Aanvragen?
Wij helpen je met de juiste SIB Voucher of SIB Subsidie aanvragen.

Doelstelling

Onze doelstelling is om jou en jouw bedrijf startklaar te maken voor succesvol zaken doen in de USA. Of om je activiteiten verder uit te breiden. Aan de hand van het export business model “Export Canvas” helpen we je antwoord geven op de belangrijkste vragen. Ook kijken we of er juridische stappen nodig zijn om jouw product ready-for-market te krijgen. Logistieke stromen, de supply chain, lokale partners en met een gedegen Sales & Marketing plan spreken we samen potentiële Amerikaanse partners en klanten aan.

Via de Nederlandse Overheid zijn er diverse export subsidie regelingen beschikbaar voor ondernemers die willen gaan exporteren naar het buitenland.
Onze dienstverlening

Export Subsidie

Namens de RVO (Rijksdienst voor Ondernement Nederland) voeren wij SIB en VIO trajecten uit op het gebied van marktverkenning, export coaching en export consultancy.

Export Specialist

Er zijn diverse regelingen en wij helpen je graag om de juiste aanvraag in te dienen bij de overheid.

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top