Begeleiding en praktische ondersteuning

Business Development USA

Business development is een activiteit met als doel nieuwe zakelijke kansen realiseren. Wij benaderen het altijd op het snijvlak van je bedrijfsmodel en marketing.

Business development is de schakel tussen kennis binnen een organisatie en de vraag buiten de organisatie. Het doel is om lange termijn waardeontwikkeling te realiseren voor de organisatie. Een business developer is een generalist met een sterk ontwikkelde helicopterview en strategisch inzicht.

Business Development is geen Sales

Business Development is meer dan sales. Uiteraard ben je in beide gevallen op zoek naar nieuwe klanten. Maar bij Business Development ben je bezig met het vinden van nieuwe kansen die verder gaan dan die ene klant.

Het vraagt een andere aanpak. Sales is vaak gericht op de korte termijn, terwijl business development zich richt op de lange termijn. Als je hiermee aan de slag wilt heb je een plan nodig.

90%

van de bedrijven is meetbaar succesvoller met een Business Developer

skills (1)
Strategie + Exportplan

Je business developmentplan neemt je bedrijfsstrategie als uitgangspunt

Export Business Development 3.0

Je business developmentplan neemt je bedrijfsstrategie als uitgangspunt:

  • heb je een duidelijk doel voor ogen?
  • wat maakt je nu echt uniek in de Verenigde Staten?
  • wat is je waardepropositie en de ervaring die je wil delen?
  • welke boodschap wil je uitdragen?
  • op welke markten richt je je?

Het uiteindelijke gevolg is dat er meer omzet binnenkomt en je Amerikaanse exportfunnel gevuld blijft. Een ervaren USA business developer kijkt naar vrijwel alle aspecten van een onderneming. Dat brengt automatisch met zich mee dat je als business developer eigenlijk overal voldoende verstand van moet hebben om als een dirigent de juiste specialisten bij elkaar te brengen. In de volgende afbeelding zie je een visueel overzicht van alle verbanden.

Wil jij jezelf dwingen om buiten bestaande kaders te denken? Om nieuwe scenario’s te verzinnen en nieuwe markten te betreden? Een Business Developer helpt jou als ondernemer te werken aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf.

Freelance Business Developer

Bij het betreden van de Amerikaanse markt is een freelance business developer vaak een goede eerste stap. Iemand die je kan helpen vanuit een bepaald netwerk of specifieke branche kennis. Bij de Van Holland Group zijn diverse toptalenten aangesloten die graag voor kortere of lange tijd een project oppakken.

ZZP heet in de USA Independent Professionals
Freelancers, consultants en subcontractors helpen jouw bedrijf groeien

Amerikaanse Business Developer

Nederlanders kom je over de hele wereld tegen. En we spreken vaak meerdere talen. Toch is de beste manier om zaken te doen in Amerika het inzetten van mensen die Amerikaans-Engels native spreken en schrijven. Zeker om kansen die boven de markt hangen te verzilveren is een goede bagage aan geschiedenis, marktkennis en ervaring met het zetten van de juiste “zakelijke toon” van doorslaggevend belang. Iemand die echt de juiste voelsprieten in jouw potentiële markt heeft uitstaan.

Van Holland Group USA
Gespecialiseerde Headhunter & Recruiter van Business Developers

We zijn benieuwd naar jouw Amerika Business Development plannen!

Hoe ziet jouw ideale medewerker er uit in de USA? Een nieuw teamlid op een belangrijke internationale sleutelpositie. We vertellen graag meer in een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden van tijdelijke inhuur tot recruiting van een business developer.Neem Contact Op

Wij helpen ondernemers die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten met hun marktonderzoek en met specifieke internationale business development. Van advocaat tot accountant en van kantoor tot business partners; Van Holland Group helpt je bij iedere stap.

Neem contact op met onze Amerika Specialisten voor een informatief gesprek.

Sales Playbook

Wat is precies een Amerikaans Sales Playbook en waarom heb je er één nodig?

Lees verder >>>

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top