Zakelijke kansen in Brazilië

In de Brazilië liggen vele kansen en mogelijkheden voor zakendoen. De Van Holland Group  begeleidt ondernemers met internationale ambitie bij het vinden van informatie over deze specifieke markt, het starten in Brazilië en het vinden van de juiste partners en afnemers.

Brazilië heeft een diverse economie en een grote hoeveelheid natuurlijke rijkdommen. Daarnaast heeft Brazilië de grootste economie van Latijns-Amerika. We zien dan ook veel Nederlandse ondernemers actief zijn op de Braziliaanse markt. Ook zijn er intensieve handelsbetrekkingen tussen Brazilië  en de Verenigde Staten.

Onze man in Brazilië

In Brazilië heeft de Van Holland Group een liaison office. Vanuit de regio rondom Porto Alegre staan we ondernemers bij die vanuit Nederland ondersteuning kunnen gebruiken in het Braziliaanse netwerk. En vanuit Brazilië helpen we ondernemers met marktverkenning en marktentree voor de Verenigde Staten. Luiz spreekt uiteraard Portugees en Engels en na twintig jaar ook een paar woorden Nederlands. Hij kent de lokale handelsgeest en heeft al menig bedrijf geholpen succesvol te worden in dit prachtige land.

Luiz
Luiz Bueno de Freitas Filho
Trade Attaché Brazilië

Luiz is werkzaam in de regio Porto Alegre.

Porto Alegre is een gemengde stad, er zijn erg mooie regio’s en leuk om in te wonen, hoewel er ook regio’s zijn die niet zo mooi zijn, met name het stadscentrum. De regio’s rond het stadscentrum hebben echter een goede kwaliteit van leven.

De economie van Porto Alegre is de snelst groeiende economie in Brazilië en is momenteel de 7de grootste regionale economie van het land. De stad Porto Alegre heeft een bevolking van ongeveer 1,4 miljoen mensen (de 12de van Brazilië). De geschiedenis van Porto Alegre, met name tijdens de industriële revolutie, heeft zijn economie en de basis van de huidige industriële sector in de stad gelegd.

Economie “Federale Republiek Brazilië”

Porto Alegre heeft een bruto binnenlands product (bbp) per hoofd van de bevolking van $ 18.770. (2021)  De belangrijkste bijdrage aan de economie van Porto Alegre zijn diensten, gevolgd door de industrie en vervolgens de landbouw. De belangrijkste kenmerken van de dienstensector zijn onderwijs, gezondheidszorg en toerisme, evenals computers/technologie. In termen van branchekenmerken; de economie van Porto Alegre steunt op het maken van schoenen/leer, petrochemie en de fabricage van auto’s. Het belang van de landbouwsector is te danken aan het feit dat de omgeving van Porto Alegre geschikt is voor de productie van tabak en het houden van vee. Het concept van Participatory Budgeting is ontstaan ​​in Porto Alegre en de stad is een leidende exporteur voor de staat Rio Grande du Sol.

Wist je dat…
Brazilianen over het algemeen zeer actief zijn op sociale media

https://www.vanhollandgroup.nl/zaken-doen-usa/evenement/boardroom-event-handel-met-brazilie-pitch-match/

 

Sterke sectoren

  • Maritime & Havens
  • Voeding & dranken en agro-industrie
  • ICT
  • Infrastructuur & logistiek
  • Levensmiddelenindustrie
  • Medische sector

Events

https://www.vanhollandgroup.nl/zaken-doen-usa/evenement/bif2022-brasil-investment-forum/

Recente blogs van Luiz

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top