Een complete gids voor het oprichten van jouw Amerikaanse entiteit in de Verenigde Staten

Home.Handleiding.Een complete gids voor het oprichten van jouw Amerikaanse entiteit in de Verenigde Staten
22mei

Ben je een Europees bedrijf dat de enorme mogelijkheden in de VS wil benutten?

De vraag is dan: moet je zakendoen in de VS vanuit je Nederlandse of Europese bedrijf? Of zou het voordelig zijn om de voordelen te overwegen van het oprichten van een Amerikaanse entiteit voor je bedrijf? Dat zorgt ervoor dat toegewijde lokale mensen organische groei mogelijk maken. Wanneer uitbreiding van het bedrijf een belangrijke doelstelling is, is de cruciale beslissing tussen het zakendoen in de VS als buitenlandse entiteit of het bezitten van een bedrijf (Inc.) in de VS als buitenlands bedrijf van groot belang.  Als buitenlands bedrijf een Amerikaanse entiteit hebben in de VS biedt een groot aantal voordelen die pleiten voor het lokaal aanwezig zijn.

 1. Gestroomlijnde productaansprakelijkheidsverzekering en naleving van regelgeving
  Door een Amerikaanse entiteit te bezitten, kunnen buitenlandse bedrijven soepeler omgaan met de complexiteit van productaansprakelijkheidsverzekeringen en naleving van regelgeving.  Hierdoor vermindert de last van hogere premies en strengere eisen en zorgt voor een veiliger bedrijfsklimaat, waardoor de toegang tot de Amerikaanse markt soepeler verloopt.
 2. Kosten en eenvoud
  Het oprichten van een Amerikaanse entiteit vereenvoudigt het beheer van de productaansprakelijkheidsverzekeringen. Daardoor wordt de Amerikaanse regelgeving nageleefd, wat leidt tot kostenbesparingen. De gestroomlijnde procedures vergroten de bescherming onder de Amerikaanse wetgeving en bieden buitenlandse bedrijven een kosteneffectieve en eenvoudige weg.
 3. Minder juridische risico’s
  Een Amerikaanse entiteit vermindert de juridische problemen voor die horen bij het betreden van de Amerikaanse markt door buitenlandse entiteiten. Juridische risico’s worden daarmee verminderd. Deze proactieve aanpak bevordert een veilige bedrijfsomgeving, waardoor bedrijven zich kunnen richten op groei en innovatie zonder de extra zorgen om complexe juridische zaken.
 4. Eenvoudige toegang tot lokale bank- en financiële diensten
  Als je een bedrijf hebt in de VS, krijg je gemakkelijker toegang tot lokale bank- en financiële diensten, waardoor operationele processen soepeler verlopen. Buitenlandse entiteiten kunnen te maken  krijgen met obstakels en vertragingen. Daar in tegen zorgt een Amerikaanse entiteit voor een snellere en efficiëntere ervaring bij taken zoals het openen van bankrekeningen en het verkrijgen van krediet.
 5. Verbeterde aanwezigheid en geloofwaardigheid
  Vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen is heel belangrijk als je handelt op de Amerikaanse markt. Het hebben van een Amerikaanse entiteit zorgt ervoor dat deze essentiële doelstelling behaald wordt. Door als Amerikaanse entiteit betrokkenheid en professionaliteit te tonen, laten bedrijven een positieve indruk achter bij potentiële klanten. Partners en investeerders overwinnen zo barrières die buitenlandse entiteiten kunnen hinderen bij het opbouwen van een goede verstandhouding binnen het Amerikaanse zakenklimaat.

Kortom, de beslissing om als buitenlands bedrijf een Amerikaanse entiteit te hebben in de VS biedt niet alleen een heleboel voordelen, maar ook een proactieve en positieve benadering van het navigeren door de complexiteit van de Amerikaanse markt.

Zorgen over risico’s en complexiteit aanpakken

Vermeende risico’s en complexiteit van het bezitten van een bedrijf in de VS als buitenlands bedrijf kan de nodige kopzorgen geven. Daarom blijkt de aanpak: “De aanval is de beste verdediging”, het meest gunstigste uit te pakken.

Denk daarbij aan het volgende:

 1. Beperking van rechtszaken
  Het volgen van stappen en richtlijnen bij het hebben van een bedrijf in de VS, kan het risico op rechtszaken verminderen. Door een Amerikaanse entiteit op te richten, laat je zien dat je je houdt aan de lokale wet- en regelgeving, waardoor het risico op juridische uitdagingen afneemt.
 2. Optimaliseren van de belastingsituatie
  Ondanks de ingewikkeldheid van het Amerikaanse belastingstelsel kan het navigeren met begeleiding van professionals leiden tot optimale belastingsituaties voor buitenlandse bedrijven.
 3. Uitgebreide verzekeringspolissen
  Investeren in een uitgebreide verzekeringsdekking kan verschillende risico’s beperken die bedrijfsactiviteiten met zich meebrengen. Denk hierbij aan algemene aansprakelijkheidsverzekeringen, eigendomsverzekeringen en specifieke dekkingen voor branchegerelateerde risico’s. Een adequate verzekering biedt financiële bescherming in het geval van onvoorziene gebeurtenissen, waardoor je minder kans hebt daaraan te worden blootgesteld.
 4. Strategische partnerschappen en juridisch advies
  Strategische partnerschappen met lokale bedrijven of industrie-experts kunnen waardevolle inzichten en ondersteuning bieden. Het inwinnen van juridisch advies van ervaren professionals die de lokale en internationale bedrijfswetgeving begrijpen, kan helpen bij het navigeren door complexiteiten en zorgen voor naleving.
 5. Opleidingen voor werknemers en nalevingsprogramma’s
  Het implementeren van grondige trainingsprogramma’s voor werknemers over naleving van wet- en regelgeving is cruciaal. Dit helpt juridische problemen te voorkomen en laat zien dat je je inzet voor ethische bedrijfspraktijken.
  Nalevingsprogramma’s hebben betrekking op arbeidswetten, veiligheidsvoorschriften en branchespecifieke vereisten.
 6. Marktonderzoek en aanpassing
  Voortdurend marktonderzoek doen informeert bedrijven over veranderende consumentenvoorkeuren, trends in de sector en regelgevingsupdates. Door je snel aan te passen aan veranderingen in de markt kun je de risico’s van verouderde bedrijfspraktijken en niet-naleving van de regelgeving minimaliseren.
 7. Technologie en Cyberbeveiligingsmaatregelen
  Gezien de toenemende dreiging van cyberaanvallen is investeren in robuuste cyberbeveiligingsmaatregelen essentieel. Door gevoelige gegevens te beschermen en ervoor te zorgen dat de regelgeving voor gegevensbescherming wordt nageleefd, kunnen juridische complicaties en financiële verliezen als gevolg van datalekken worden voorkomen.
 8. Diversificatie van de toeleveringsketen
  Diversificatie van de toeleveringsketen helpt de risico’s van onderbrekingen te beperken, of die nu het gevolg zijn van geopolitieke factoren, natuurrampen of andere onvoorziene gebeurtenissen. Het hebben van alternatieve leveranciers of productiefaciliteiten vergroot de veerkracht van het bedrijf.
 9. Transparante communicatie en betrokkenheid van de gemeenschap
  Het is van vitaal belang om transparant te communiceren met belanghebbenden, zoals klanten, werknemers en de lokale gemeenschap. Door je in te zetten voor de gemeenschap via initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen bouw je goodwill op en help je potentiële reputatierisico’s te beperken.
 10. Overheidsrelaties en belangenbehartiging
  Positieve relaties met lokale overheden en brancheverenigingen dragen bij aan een gunstig ondernemingsklimaat. Deelname aan belangenbehartiging met betrekking tot industriële regelgeving en beleid helpt bij het vormen van een ondersteunend bedrijfslandschap.

Door deze aspecten proactief aan te pakken, kunnen buitenlandse bedrijven risico’s beperken en een solide basis leggen voor duurzame en succesvolle bedrijfsactiviteiten in de VS.

 

Samen bewandelen we de weg naar succes.

De voordelen kunnen opwegen tegen de uitdagingen.

In het dynamische landschap van bedrijfsuitbreiding in de VS kunnen de voordelen van het bezitten van een bedrijf in de VS als buitenlands bedrijf aanzienlijk opwegen tegen de uitdagingen.

De voordelen zijn legio: van vereenvoudigde naleving tot verbeterde geloofwaardigheid en toegang tot financiële diensten. Hoewel het normaal is om zorgen te hebben over risico’s en complexiteit, heeft een strategische aanpak, begeleid door professionele dienstverlening, de transformerende kracht om deze uitdagingen om te zetten in kansen voor groei en succes op de bloeiende Amerikaanse markt.

Als je je zorgen maakt over risico’s en ingewikkelde zaken, weet dan dat hulp van professionals of zakenpartners deze uitdagingen kan omzetten in kansen voor je bedrijf om te groeien en te slagen op de drukke Amerikaanse markt. Met de juiste begeleiding kun je zelfverzekerd omgaan met lastige situaties en je expansiereis tot een succes maken.

Neem de volgende stap!

Begin vol vertrouwen aan jouw reis naar bedrijfsuitbreiding in de VS.

Neem vandaag nog contact met ons voor persoonlijke begeleiding en hulp op maat van jouw bedrijfsbehoeften. Maak gebruik van de expertise van de Van Holland Group voordat je begint aan het avontuur van de lancering van je bedrijf in de VS,.

Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top