Begeleiding en praktische ondersteuning

Jouw USA Back Office

Als je gaat starten in de USA komen er ineens zakelijke vragen op je af. Denk aan juridische vragen, accountancy, lokale vergunningen of bank-vragen.

Maak gebruik van onze USA backoffice. Vrijwel alle medewerkers spreken en schrijven meerdere talen. Denk aan Nederlands, Engels, Spaans, Duits en Papiaments. We verstaan de talen en begrijpen de culturen.

Office manager

Bij de Van Holland Group is iedere Amerikaanse werkdag een office manager aanwezig zowel in Cape Coral alsook in Miami. Van post tot pakketjes en van telefoon tot het ontvangen van gasten: wij zorgen ervoor dat jouw klanten zich bij ons thuisvoelen. Verschillende diensten zijn ook “white-label” mogelijk. Dat wil zeggen dat wij met jouw bedrijfsnaam de telefoon kunnen opnemen op een apart nummer. Een office manager is ook jouw steun en toeverlaat bij het ondersteunen van het USA-sales team.

Backoffice in Florida

Ons backoffice team werkt achter de schermen. Zo kunnen we helpen bij het opstellen van contracten en facturen, aansturen van voorraad of 3PL systemen, of voeren we data in. Het verschilt per bedrijf wat de precieze taken zijn, maar meestal zijn het administratieve werkzaamheden.

Website & e-Commerce

Veel van onze relaties maken gebruik van de backoffice voor bijvoorbeeld het verlenen van service op de webshop. Garantie vragen, customer success management of het plannen van een Amerikaanse social media campagne. De backoffice brengt je in contact met de juiste (freelance) web experts en beheren als een projectmanager jouw online bedrijf in de USA.

Boekhouding in Amerika

Accounting en financiële professionals zijn erg in trek in Amerika. Je administratie doe je ook in de USA in de cloud. In Nederland gebruiken ondernemers vaak bijvoorbeeld pakketten zoals Exact of Yuki. In de USA maken bedrijven gebruik van bijvoorbeeld het online boekhoudpakket van Quickbooks. We kunnen je helpen met het opzetten en inrichten van je administratie.

Wil je Quickbooks gebruiken met ondersteuning van ons team in Amerika? Ga zelf aan de slag of vraag onze in-house accountant en boekhouders om hulp bij het inrichten van jouw administratie.

De Amerikaanse fiscaliteit is niet heel complex. Het is meer dat je goed moet opletten vanwege een deel federale wetgeving, een deel wetgeving in je eigen staat en als derde de lokale wetgeving. Het advies van een specialist van de Van Holland Group kan je hierbij helpen. Wij hebben eigen CPA’s (Certified Public Accountant) en werken samen met gespecialiseerde International CPA’s en IRS Tax.

En speciaal voor Nederlandse belastingzaken werken wij samen met een enrolled agent: EA.  Een EA is de hoogste referentie die de IRS, de Amerikaanse belastingdienst Internal Revenue Service, toekent aan een accountant.

Een geregistreerde agent (EA), is een  belastingprofessional die zich strikt richt op het beheren van internationale belastingregelingen voor zakelijke of particuliere entiteiten. We leggen graag alle mogelijkheden uit zoals het verkrijgen van een Individual Taxpayer Identification Number (ITIN) of bijvoorbeeld werkgevers identificatie nummers.

Let op: sinds 2eind 2021 is Quickbooks strenger geworden bij het accepteren van nieuwe klanten. Zo is steeds vaker een SSN Social Security Number nodig. Iets wat Nederlanders niet hebben en niet kunnen krijgen. Het is dus goed mogelijk dat we een maatwerk oplossing moeten zoeken via een andere payment provider.

100

%

Flexibel inhuren van ervaren export medewerkers.

Amerikaans Boekhoudpakket

skills (1)
USA Accountant

Bekijk de mogelijkheden en opties van Quickbooks

Lees verder

Belastingzaken – IRS

Nederlandse ondernemers vallen in principe onder twee belastingstelsels. Aan de ene kant ben je als Nederlander belastingplichtig voor zowel je bedrijf alsook prive. Hiervoor voer je in Nederland een administratie en verzorgt je boekhouder en/of accountant jaarstukken en diverse aangiftes.

Doordat je in Amerika met een eigen bedrijf zoals een INC ook belastingplichting bent, betaal je in de USA aan de IRS. Dit staat voor Internal Revenue Service. Als eerste heb je als bedrijf een EIN (Employer Identification Number) nodig. 

De Van Holland Group helpt je met het aanmelden bij de IRS en het verkrijgen van je EIN. In een aantal gevallen is ook een Individual Taxpayer Identification Number, kortweg ITIN, nodig. Wij werken samen met geaccrediteerde IRS-agents waar je je kunt legitimeren en alle benodigde formulieren kunt laten invullen.

Lokale Vergunningen

De meeste staats-, provincie- en lokale overheden eisen van bedrijven dat ze over de juiste licenties en vergunningen beschikken voordat ze hun deuren openen. Er zijn meer dan 150.000 indieningsjurisdicties in de Verenigde Staten, allemaal met hun eigen vereisten. Afhankelijk van de specifieke branche in combinatie met de vestingsplaats in bijvoorbeeld Cape Coral of Miami, kan een willekeurig aantal licenties en vergunningen van toepassing zijn.

Voorbeelden van vaak vereiste licenties en vergunningen zijn in Florida:

  • Algemene zakelijke licenties
  • Belastingregistraties
  • Gezondheidsvergunningen
  • Door de staat uitgegeven beroepslicenties
  • Licenties voor sterke drank
  • Loterijlicenties
  • Licenties voor wederverkopers
  • Bestemmings- en landgebruiksvergunningen
  • Vergunningen van de gezondheidsafdeling

Het niet verkrijgen en verlengen van de juiste bedrijfslicenties en vergunningen kan leiden tot boetes, kennisgevingen en gedwongen sluiting van je bedrijf.

Het is begrijpelijk dat veel bedrijfseigenaren het identificeren en aanvragen van de juiste bedrijfslicenties en vergunningen een tijdrovend, ingewikkeld en zelfs overweldigend proces vinden. De compliance-experts  van de Van Holland Group helpen graag met het onderzoeken welke vergunningen noodzakelijk zijn en wij helpen met het identificeren van de specifieke licentie-, vergunning- en belastingregistratie van uw bedrijf te identificeren.

We verzamelen de juiste aanvragen en sturen een op maat gemaakt pakket met formulieren, instructies en de juiste contactgegevens voor de relevante instanties.

Ben je op zoek naar speciale backoffice dienstverlening?

Vertel ons waar we je jou mee mogen helpen.

Begeleiding

Wie zijn je klanten als je jouw producten of diensten gaat exporteren naar Amerika?


Neem Contact Op

Wij helpen ondernemers die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten met hun marktonderzoek en met specifieke internationale business development. Van advocaat tot accountant en van kantoor tot business partners; Van Holland Group helpt je bij iedere stap.

Neem contact op met onze Amerika Specialisten voor een informatief gesprek.

Sales Playbook

Wat is precies een Amerikaans Sales Playbook en waarom heb je er één nodig?

Lees verder >>>

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top