25aug

Hoe moet ik een INC oprichten?

Zaken doen in Amerika een je eigen INC oprichten, hoe moet dat precies? En wat komt er allemaal bij kijken? Denk aan “legal” met een advocaat en “accounting” om belasting te betalen.

Wat is nou eigenlijk een Inc? Inc. staat voor Incorporated. Dagelijks zoeken tientallen ondernemers in Nederland op Google naar “Inc oprichten”, “Inc of LLC” of  “Hoe heet een Amerikaanse BV? En gelukkig ben jij nu op deze pagina uitgekomen. Maar hoe werkt dat nou, zo’n incorporation? En wat is in jouw situatie en voor jouw bedrijf nu het beste om te doen?

Delaware

Om maar gelijk met een belangrijke misvatting te beginnen: tenzij jij van plan bent om de volgende Google te beginnen en miljoenen investeringen aan te trekken heeft een Delaware Inc niet zoveel nut. Het is veel logischer om na te denken waar jouw klanten zitten en in welke staat. In Nederland ga je ook geen containerhaven beginnen in Breda maar is het logischer om in Rotterdam te starten. Wat voor jouw onderneming het beste werkt in de USA? Dat kunnen we je uitleggen in een persoonlijk gesprek. Deze pagina is informatief en geeft wat algemene tips waar je rekening mee moet houden voordat je jouw eigen Inc. opent in de USA.

Een Inc. kan je vergelijken met een NV en heeft kenmerken van een BV.
“Incorporated” is officieel de Engelse term voor een Naamloze Vennootschap

Inc. of LLC?

Als je vroeger naar de Kamer van Koophandel ging om je in te laten schrijven in het handelsregister werd het meestal een “Eenmanszaak”. Als je in Nederland een accountant vraagt wat het beste is, Eenmanszaak, VOF of een BV, dan gaat de accountant voor je aan de slag en komt terug met een complete rekensom. Wat is er voordeliger en bij welke rechtsvorm betaal je meer of net iets minder belasting.

Leg je dezelfde vraag voor aan een ervaren ondernemer, dan kom je vrijwel altijd uit op “een BV”. En één BV is géén BV dus is een Holding BV met één of meer Werkmaatschappij BV’s die er onder hangen een bekende structuur.

Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top