10novExport Begeleiding

Technische systemen en kennis

Het Nederlandse bedrijfsleven loopt al jaren voorop met het exporteren van kennis en technologie. Ondernemers exporteren hun technische systemen en kennis. Ook lijken er in de toekomst goede perspectieven om te profiteren van een groeiende internationale vraag naar technologische oplossingen voor voedsel en biomassa. Dankzij een sterke agribusiness loopt Nederland voorop. Ook staan we internationaal hoog aangeschreven voor onze kennis op het gebied van watermanagement.

Nederland verdient circa 1,3 mld. euro aan de verkoop van kennis in de vorm van licenties, patenten en octrooien

Ook laten Nederlandse bedrijven in het buitenland hun producten in licentie op de markt brengen. Voorbeeld is Heineken, dat via een licentie een buitenlandse brouwerij Heineken-bier laat brouwen.   Exporteren & het delen van kennis Samenwerking in export en het delen van kennis is iets waar bedrijven nog wat huiverig voor zijn. Samenwerking tussen universiteiten en de industrie loopt nog achter in tegenstelling tot de grote Amerikaanse universiteiten. Wat dat betreft is Nederland nog maar net begonnen met het te gelde maken van allerlei spin-offs. Van patenten naar echte co-creatie. Een goede ‘exportpositie’ hangt af van drie factoren:
  • Export Strategie
  • Organisatie
  • Cultuur
Wil je in Amerika tot de top behoren, dan moet je beschikken over een zeer hoog ambitie niveau. Neem contact op voor een eerste kennismaking.
Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top