3jul

Exporteurs minder actief in het betreden van nieuwe afzetmarkten

Nederlandse exporteurs zijn optimistisch over de export en Europa blijft veruit de grootste exportmarkt. De Bric-landen (Brazilië, Rusland, India en China) zijn deels als afzetmarkt weggevallen en exporteurs zijn minder actief in het betreden van nieuwe afzetmarkten.

Dat blijkt uit het gepubliceerde rapport Trends in Export 2018, het jaarlijkse onderzoek van kredietverzekeraar Atradius en evofenedex, de vereniging van bedrijven actief in de exportsector en logistiek.

Volgens het rapport verwacht drie op de vijf exporteurs dit jaar een stijging in de exportomzet. Het vertrouwen in het economisch klimaat is bij ondernemers gestegen tot een 7,2, het hoogste cijfer sinds de crisis. De ondervraagde exporterende ondernemers verwachten dit jaar een stijging van de omzet van 9%.

In 2017 ging 29% van de ondernemers op zoek naar een nieuwe markt; het laagste percentage sinds 2015. De verwachting is dat deze trend zich voortzet. Ondernemers die wel nieuwe markten betraden sloegen vooral hun vleugels uit naar de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten. Spanje, Polen en China maken de top vijf compleet.
Het grootste deel van de export vindt van oudsher binnen Europa plaats (ruim 70%). Het oude continent wint de komende jaren als exportmarkt nog verder aan belang.

Bron: Het Financiële Dagblad, 10 april 2018.

Verkopen in Amerika?

Onze specialisten zijn er om je te helpen jouw sales project succesvol te maken.

Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top