6jul

Oregon

Oregon is een Amerikaanse staat in het noordwesten van de Verenigde Staten. De staat grenst in het westen aan de Grote Oceaan en wordt verder omringt door de staten Washington, Californië en Nevada. Met een oppervlakte van ruim 255.000 vierkante kilometer en meer dan 4 miljoen inwoners, spreken we van een middelgrote staat.

Van oudsher was de landbouw de meest dominante factor in de economie van Oregon. Alhoewel deze vandaag de dag nog steeds een grote rol speelt, is er zeker ook ruimte ontstaan voor andere sectoren. Dit is voornamelijk te danken aan het groeiende toerisme in de staat. 

Veel ondernemers zien hun kansen binnen de populaire staat Oregon. Vooral steden als Portland en Salem zijn interessant voor ondernemers die graag hun voordeel doen met het groeiende toerisme. Ook veel Nederlandse ondernemers overwegen een INC op te richten in deze Amerikaanse staat. In het onderstaande artikel laten we jou beknopt zien wat het zakendoen in Oregon jou als ondernemer kan opleveren.

Een Inc. in Oregon oprichten

Zoals reeds benoemd is een groot deel van de economische basis gerelateerd aan de landbouw. Ook de visserij en de veeteelt hebben hun deel binnen de economie van de staat. Verder is het opkomende toerisme in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Vooral de kustplaatsen leveren jaarlijks veel toerisme gerelateerde inkomsten op.

Portland is verreweg de grootste en drukste stad van de staat. Hiermee is het tegelijkertijd ook wel een beetje het bruisende hart van de economie te noemen. Veel toeristen worden getrokken door deze stad vanwege de lage kosten van levensonderhoud en de vele voorzieningen.

We zien dat er in Oregon ook steeds meer centra op het gebied van biotechnologie te vinden zijn. We kunnen dus wel zeggen dat de economie met zijn veelzijdigheid absoluut in de lift zit. Er liggen veel kansen in verschillende sectoren. De ligging tussen de populaire staten Washington en Californië komt de economie van de staat Oregon natuurlijk ook ten goede.

Klinkt deze veelzijdige staat als een plek waar jij jezelf als ondernemer graag zou vestigen? Dan ben je zeker niet de enige. Veel buitenlandse ondernemers besluiten een Inc. op te richten in de staat Oregon. De staat brengt immers diverse voordelen met zich mee. Hieronder duiken we iets dieper in op deze interessante voordelen.

Een Inc. kan je vergelijken met een NV en heeft kenmerken van een BV.
“Incorporated” is officieel de Engelse term voor een Naamloze Vennootschap

Voordelen van een Inc. in Oregon

Steeds meer Nederlandse ondernemers kiezen ervoor om een INC op te richten in Oregon Amerika. Een INC is een interessante bedrijfsvorm dat overeenkomsten vertoont met datgene wat wij in Nederland kennen als een BV. Deze bedrijfsvorm is voornamelijk populair vanwege de beperkte aansprakelijkheid van aandeelhouders en eigenaren. Maar zo een INC kun je natuurlijk overal oprichten. Waarom zou je dan specifiek kiezen voor de Amerikaanse staat Oregon?

Onderstaand bespreken we vijf voordelen van deze unieke vestigingslokatie.

Fijn zakelijk klimaat voor startende ondernemingen

Het zakelijke klimaat in Oregon is optimaal voor beginnende ondernemers. De staat stelt namelijk veel in het werk om kleine bedrijven aan te moedigen en te stimuleren. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een verlaagde belastingplicht wanneer je als ondernemer werkgelegenheid creëert binnen bepaalde gebieden.
Een klimaat dat zich zo optimaal inspant voor startende ondernemingen biedt absoluut een fijne omgeving om jezelf als ondernemer te kunnen ontwikkelen. Doe jij hier ook je voordeel mee door een INC in Oregon op te richten?

Hoogopgeleide beroepsbevolking

Oregon beschikt over een steeds sneller groeiende bevolking waaronder veel hoogopgeleide professionals. Het personeelsbestand is enorm en er zijn in diverse sectoren dan ook de beste mensen te vinden. Als ondernemer kun jij dus kiezen uit een getalenteerde pool van werknemers die werkelijk waar verstand van zaken hebben.
De hoogopgeleide professionals in Oregon kunnen absoluut hun bijdrage leveren aan de groei van jouw INC. Je wilt jouw klanten immers zo goed mogelijk van dienst zijn, is het niet?

Een gezonde economie

Oregon is bij uitstek dé plek om zaken te doen in Amerika, vanwege zijn gezonde economie. Alle aspecten hiervan hebben in de afgelopen jaren namelijk een sterke groei doorgemaakt. We kunnen zeker spreken van een sterke en stabiele economie. De werkgelegenheid groeit, de bevolking groeit, er is sprake van lage werknemerskosten en er worden steeds meer duurzame energiebronnen gebruikt om elektriciteit op te wekken.
Al met al spreken we dus van een gezonde en stabiele economie. Dé plek om jouw eigen INC op te richten.

Geen sales tax

Oregon is een van de vijf staten die geen sales tax heft, wat betekent dat vrijwel alles wat je in de winkel koopt tax-free verkocht wordt.
Dit zorgt ervoor dat je honderden, misschien wel duizenden bespaart op grote aankopen zoals een computer, huishoudelijke apparaten, kleding en meubels.
Echter, is het wel de moeite waard om te vermelden dat, alhoewel je geen sales tax betaalt in Oregon, het percentage van de inkomensbelasting hoger ligt dan het nationale gemiddelde namelijk tussen de 4.75 en 9.90% afhankelijk van je inkomen.

Incentives

  1. Oregon Business Expansion Program (BEP): Zowel een startend bedrijf in Oregon als particulieren kunnen profiteren van het Oregon Business Expansion Program (BEP), dat in feite een op geld gebaseerd stimuleringsprogramma is. Dit programma wordt geactiveerd met behulp van staatsloterijfondsen.
  2. Oregon Electronic Commerce Zone: Sommige van de zones in de 70 plus ondernemingszones van Oregon hebben een speciale status gekregen die gericht is op het aanmoedigen van investeringen in elektronische handel. Een van de belangrijke voordelen die een bedrijf kan behalen, is de “vermindering van de lokale onroerendgoedbelasting”. Belastingverminderingen zijn geldig op nieuw geïnstalleerde persoonlijke eigendommen, inclusief verplaatsbare apparatuur en machines die worden gebruikt voor elektronische handel.
  3. Oregon Investment Advantage: als onderdeel van het “Oregon Investment Advantage Program” kan een startend bedrijf in Oregon genieten van een belastingvrijstelling van maximaal 10 jaar. Een van de vereisten om in aanmerking te komen voor dit programma is het creëren van minimaal 5 nieuwe voltijdbanen

Groeiend toerisme

We hebben reeds kort stilgestaan bij het groeiende toerisme in de staat Oregon. Dit is zeker een belangrijk voordeel van het vestigen van jouw bedrijf in deze staat. De toeristische bezoekersuitgaven per jaar lopen in de miljarden en deze cijfers zijn in de afgelopen jaren alleen maar gestegen.
De geografische ligging van de staat heeft hier absoluut een hand in gehad. De omringende staten zoals Washington en Californië zijn populair doch zeer prijzig. Daarom besluiten veel toeristen om naar Oregon te komen voor dezelfde unieke belevingen, maar dan wel voor een betere prijs.

Inc of een LLC?

INC. Een bedrijf dat “Incorprated” is en voldoet aan alle wettelijke eisen. Universiteiten, zorg,  (semi-) overheid en gemeentes werken eigenlijk altijd alleen samen met “Inc’s” gevestigd in de USA.

LLC. Limited Liability Company waar de inkomsten belasting uit het bedrijf naar de eigenaren gaat maar waar de aansprakelijkheid in de onderneming blijft.

De Inc. is de meest gebruikte ondernemingsvorm in de Verenigde Staten. Een van de redenen voor de populariteit van deze ondernemingsvorm is dat noch de aandeelhouders, noch de bestuursleden persoonlijk aansprakelijk zijn voor de onderneming.

Je eigen Oregon Inc. oprichten​

Ben je overtuigd en wil je nu ook zelf je eigen Oregon Inc. door ons laten oprichten?

Hebben de vele voordelen van het zakendoen in Oregon jou ook overtuigd van het feit dat dit dé plek is om jouw INC in Amerika op te richten? Dan kan jij ongetwijfeld wel wat hulp gebruiken. Want hoe gaat een dergelijk proces van een INC oprichten precies in zijn werk? Wat zijn je rechten, je plichten en waar moet jouw bedrijf allemaal aan voldoen? Met al deze vragen kun je terecht bij ons enthousiaste team van specialisten. Wij helpen jou graag met het verwezenlijken van jouw zakelijke dromen!

Uiteindelijk draait het om maatwerk advies. Waar ligt je aansprakelijkheid? Welke vergunningen zijn nodig?  Wat is de kans dat het misgaat? Kan je een deel verleggen naar bijvoorbeeld export agenten of zakenpartners? Zijn de eigenaren Nederlander of Amerikanen? En wat zijn dan weer de voor- en nadelen? Het begint allemaal met een persoonlijk gesprek, op een moment dat jou het beste uitkomt.

Kies een moment dat jou uitkomt!
Neem contact op voor een informatief gesprek.

Wat kost een INC. oprichten in Oregon?

Wat kost een LLC oprichten in Oregon?

Een accountant in Oregon vinden?

Whitepaper Export Funnel

Voordat je gaat uitbreiden naar de Verenigde Staten is het goed om jezelf een
aantal vragen te stellen:
• Waarom wil ik mijn onderneming op de Amerikaanse markt brengen?
• Met welk probleem ga ik Amerikanen helpen?
• Wie is mijn ideale klant?
• Heb ik een consultant nodig om mij te helpen in Amerika?
• Welk doel heb ik voor mezelf gesteld?

JA, ik wil graag deze export funnel + whitepaper over de export scan ontvangen om zelf in te vullen!

In 2024 jouw bedrijf in Amerika beginnen!

Je wilt in 2024 zaken gaan doen met en in Amerika. Samenwerken met een business partner, een bedrijf overnemen of zelf een nieuwe INC of LLC starten zijn dan enkele voorbeelden van mogelijkheden om jouw bedrijf internationaal uit te breiden.

20/01/2023Bedrijf beginnen in Oregon

Een inc oprichten in Portland

Portland Staat - Oregon Graafschap: Multnomah County PDX - Portland International Airport Afkorting Staat -

Wat Is Voor Jou De Beste Oplossing in Oregon?

We helpen je graag met persoonlijk advies als je wilt gaan ondernemen in de Amerikaanse staat Oregon.
Jeroen Kuiper Strategisch Adviseur
Portland Oregon - Internationaal Ondernemen VS

Strategisch Adviseur – Portland Oregon Pacific NW Specialist

Bruggenbouwer met een passie voor het succesvol introduceren van merken op de Amerikaanse en Canadese markt.

 

Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top