5julSeal City of Austin Texas

Austin

Austin is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Texas. Het is een levendige stad met een formaat van ruim 770 vierkante kilometer. Austin heeft ruim een miljoen inwoners en is een redelijke dichtbevolkte staat. Dit aantal is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Niet alleen het aantal inwoners maar ook de vormgeving van de economie is in de afgelopen jaren veranderd.

Er is in Austin sprake van een sterke economische focus op het onderwijs en de overheidssectoren. De stad wordt bovendien door velen gezien als hét BÈTA-centrum van de Verenigde Staten. De economie bestaat namelijk ook voor een groot deel uit industriële technologie. Ook steeds meer farmaceutische en biotechnologische bedrijven vestigen zich in Austin.

Aangezien Texas als staat gunstige factoren biedt aan starters, zijn er steeds meer Nederlandse ondernemers die besluiten hun bedrijf te vestigen in Austin. Ze willen immers de boot niet missen en ook profiteren van de groeiende economie van deze veelzijdige stad. Het oprichten van een INC in Austin Texas wordt dan ook steeds populairder, ook onder Nederlanders. Benieuwd waarom? In het onderstaande artikel vertellen we jou graag wat meer over de kansen en mogelijkheden van een INC in deze stad.

Een Inc. in Austin oprichten

Het oprichten van een bedrijf in Amerika is een populair idee waar steeds meer Nederlandse ondernemers mee rond lopen. Austin is bij uitstek een fantastische stad om dit idee eventueel in praktijk te brengen. Kansen liggen er immers volop in deze bruisende stad in het centrum van Texas.

Zoals reeds benoemd bestaat de economie in Austin voornamelijk uit het onderwijs- en technologische sectoren. Veel bekende hightech en farmaceutische bedrijven hebben hun hoofdkantoor gevestigd in Austin Texas. Maar ook zien we dat de detailhandel in de afgelopen jaren sterk toeneemt in de stad.  

Andere kleine doch opkomende sectoren zijn: productie-industrie, financiële sector, transport en recreatie. Al met al kunnen we zeker concluderen dat Austin van een hele hoop markten thuis is. Er liggen veel kansen in diverse sectoren.

Het oprichten van een Inc. in Austin is een populaire optie waar veel buitenlandse ondernemers voor kiezen. Deze bedrijfsvorm brengt immers het minste risico met zich mee en biedt een professionele uitstraling. Ook jij kunt zo een INC oprichten in Amerika. Is dit inderdaad een idee waar jij mee speelt? Dan is Austin Texas absoluut een plek om te overwegen wanneer je op zoek bent naar een goede vestigingslocatie.

Een Inc. kan je vergelijken met een NV en heeft kenmerken van een BV.
“Incorporated” is officieel de Engelse term voor een Naamloze Vennootschap

5 Voordelen

Zakendoen in Amerika brengt veel kansen met zich mee voor ondernemers van over de hele wereld. Austin in het bijzonder is een stad die zeer aantrekkelijk is voor startende ondernemers. Het oprichten van een INC in Austin Texas brengt diverse voordelen met zich mee. Onderstaand bespreken we de vijf grootste pluspunten.

1. Texas biedt gunstige belastingvoordelen

In de staat Texas genieten ondernemers van gunstige belastingvoordelen. Als hoofdstad van de staat maakt Austin natuurlijk ook gebruik van deze voordelen. Zo is er bijvoorbeeld weinig tot geen sprake van inkomstenbelasting. Het geld dat je hiermee als startende ondernemer bespaard kun je vervolgens weer investeren in jouw bedrijf.
Het is dan ook niet zo gek dat Austin één van de meest populaire steden is voor startende bedrijven. Als startend ondernemer kunnen we immers allemaal wel zo een financiële meevaller gebruiken.

2. Diversiteit in Austin

Austin staat met zijn grote hoeveelheid technologiebedrijven weliswaar bekend als het BÈTA-centrum van Texas, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor overige sectoren. In tegendeel! Er is meer dan genoeg ruimte voor bedrijven in andere sectoren om zich optimaal te ontwikkelen. We hebben in de afgelopen jaren reeds gezien dat de economie van Austin sterke groei doormaakt binnen diverse sectoren.
Goed opgeleid personeel is voor bijna iedere industrie wel te vinden. Laat dat nu net het derde voordeel zijn van het zakendoen in Austin Texas.

3. Groot personeelsbestand met hoogopgeleide werknemers

Aan goed personeel is geen gebrek in de hoofdstad van Texas. In diverse sectoren zijn professionals van het hoogste niveau te vinden. Hoogopgeleid, uitermate goed in hun vak en bovendien bekend met het lokale werkveld. Dit is een goede beschrijving van het personeel waar jij je voordeel mee kunt doen wanneer je besluit een bedrijf te starten in Austin Texas.

4. Innovate Austin

Nog een interessant aspect voor startende ondernemers is het programma ‘Innovate Austin’. Dit is een programma dat is geïmplementeerd door de Austin Chamber of Commerce. Het programma is bedoeld om de zichtbaarheid van bedrijven te vergroten. Daarnaast draagt het bij aan een optimale samenwerking met buitenlandse investeerders.
We kunnen dus wel stellen dat Austin de economische ontwikkelingen binnen de stad sterk ondersteunt en zelfs aanmoedigt. Dit klinkt absoluut als een aantrekkelijke plaats om een bedrijf te starten, vind je ook niet?

5. Demografisch en geografisch dé plek voor startende ondernemers

Zowel demografisch als geografisch is Austin een aantrekkelijke plek voor beginnende ondernemingen. Zoals reeds besproken is er geen gebrek aan gemotiveerde en hoogopgeleide werknemers. Het is bovendien een echte studentenstad. De afgestuurde studenten staan met hun diploma in de rij om lekker aan de slag te gaan in het bedrijfsleven.
Ook de infrastructuur van Austin wordt steeds aantrekkelijker. De groei die we de afgelopen jaren hebben gezien zit nog steeds in een stijgende lijn. Dit zal het internationaal zakendoen vanuit Austin enkel ten goede komen.

Inc of een LLC?

INC. Een bedrijf dat “Incorprated” is en voldoet aan alle wettelijke eisen. Universiteiten, zorg,  (semi-) overheid en gemeentes werken eigenlijk altijd alleen samen met “Inc’s” gevestigd in de USA.

LLC. Limited Liability Company waar de inkomsten belasting uit het bedrijf naar de eigenaren gaat maar waar de aansprakelijkheid in de onderneming blijft.

De Inc. is de meest gebruikte ondernemingsvorm in de Verenigde Staten. Een van de redenen voor de populariteit van deze ondernemingsvorm is dat noch de aandeelhouders, noch de bestuursleden persoonlijk aansprakelijk zijn voor de onderneming.

Je eigen Austin Inc. oprichten

Zie jij het ook wel zitten om zaken te doen in de bruisende stad Austin, met al zijn unieke voordelen voor startende ondernemers?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een bekwaam team met enthousiaste support klaar staan, speciaal voor jou! Ons team helpt ondernemers om een eigen INC in Austin Texas succesvol op te richten.
Wil jij ook een serieuze speler worden op de Amerikaanse markt met Austin Texas als vestigingslocatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Is Austin ook leuk om te wonen?

Als ondernemer heb je ook de verantwoordelijkheid voor je personeel. Dat betekent dat het voor de mensen die voor je werken aantrekkelijk moet zijn om zich in Austin te vestigen.

Wat heeft deze stad te bieden voor jou, je gezin en je werknemers?

  • Het sub-tropische klimaat, wat betekent dat het in de winter niet veel kouder dan 10 graden wordt. Wonen en werken in de zon is nou eenmaal leuker.
  • Het prachtige Lady Bird Lake biedt allerlei recreatieve opties. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen, maar ook kanoën, roeien en vissen.
  • Austin wordt ook wel de Live Music hoofdstad van de wereld genoemd. In de stad worden meer live concerten gegeven dan op welke andere plek in de VS dan ook.
  • In Austin vind je heel veel verschillende food trucks. Ze staan bekend om Tex Mex en Barbecue gerechten.
Kies een moment dat jou uitkomt!
Neem contact op voor een informatief gesprek.

Wat kost een INC. oprichten in Austin?

Een accountant in Austin vinden?

Whitepaper Export Funnel

Voordat je gaat uitbreiden naar de Verenigde Staten is het goed om jezelf een
aantal vragen te stellen:
• Waarom wil ik mijn onderneming op de Amerikaanse markt brengen?
• Met welk probleem ga ik Amerikanen helpen?
• Wie is mijn ideale klant?
• Heb ik een consultant nodig om mij te helpen in Amerika?
• Welk doel heb ik voor mezelf gesteld?

JA, ik wil graag deze export funnel + whitepaper over de export scan ontvangen om zelf in te vullen!

In 2024 jouw bedrijf in Amerika beginnen!

Je wilt in 2024 zaken gaan doen met en in Amerika. Samenwerken met een business partner, een bedrijf overnemen of zelf een nieuwe INC of LLC starten zijn dan enkele voorbeelden van mogelijkheden om jouw bedrijf internationaal uit te breiden.

Jan Luc Blakborn Specialist in de consumenten electronica, technologie, retail en media
Houston, Texas - Internationaal Ondernemen VS

Specialist – Houston, Texas

Business Development en Business Management Specialist in de consumenten electronica, technologie, retail en media.

 

Wat Is Voor Jou De Beste Oplossing in Austin?

We helpen je graag met persoonlijk advies als je wilt gaan ondernemen in Austin of Houston in de Amerikaanse staat Texas.
Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top