16feb

In november 2021 werd de basis al gelegd. Op 16 augustus 2022 werd de Inflation Reduction Act ondertekend door de president van Amerika en de wet actief.

369 miljard dollar aan subsidies voor bedrijven die investeren in de groene economie, maar alleen als ze actief zijn in de VS. Terwijl diverse bedrijven de verhuisdozen al aan het uitpakken zijn in de USA denkt de Nederlandse regering nog na over een gepast antwoord… 😴

Nederland kan iets leren van de sales aanpak van Amerika. Investeer niet in Europa, de VS heeft iets beters. Die harde aanpak en duidelijke pitch lijkt vruchten af te werpen.

Ben jij nou geen Basf of BMW maar wil je wel weten hoe jouw bedrijf kan profiteren van IRA wet? Neem contact met met de Van Holland Group. Want ook voor het normale MKB zijn er kansen genoeg.

369 miljard dollar aan subsidies
Wat een getal
Je kan natuurlijk ook rustig het bilateraal overleg afwachten 🙂

Orgineel geplaatst op Linkedin.

Wat is de Inflation Reduction Act?

Door het ondertekenen van de Wet Inflatiebeperking biedt President Biden een mogelijkheid om de economie op te bouwen wat voor werkende gezinnen en kleine bedrijven voordeel kan opleveren.

De Wet Inflatiebeperking maakt spoedeisende investeringen mogelijk om de kosten van voorgeschreven medicijnen, gezondheidszorg en energie te verlagen om zo kansen te creëren voor de 33 miljoen kleine bedrijven en innovatieve startups in Amerika. 

De ongeveer350 miljard van de Inflation Reduction Act streeft ernaar om een nieuwe groene economie op te bouwen door subsidies en belastingkredieten te geven aan bedrijven die met lokale onderdelen produceren of in de VS produceren sinds 1 januari 2023, ten koste van Europese fabrikanten en mogelijkerwijs in strijd met de regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

Hoewel 51% van de Amerikanen de wet een goed idee vonden, komen de laatste tijd vooral de mega bedrijven in het nieuws die met miljarden subsidies aan de haal gaan. Uiteindelijk is de vraag: hoe kan jij als Nederlandse ondernemer profiteren van deze mega pot met geld?

Meer weten?

We helpen je graag met persoonlijk advies.

Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top