20jan

Portland

Portland, Oregon: Waar groene innovatie, culinaire verwennerij en artistieke expressie samenkomen voor zakelijk succes

Als het gaat om hotspots voor ondernemers, springt Portland, Oregon eruit als een stad waar kansen samenkomen met een unieke mix van natuurlijke schoonheid, culinaire hoogstandjes en een bloeiende kunstscene. Maar waarom zou je Portland overwegen als de thuisbasis voor jouw ondernemersdromen? Laten we eens kijken waarom dat een slimme zet kan zijn.

Portland, Oregon wordt over het algemeen beschouwd als een goede plek om een bedrijf te starten om verschillende redenen:

1. Bloeiende ondernemerscultuur: Portland heeft een sterke cultuur van ondernemerschap en innovatie, wat een ondersteunende omgeving biedt voor startups. Er zijn tal van bronnen, netwerkevenementen en mentorship mogelijkheden beschikbaar voor aspirant-ondernemers.

2. Toegang tot talent: De stad herbergt verschillende prestigieuze universiteiten en hogescholen, waardoor er talent uit verschillende vakgebieden wordt aangetrokken. Een goed opgeleide beroepsbevolking kan voordelig zijn voor bedrijven, omdat het toegang biedt tot bekwame professionals.

3. Sterke lokale economie: Portland heeft een diverse en levendige economie, met een focus op sectoren zoals technologie, productie, gezondheidszorg en duurzame industrieën. De economie van de stad presteert consistent beter dan het landelijk gemiddelde, wat een gunstig klimaat creëert voor bedrijfsgroei.

4. Ondersteunend overheidsbeleid: De lokale overheid van Portland bevordert de ontwikkeling van bedrijven door middel van een scala aan stimuleringsmaatregelen, belastingvoordelen en subsidies. Ze hebben ook duurzaamheid als prioriteit, wat kansen biedt voor bedrijven in milieuvriendelijke sectoren.

5. Kwaliteit van leven: Portland biedt een hoge levenskwaliteit, met culturele attracties, recreatieve activiteiten en natuurlijke schoonheid. Dit kan werknemers aantrekken en het gemakkelijker maken om top talent aan te trekken en te behouden.

Welke 5 branches zijn goed vertegenwoordigd in Portland?

 • Ambachtelijk Bier en Brouwerijen: Portland staat vaak bekend als het “Beervana” van de Verenigde Staten. De stad heeft een bloeiende ambachtelijke bierscene met talloze brouwerijen, brouwerijcafés en microbrouwerijen. De markt voor ambachtelijk bier is ongelooflijk populair en divers, waardoor het een centrum is voor bierliefhebbers en een belangrijke bijdrager aan de lokale economie.

 • FoodTrucks en Culinaire Scene: Portland is beroemd om zijn cultuur van FoodTrucks en culinaire diversiteit. De stad heeft een groot aantal FoodTrucks en mobiele verkopers die een breed scala aan internationale keukens aanbieden. De FoodTrucks scene is een symbool geworden van de innovatieve en op voedsel gerichte cultuur van Portland, waardoor het een unieke markt in de stad is.

 • Buitensport- en Sportuitrusting: Portland ligt dicht bij verschillende mogelijkheden voor buitensport, zoals wandelen, fietsen en kamperen. Dit heeft geleid tot een markt voor buitensport- en sportuitrusting, met verschillende bedrijven en retailers die gespecialiseerd zijn in buitenuitrusting, kleding en accessoires. De stad herbergt bekende merken zoals Columbia Sportswear en Keen Footwear.

 • Duurzame en Milieuvriendelijke Producten: Portland loopt voorop in het bevorderen van duurzaamheid en milieubewust leven. Als gevolg hiervan is er een sterke markt voor milieuvriendelijke en duurzame producten en diensten. De stad herbergt veel bedrijven die zich richten op duurzaamheid, variërend van milieuvriendelijke huishoudelijke artikelen tot duurzame mode en milieubewuste ontwerpen.
  Enkele bedrijven zijn:
  Nau – Nau is een kledingmerk dat zich specialiseert in duurzame, modieuze kleding. Ze gebruiken biologische materialen en streven naar ethische productiepraktijken.
  Pendleton Woolen Mills – Pendleton is een eeuwenoud merk dat hoogwaardige wollen producten produceert. Ze zijn bekend om hun duurzame benadering van textielproductie en het behoud van Amerikaanse ambachtelijke tradities.
  KEEN Footwear – Naast hun betrokkenheid bij buitensport- en sportuitrusting, heeft KEEN ook aandacht voor duurzaamheid. Ze gebruiken gerecyclede materialen en werken aan milieuvriendelijke productieprocessen.

 • Technologie en Software ontwikkeling: Portland heeft een groeiende technologiesector en staat bekend om softwareontwikkeling en tech-startups. De stad herbergt een scala aan techbedrijven, waaronder die in de sectoren softwareontwikkeling, webdesign en opkomende technologieën. De technologiemarkt in Portland blijft groeien en maakt het tot een prominent centrum voor innovatie en ondernemerschap.

Inc of een LLC?

INC. Een bedrijf dat “Incorprated” is en voldoet aan alle wettelijke eisen. Universiteiten, zorg,  (semi-) overheid en gemeentes werken eigenlijk altijd alleen samen met “Inc’s” gevestigd in de USA.

LLC. Limited Liability Company waar de inkomsten belasting uit het bedrijf naar de eigenaren gaat maar waar de aansprakelijkheid in de onderneming blijft.

De Inc. is de meest gebruikte ondernemingsvorm in de Verenigde Staten. Een van de redenen voor de populariteit van deze ondernemingsvorm is dat noch de aandeelhouders, noch de bestuursleden persoonlijk aansprakelijk zijn voor de onderneming.

Is Portland ook leuk om in te wonen?

Als ondernemer heb je ook de verantwoordelijkheid voor je personeel. Dat betekent dat het voor de mensen die voor je werken aantrekkelijk moet zijn om zich in Portland te vestigen.

Wat heeft deze stad te bieden voor jou, je gezin en je werknemers?

1. Portland’s Groene Revolutie: Het ecologisch bewuste centrum 

Portland loopt al geruime tijd voorop als het gaat om duurzaamheid en milieubewustzijn. Als ondernemer zul je hier een enthousiaste klantenkring vinden die graag bedrijven steunt die hun groene waarden delen. Of je nu denkt aan het starten van een milieuvriendelijk restaurant, een duurzame modeboetiek of een innovatieve recyclingoplossing, Portland biedt de ideale setting voor jouw milieubewuste onderneming. 

2. Een culinair paradijs: Een droom voor fijnproevers 

Voor degenen die gepassioneerd zijn over eten, is Portland niets minder dan een paradijs. De diverse culinaire scene van de stad, van foodtrucks met internationale gerechten tot chique restaurants met verse streekproducten, belooft een toegewijde en avontuurlijke klantenkring. Start je eigen restaurant, foodtruck of culinair bedrijf en je bevindt je midden in een stad die leeft om te eten. 

3. Ambachtelijk Bierparadijs: Hemel voor Bierliefhebbers 

Als je interesse hebt in brouwen of distilleren, dan heb je het getroffen in Portland. Met meer microbrouwerijen dan je kunt tellen, is het een droom die uitkomt voor liefhebbers van bier. Begin een brouwerij, een proeflokaal of een distilleerderij en je bevindt je in het epicentrum van een bloeiende ambachtelijke biercultuur met enthousiaste klanten die altijd op zoek zijn naar het volgende unieke brouwsel. 

4. Overvloed aan Kunst en Cultuur: Een Creatief Centrum

De artistieke en culturele scene in Portland draait niet alleen om toeschouwer zijn; het stimuleert actief lokaal talent via galeries, theaters en muzieklocaties. Stel je voor dat je een kunststudio, een muziekschool of een theater opent om bij te dragen aan deze levendige artistieke gemeenschap. 

Je eigen Oregon Inc. oprichten​

Ben je overtuigd en wil je nu ook zelf je eigen Oregon Inc. door ons laten oprichten?

Uiteindelijk draait het om maatwerk advies. Waar ligt je aansprakelijkheid? Welke vergunningen zijn nodig?  Wat is de kans dat het misgaat? Kan je een deel verleggen naar bijvoorbeeld export agenten of zakenpartners? Zijn de eigenaren Nederlander of Amerikanen? En wat zijn dan weer de voor- en nadelen? Het begint allemaal met een persoonlijk gesprek, op een moment dat jou het beste uitkomt.

Kortom, het starten van een bedrijf in Portland is niet alleen een zakelijke beslissing; het is een kans om deel uit te maken van een levendige, ecobewuste en cultureel rijke gemeenschap. De inwoners van deze stad ondersteunen actief lokale bedrijven, waardoor het een uitnodigende en opwindende plek is om je ondernemersdromen werkelijkheid te maken. Of het nu gaat om eten, technologie, buitenavonturen of kunst, Portland biedt een scala aan mogelijkheden voor innovatieve bedrijven om te gedijen en een blijvende impact te hebben in de Stad van Rozen. 

Kies een moment dat jou uitkomt!
Neem contact op voor een informatief gesprek.

In 2024 jouw bedrijf in Amerika beginnen!

Je wilt in 2024 zaken gaan doen met en in Amerika. Samenwerken met een business partner, een bedrijf overnemen of zelf een nieuwe INC of LLC starten zijn dan enkele voorbeelden van mogelijkheden om jouw bedrijf internationaal uit te breiden.

Jeroen Kuiper Portland Oregon Pacific NW Specialist

Specialist – Portland, Oregon

Bruggenbouwer met een passie voor het succesvol introduceren van merken op de Amerikaanse en Canadese markt.

 

Wat Is Voor Jou De Beste Oplossing in Portland?

We helpen je graag met persoonlijk advies als je wilt gaan ondernemen in Portland in de Amerikaanse staat Oregon.

Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Leave a reply

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top