2febDelaware Inc. oprichten | Ondernemen in Amerika | Zaken doen in de USA

Delaware

Delaware beslaat het noordoosten van het Delmarva-schiereiland, dat door de Atlantische Oceaan omringd wordt. In het noorden grenst het aan de staat Pennsylvania, in het westen en zuiden aan Maryland en in het oosten aan New Jersey. Een deel van de staatsgrens is bepaald door de Twelve-Mile Circle.

Delaware wordt soms de chemische hoofdstad van de wereld genoemd. Een meerderheid van de economie van de staat is sterk afhankelijk van chemische productie, waaronder farmaceutische producten, industriële chemicaliën en kunststoffen.

Een LLC in Delaware oprichten

Delaware was één van de meest populaire staten waar mensen hun bedrijf oprichten voor aansprakelijkheids- en activabeschermingsdoeleinden(asset protection). Het biedt ook eigendomsprivacy, een efficiënt rechtssysteem voor zakelijke geschillen en belastingvoordelen voor activa.

Uiteraard hebben andere staten niet stil gezeten en kan het best zijn dat voor jouw specifieke product of dienst een andere staat veel meer voordelen heeft. Staten zoals Texas en zeker ook Florida hebben de laatste 10 jaar niet alleen een inhaalslag gemaakt, ze hebben nu ook een beter ondernemersklimaat dan Delaware.

Een LLC  kan je vergelijken met een eenmanszaak en heeft kenmerken van een BV. “Limited Liability Company” is officieel de Engelse term en het is een hybride oplossing die mede belastingtechnisch een eenmanszaak combineert met een BV structuur. Soms kiest men ook voor een INC.

5 Voordelen

 1. Aantrekkelijk voor investeerders
  Als een nieuw bedrijf externe investeringsfinanciering zoekt van angel investors, venture capitalists (durfkapitalisten) en private equity-bedrijven, zal de oprichting in Delaware een betere omgeving bieden om kapitaal voor je bedrijf aan te trekken. Investeerders zullen eerder overwegen om in jouw bedrijf te investeren vanwege Delaware’s bedrijfs-vriendelijke wetten. Topinvesteerders en zakenlieden begrijpen het Delaware-systeem en geven durfkapitalisten en investeringsbanken vaak de voorkeur aan bedrijven in Delaware.
 2. Bedrijfsvriendelijke wetten
  Delaware heeft een gevestigde en zeer gerespecteerde Court of Chancery. Deze rechtbank richt zich uitsluitend op het oplossen van zakelijke geschillen zoals bij onroerend goed en commerciële geschillen.
  De Court of Chancery zorgt ervoor dat zakelijke vraagstukken snel worden opgelost door een rechter die gespecialiseerd is in het ondernemingsrecht en ervaring heeft met het oplossen van complexe ondernemingsgeschillen.
 3. Bescherming van je bezit (Asset protection)
  Delaware LLC’s beschermen de bezittingen van een LLC-eigenaar. Veel startups creëren een LLC-structuur om hun activa te beschermen tegen rechtszaken. Bovendien is Delaware één van de weinige staten die alleen een betalingsopdracht toestaat als de enige remedie voor het innen van schulden op LLC’s met één lid.
  Daarentegen behandelen veel andere staten eenpersoons-LLC als een buiten beschouwing gelaten entiteit. Dat stelt incassobureaus in staat om de bedrijfssstructuur te doorbreken en achter de persoonlijke bezittingen van het enige lid aan te gaan.
 4. Bescherming van  privacy
  Delaware LLC’s zijn niet verplicht om namen en adressen van leden op te nemen in hun deponeringen. Leden en managers worden alleen gespecificeerd in de operationele overeenkomst van de LLC, die van nature privé is. Daarom wordt eigendoms- en managementinformatie niet vastgelegd en beschikbaar als openbare registers.
  Voor bescherming van bezit (in een asset holding) zijn LLC’s over het algemeen de beste keuze. Bedrijven kunnen hun stukken ook deponeren zonder hun aandeelhouders, directeuren of functionarissen in het openbaar register te vermelden als je gebruik zou maken van een incorporation service door een derde partij.
 5. Belastingvoordelen
  Delaware heft geen belasting aan bedrijven die buiten de grens van de staat opereren. Dit betekent dat je uiteindelijk geen staatsbelasting (state tax)  in Delaware betaalt als je geen fysiek kantoor hebt of rechtstreeks zaken doet in de staat.

Bovendien heft Delaware geen belastingen over het volgende:

 • Je hoeft geen state tax te innen bij klanten. Dat zorgt ervoor dat je eenvoudig een online business kunt starten of competitief kunt blijven op de e-commerce markt.
 • Er wordt geen vennootschapsbelasting op rente of andere inkomsten uit beleggingen in een holdingmaatschappij geheven. Vast inkomen of winst uit aandelenbeleggingen worden ook niet belast op staatsniveau.
 • Geen persoonlijke/zakelijke eigendomsheffingen. Er kunnen onroerendgoedbelastingen zijn op provinciaal niveau, maar die zijn meestal vrij laag. Dit is zeer voordelig als je in het bezit bent van materiële zaken zoals een kantoorpand.
 • Mogelijk moet je bruto-inkomstenbelasting betalen als je zaken doet in de staat, maar de belasting is vrij laag en is alleen van toepassing in bepaalde situaties.
 • Geen belasting over de toegevoegde waarde, gebruiksbelasting of zelfs voorraadbelasting.
 • Er is geen erfbelasting.
 • Je betaalt geen kapitaalaandelen of overdrachtsbelasting. Dit is geweldig voor start-ups die een financiering van een venture capitalist verwachten te krijgen.

Een LLC. kan je vergelijken met een VOF in Nederland en heeft kenmerken van een BV. “Limited Liability ” is iets anders dan geen aansprakelijkheid.

Je eigen Delaware LLC oprichten​

Ben je overtuigd en wil je nu ook zelf je eigen Delaware LLC door ons laten oprichten?

Uiteindelijk draait het om maatwerk advies. Waar ligt je aansprakelijkheid? Welke vergunningen zijn nodig?  Wat is de kans dat het misgaat? Kan je een deel verleggen naar bijvoorbeeld export agenten of zakenpartners? Zijn de eigenaren Nederlander of Amerikanen? En wat zijn dan weer de voor- en nadelen? Het begint allemaal met een persoonlijk gesprek, op een moment dat jou het beste uitkomt.

Kies een moment dat jou uitkomt!
Neem contact op voor een informatief gesprek.

Wat kost een LLC oprichten in Delaware?

Wij werken volledig transparant met All-In tarieven.
Zo weet je precies waar je aan toe bent! Daarom staan alle prijzen online.

Is Delaware aantrekkelijk om te wonen?

 • Deze staat is bekend vanwege zijn ongerepte, schone en gezinsvriendelijke stranden om heerlijk van te genieten in je vrije tijd. Dewey Beach en Rehoboth Beach ontvangen beide regelmatig vijfsterrenbeoordelingen voor hun waterkwaliteit, netheid en toegang tot voorzieningen. Tijdens de warmere maanden kan het druk zijn, maar in het laagseizoen kun je veel van deze plaatsen helemaal voor jezelf hebben. 
 • Of je nu een jong gezin met kleuters hebt of op het punt staat om iemand naar de universiteit te sturen, Delaware heeft een gevarieerde selectie van hoogwaardige particuliere en openbare onderwijsinstellingen waaruit je kunt kiezen.
  Bijvoorbeeld de University of Delaware in Newark of de Delaware State University in Dover.
 • Koop je een huis in deze staat zit je op ongeveer 30 minuten van de kust, waar je ook woont. Vanwege de centrale ligging kan je gebruik maken van de grotere metrogebieden langs de oostkust van de Verenigde Staten. De meeste steden zijn bereikbaar met de trein, wat betekent dat je elke dag naar je werk kunt pendelen, zelfs als je veel kilometers moet afleggen.

Wat is een Delaware Flip?

Hoe voorkom je de Flop!

Whitepaper Export Funnel

Voordat je gaat uitbreiden naar de Verenigde Staten is het goed om jezelf een
aantal vragen te stellen:
• Waarom wil ik mijn onderneming op de Amerikaanse markt brengen?
• Met welk probleem ga ik Amerikanen helpen?
• Wie is mijn ideale klant?
• Heb ik een consultant nodig om mij te helpen in Amerika?
• Welk doel heb ik voor mezelf gesteld?

JA, ik wil graag deze export funnel + whitepaper over de export scan ontvangen om zelf in te vullen!

In 2024 jouw bedrijf in Amerika beginnen!

Je wilt in 2024 zaken gaan doen met en in Amerika. Samenwerken met een business partner, een bedrijf overnemen of zelf een nieuwe INC of LLC starten zijn dan enkele voorbeelden van mogelijkheden om jouw bedrijf internationaal uit te breiden.

Wat Is Voor Jou De Beste Oplossing in Delaware?

We helpen je graag met persoonlijk advies als je wilt gaan ondernemen in de Amerikaanse staat Delaware.

Bekijk ook:

Overzicht van alle rechtsvormen in Amerika

Overzicht van alle rechtsvormen in Amerika

26/03/2020 Rechtsvormen USA

Wist je dat er 27 verschillende rechtsvormen in Amerika zijn?Nederlandse bedrijven die een eigen entiteit

Lees Verder
Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top