5aug Alles wat je moet weten over een werkvisum of werkvergunning voor Amerika.

Werkvergunning of werkvisum Amerika

Wie naar de Verenigde Staten reist heeft een geldig paspoort nodig dat nog 6 maanden na terugkomst geldig moet zijn. Als je van plan bent in Amerika te gaan werken of zaken te doen zal je een visum moeten aanvragen.

Wat is ESTA?

Ga je voor een korte vakantie,  zakelijke bijeenkomsten of conferenties naar Amerika, dan heb je geen visum nodig maar moet je online ESTA (Electronic System for Travel Authorization) aanvragen. Je neemt dan deel aan het Visa Waiver Program. Zodra de aanvraag is goedgekeurd mag je vanaf het moment dat je Amerika binnenkomt maximaal 90 dagen (geen 3 maanden) in de Verenigde Staten verblijven. Blijf je langer dan 90 dagen kan dit problemen veroorzaken bij een nieuwe inreis.

Wanneer moet je een visum aanvragen?

Iedereen die naar Amerika gaat om zaken te doen en vaak heen en weer reist, heeft minimaal een B1/B2 visum nodig. Deze visumclassificatie is voor:

  • deelname aan een beurs
  • zakenreizigers die hun zakenpartners moeten raadplegen
  • het afwikkelen van een nalatenschap
  • contractonderhandelingen

Met dit visum mag je maximaal 6 maanden in de Verenigde Staten verblijven.

Welke andere type visa zijn er?
E Visa E-1 en E-2 Visas zijn tijdelijke zakenvisa die een buitenlandse burger toelaten tot de Verenigde Staten op voorwaarde dat het buitenland een verdrag heeft met de Verenigde Staten.
  • E-1 Treaty Traders
  • E-2 Treaty Investors

Lees verder over de Voorwaarden vanE1 en E2

EB Visa

Employment Based Immigration; voor dit, op werk gebaseerd visum, komen niet-ingezetenen van de Verenigde Staten in aanmerking die bijv. directeur of manager van een multinational zijn.

  • EB-5 Immigratie Investeringsvisa

Lees verder over de Voorwaarden voor een EB-5

L Visa

L-1A- en L-1B-visa zijn tijdelijke visa die beschikbaar zijn voor buitenlandse werknemers die in leidinggevende functies werken of gespecialiseerde kennis hebben en namens het bedrijf naar de Verenigde Staten worden overgeplaatst.

  • L-1A
  • L-1B

Lees verder over de Voorwaarden L1 en L2

Informatie Aanvragen

Vraag vrijblijvend informatie aan over Visa opties en procedures.

Naam(Vereist)
Kan je kort uitleggen wat voor visum traject je wilt opstarten?

Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top