7febEen Inc. oprichten in Alabama? De Van Holland Group helpt je van A tot Z

Alabama

Alabama is een Amerikaanse staat die ligt in het zuidoosten van de VS. Het betreft een middelgrote staat met een oppervlak van ruim 135.000 vierkante kilometer. Alabama telt bijna vijf miljoen inwoners, waarvan het merendeel de Engelse taal als moedertaal heeft.

Economisch gezien is Alabama door de jaren heen sterk gegroeid. Waar vroeger voornamelijk sprake was van een agrarische economie, is er in de afgelopen jaren sterk geïnvesteerd in andere takken van dienst. Met een huidig totaal bruto staatsproduct van ruim 202 miljard US-dollars zien we dat er sprake is van een stijgende lijn.

De sterk groeiende economie die zich alsmaar uitbreidt brengt bovendien veel mogelijkheden met zich mee voor beginnende ondernemers. Benieuwd welke kansen er liggen voor jou? In het onderstaande artikel nemen we jou mee in de mogelijkheden en voordelen van het oprichten van een INC in Alabama.

Een Inc. in Alabama oprichten

Heb jij ook ambities om in Alabama een INC op te richten? Dan ben je zeker niet de enige. De zuidoostelijke ligging van de staat Alabama brengt op economisch vlak immers veel voordelen met zich mee.
De afgelopen jaren heeft Alabama als staat sterk geïnvesteerd in verschillende economische takken van dienst. Enkele populaire industrieën zijn de automobielindustrie, zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg, detailhandel, bankwezen en het onderwijs. We kunnen dus wel stellen dat de markt breed georiënteerd is.

Alabama beschikt bovendien over een gunstig ondernemersklimaat om prettig zaken te kunnen doen. Zo zijn er veel mogelijkheden tot bedrijfsondersteuning, is er een goede belastingstructuur en is er een breed scala aan ontwikkelingsmogelijkheden.
Is het oprichten van een INC Alabama ook aantrekkelijk voor jou? Om dat te bepalen zetten we hieronder enkele tips voor je op een rijtje.

Een Inc. kan je vergelijken met een NV en heeft kenmerken van een BV.
“Incorporated” is officieel de Engelse term voor een Naamloze Vennootschap

5 Tips voor jouw Inc. in Alabama

Het oprichten van een bedrijf in Alabama kan economisch aantrekkelijk zijn, echter dien je wel goed geïnformeerd te zijn. Als Nederlandse ondernemer is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de Amerikaanse regelgeving in de staat Alabama. Je wilt immers voorkomen dat je iets over het hoofd ziet. Gelukkig zijn wij er om je te helpen. Onderstaand bespreken we vijf cruciale tips.

1. Kies voor een INC Alabama i.v.m. beperkte aansprakelijkheid

Wanneer je de wens hebt om zaken te doen in Alabama Amerika, raden wij je aan om te kiezen voor een Inc. Dit is een afkorting van incorporated. Dit is één van de meest populaire bedrijfsvormen in de USA. Het grootste voordeel van deze bedrijfsvorm is de beperkte aansprakelijkheid.
De eventuele opgebouwde schulden liggen uitsluitend bij de onderneming. Aandeelhouders zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor eventuele schulden. Dit is een geruststellende gedachte voor jou als ondernemer.

2. Investeringskredieten en belastingverminderingen

Zakendoen in Alabama kan financieel aantrekkelijk zijn. Startende ondernemers ontvangen van de staat namelijk diverse mogelijkheden tot belastingverminderingen en investeringskredieten. Om slechts een voorbeeld te geven kunnen startende bedrijven profiteren van een investeringskrediet voor geselecteerde projecten die werkgelegenheid kunnen creëren binnen de staat.
Uiteraard moet je als bedrijf bepaalde procedures volgen om in aanmerking te komen voor de belastingverminderingen. Wij helpen je daar graag bij!

3. Enterprise Zone Program

Wanneer jouw INC zich vestigt in een Enterprise Zone binnen Alabama, kun je als bedrijf veel fiscaal voordeel trekken. Zo kan er sprake zijn van belastingverlaging, iets waar jij als ondernemer natuurlijk altijd wel oren naar hebt.
Welke plaatsen in Alabama vallen binnen het Enterprise Zone Program? Enkele populaire Enterprise Zone steden zijn Birmingham, Montgomery en Prichard. Provincies die hieronder vallen zijn Barbour, Bullock, Cherokee, Dallas, Jackson, Lawrence, Monroe, Perry, Russel en Wilcox. Dit is slechts een greep uit de meest populaire provincies.
Voor een volledig overzicht van de deelnemende provincies verwijzen we je graag door naar de Alabama Enterprise Zone webpagina.

4. Kies kundig personeel uit Alabama

Richt jij een Inc. op in Alabama en ben je ook op zoek naar personeel? Dan raden wij je absoluut aan om lokaal personeel uit Alabama aan te nemen. Er zijn in deze staat veel professionals te vinden in diverse sectoren. Je kunt bovendien in aanmerking komen voor fiscale voordelen wanneer je werkgelegenheid aanbiedt.
Daarnaast heeft het in dienst nemen van lokale werknemers natuurlijk ook andere voordelen. Zo spreken zij de taal vloeiend en zijn ze goed bekend met de lokale markt. Op deze manier kunnen zij feilloos inschattingen maken van de mogelijkheden, iets wat voor jou als Nederlandse ondernemer waarschijnlijk een grotere uitdaging is.

5. Jouw Inc. bedrijfsnaam

Heb je reeds een passende naam voor jouw bedrijf op het oog? Dan is het wel belangrijk om te weten dat de afkorting Inc. verplicht onderdeel dient te zijn van de volledige bedrijfsnaam. Echter kan dit voordelen met zich meebrengen. Je bedrijf oogt namelijk een stuk professioneler wanneer deze afkorting gebruikt wordt. We zouden het immers kunnen beschrijven als een soort stempel die de professionaliteit van jouw bedrijf onder de aandacht brengt.
Een INC zal bijvoorbeeld eerder in aanmerking komen voor een zakelijke lening. Ook kan het bijdragen aan succesvolle samenwerkingen tussen jou en eventuele opdrachtgevers of klanten.

Zaken doen in Alabama? Richt je eigen Inc. op
De vlag van Alabama

Je eigen Alabama Inc. oprichten​

Inc of een LLC?

INC. Een bedrijf dat “Incorprated” is en voldoet aan alle wettelijke eisen. Universiteiten, zorg,  (semi-) overheid en gemeentes werken eigenlijk altijd alleen samen met “Inc’s” gevestigd in de USA.

LLC. Limited Liability Company waar de inkomsten belasting uit het bedrijf naar de eigenaren gaat maar waar de aansprakelijkheid in de onderneming blijft.

De Inc. is de meest gebruikte ondernemingsvorm in de Verenigde Staten. Een van de redenen voor de populariteit van deze ondernemingsvorm is dat noch de aandeelhouders, noch de bestuursleden persoonlijk aansprakelijk zijn voor de onderneming.

Ben jij ervan overtuigd dat het oprichten van een Inc. in Alabama ook grote voordelen heeft voor jou als ondernemer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk alle kennis in huis die nodig is voor het succesvol oprichten van jouw eigen bedrijf in Alabama.

De juiste vergunningen en een optimale kennis van alle andere relevante zaken mogen natuurlijk niet ontbreken. De Van Holland Group zorgt ervoor dat jij jouw INC of LLC op een juiste manier opricht. Wij zorgen voor duidelijke instructies die zijn voorzien van alle relevante regelgeving. Ook met al je vragen kun je terecht bij één van onze professionals. Op deze manier zorgen we er samen voor dat jouw bedrijf een succes gaat worden.

Kies een moment dat jou uitkomt!
Neem contact op voor een informatief gesprek.

Wat kost een INC oprichten in Alabama?

Wat kost een LLC oprichten in Alabama?

Een accountant in Alabama vinden?

Whitepaper Export Funnel

Voordat je gaat uitbreiden naar de Verenigde Staten is het goed om jezelf een
aantal vragen te stellen:
• Waarom wil ik mijn onderneming op de Amerikaanse markt brengen?
• Met welk probleem ga ik Amerikanen helpen?
• Wie is mijn ideale klant?
• Heb ik een consultant nodig om mij te helpen in Amerika?
• Welk doel heb ik voor mezelf gesteld?

JA, ik wil graag deze export funnel + whitepaper over de export scan ontvangen om zelf in te vullen!

In 2024 jouw bedrijf in Amerika beginnen!

Je wilt in 2024 zaken gaan doen met en in Amerika. Samenwerken met een business partner, een bedrijf overnemen of zelf een nieuwe INC of LLC starten zijn dan enkele voorbeelden van mogelijkheden om jouw bedrijf internationaal uit te breiden.

Wat Is Voor Jou De Beste Oplossing in Alabama?

We helpen je graag met persoonlijk advies als je wilt gaan ondernemen in de Amerikaanse staat Alabama.

Bekijk ook:

Een Inc. in Birmingham Alabama oprichten

Een Inc. in Birmingham Alabama oprichten

18/01/2024 Bedrijf beginnen in Alabama

Een Inc. in Birmingham Alabama oprichten Birmingham Staat: Alabama Hoofdstad: Montgomery Afkorting Staat: AL County:

Lees Verder
Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top